Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Internet


Index » educatie » » informatica » Internet
Site-uri web adaptive


Site-uri web adaptive


PREZENTAREA TEMEI

In aceasta lucrare exploram notiunea de site-uri web adaptive: site-uri care isi imbunatatesc semi-automat organizarea si prezentarea invatand din modelele vizitatorilor care le acceseaza.

Situ-rile adaptive se bazeaza pe modele de utilizatori sau pe intelegerea de catre sistem despre "cine este user-ul". Sitemul va face niste decizii in privinta continutului si a interfetei site-ului bazandu-se pe intelegerea sa, fata de user. Cu cat cunoaste mai mult despre user cu atat poate fi mai precis in a se adapta.

Referitor la "cum este dezvoltat modelul utilizatorului", sistemul trebuie sa stocheze datele imediat ce modelul este creat. Acestea pot fi stocate in cookies-uri, sau in fisiere mici, pe calculatorul utilizatorului.

Cand un utilizator isi incepe navigarea pe site, el lasa niste urme care arata ce interes prezinta fata de anumite pagini. Aceste urme sunt salvate. La viitoarele accesari de site, utilizatorul va ajunge sa intre pe paginile care prezinta interes fata de el. Toate datele de la fiecare accesare sunt salvate pentru definirea modelului utilizatorului. Pe baza unor algoritmi site-ul se adapteaza in functie de modelul fiecarui utilizator asfel incat la urmatoare accesari user-ul sa beneficieze de paginile care au un interes mai mare, mult mai usor.Concret, daca un site are un numar mare de pagini, iar aceste pagini sunt grupate pe mai multe domenii. Cand un utilizator acceseaza pentru prima data site-ul presupunem ca este interesat de un anumit domeniu, iar in acel domeniu exista o pagina    INTERES.php cu un grad foarte mare de interes. La o a doua accesare a site-ului va intra tot pe paginile domeniului respectiv si, chiar si pe pagina INTERES.php. Dupa mai multe accesari ale site-ului respectiv, daca pagina INTERES.php prezinta un numar foarte mare de accesari atunci, la o urmatoare intrare pe site el va fi redirectionat pe pagina INTERES.php.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate