Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Java


Index » educatie » » informatica » Java
Interfata HttpSession


Interfata HttpSession


Interfata HttpSession

Aceasta interfata permite scriitorilor de servleturi sa mentina starea persistenta asupra unui utilizator intr-o perioada de timp specificata care poate deschide multiple conectiuni si cereri. Implementarea foloseste cookies client-side ori rescrierea de URL-uri, pentru a urmari sesiunea utilizatorului printre mai multe cereri HTTP. Prin acest mecanism, API-ul servletului are o implementare transparenta a urmaririi sesiunilor in interesul scrritorilor de servleturi.

1 Metode

Urmatoarele metode sunt date de interfata HttpSession.

String getId() Aceasta metoda intoarce identificatorul unic al sesiunii.HttpSessionContext getSessionContext() Aceasta metoda intoarce obiectul HttpSessionContext asociat cu aceasta sesiune. Acest context grupeaza mai multe sesiuni    intr-un singur nume. Aceasta metoda nu ar trebui folosita; a fost scoasa din JSDK 2.1.

long getCreationTime() Aceasta metoda intoarce timpul la care aceasta sesiune a fost creata. Valoarea intoarsa este in milisecunde

long getLastAccesedTime() Aceasta metoda intoarce timpul cand clientul a accesat ultima data aceasta sesiune. Se stie daca un client a accesat sesiunea daca el a trimis o cerere care are si ID-ul asignat sesiunii. Valoarea returnata este in milisecunde.

void invalidate() Aceasta metoda face invalida sesiunea si o indeparteaza din context. Odata, facuta invalida, din orice acces a sesiunii va rezulta o eroare IllegalStateException.

void putValue(String name, Object value) Aceasta metoda este folosita pentru a adauga o pereche arbitrara name/value la sesiune. In aceasta maniera, developerii de servleturi pot folosi sesiunea pentru a asocia aplicatia cu un utilizator. Daca valoarea care a fost adaugata implementeaza interfata HttpSessionBindingListener, atunci metoda valueBound() va fi automat apelata pentru a semnala ca valoarea value este legata de sesiune.

Object getValue(String name) Aceasta metoda intoarce valoarea care a fost adaugata cu numele dat prin intermediul metodei putValue() , ori null, daca nu a fost facuta nici o legatura.void removeValue(String name) Aceasta metoda este folosita pentru a inlatura o pereche de date name/value din sesiune. Daca numele nu a fost gasit, atunci nici o actiune nu are loc. Daca valoarea care este inlaturata implementeaza interfata HttpSessionBindingListener, atunci metoda sa valueBond() va fi apelata automat pentru a semnala ca este "dezlegata" din sesiune.

Stringst getValueNames() Aceasta metoda intoarce un tablou cu numele tuturor obiectelor care au fost legate la sesiune prin intermediul metodei putValue().

boolean isNew() Aceasta metoda intoarce true daca serverul tocmai a creat sesiunea si clientul nu a cunoscut intrarea in sesiune; nu a acceptat inca un cookie, ori nu a introdus inca un URI rescris.

void setMaxInactiveInterval(int interval) Aceasta metoda seteaza timpul de inactivitate al acestei sesiuni la valoarea specificata in secunde, ori o valoare negativa daca sesiunea trebuie retinuta indefinit. A se folosi aceasta metoda pentru a permite sesiunilor nefolosite sa fie automat distruse dupa un anumit timp dat.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate