Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Java


Index » educatie » » informatica » Java
Interfata Servlet


Interfata Servlet


Interfata Servlet

Interfata Servlet defineste modurile standard prin care un server de retea poate accesa un servlet. Toate servleturile functioneaza sub paradigma cerere/raspuns; totusi, des, servleturile mentin date individuale despre clienti deci nu sunt chiar asa de statice cum sugesteaza interfata de baza.

Desi toate servleturile trebuie numaidecat sa implementeze aceasta interfata, multe vor profita de facilitatile date de mai multe implementari specifice a acestei clase cum ar fi "GenericServlet" ori "HttpServlet", si astfel vor respecta API-ul acestor clase specifice.

1. Metode

Urmatoarele metode definesc interfata de baza a unui servlet.void init(ServletConfig config) throws ServletException . Aceasta metoda da unui servlet o sansa pentru a executa orice operatii de startup cerute, inainte de a servi cererea. Exemple pot fi alocarea memoriei, stabilirea conectiunii prin retea, si altele. Aceasta metoda este apelata o data si numai o data si este terminata atunci cand prima cerere este preluata. Cererile care sunt primite inainte ca metoda init() sa fie terminata vor fi blocate pana cand se va termina cu aceasta metoda.

Parametrii ServletConfig contin informatii de initializare pentru servlet. Chiar daca nu sunt folositi, acest parametru ar trebui tinut pentru a fi returnat de metoda getServletConfig(). Multe implementari standard a interfetei Servlet, cum ar fi GenericServlet, au grija de acest lucru automat.

void service (ServletRequest request, ServletResponse) throws ServletException, IOException Metoda service() este apelata de catre serviciul de retea care gazduieste servletul de fiecare data cand clientul face o cerere catre servlet. Servletul poate citi din cerere date si parametrii prin intermediul parametrului de tip ServletRequest, request, si ar trebui sa trimita raspunsul sau inapoi prin intermediul parametrului response de tip ServletResponse.

void destroy() La un moment dat dupa ce un servlet a terminat de servit cererea, gazda poate decide sa descarce servletul. Pentru acest lucru se apeleaza metoda destroy().

Cand un servlet este distrus, el trebuie sa elibereze toate resursele pe care le detine si sa salveze orice informatie care trebuie sa fie tinuta permanent. Multe servleturi mentin conectiunile deschise cu resurse cum ar fi baze de date, servere RMI, ori fisiere. Aceste resurse ar trebuie inchise si elliberate cand metoda destroy() este apelata.

O comportare normala a unui servlet ar trebuie sa elibereze si firele sale de executie. Orice fir de executie pe care un servlet il foloseste ar trebui oprit ori terminat inainte de apelarea metodei destroy(). Acest lucru include firele de executie care au fost lansate de catre servlet, firele de executie care au fost pornite pentru servlet cum ar fi firele de executie RMI listener, si de asemenea alte fire de executie care executa metoda service() in timpul curentei conectiuni cu clientul.

API garanteaza ca nici un acces la servlet nu va avea loc dupa ce metoda destroy() este apelata. Odata distrusa, servletul va fi colectionat de "cosul de gunoi" (garbage colector).

ServletConfig getServletConfig() Aceasta metoda trebuie sa intoarca un obiect ServletConfig care ar fi trebuit salvat de metoda init().

String getServletInfo() Aceasta metoda ar trebui sa returneze informatii generale despre servleturi cum ar fi autor, versiune, si copyright.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate