Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Html


Index » educatie » » informatica » Html
Pregatirea sitului web pentru publicare; verificarea legaturilor; previzualizarea unui sit web; publicarea sitului web; gasirea unui furnizor de spatiu web


Pregatirea sitului web pentru publicare; verificarea legaturilor; previzualizarea unui sit web; publicarea sitului web; gasirea unui furnizor de spatiu web


Pregatirea sitului web pentru publicare; verificarea legaturilor; previzualizarea unui sit web; publicarea sitului web; gasirea unui furnizor de spatiu web

Lucrul cu barele de navigare - Barele de navigare ofera o alta metoda prin care vizitatorii se pot deplasa in situl dvs. Pentru ca si folosit un wizard ca sa creati web-ul (PNR), FontPage a inclus si barele de navigare in regiunile cu chenare partajate din fiecare pagina. Chenare partajate = sunt zone comune care apar in toate paginile web-ului (web-ul PNR are chenare partajate in partile de sus, de jos si din stanga ale paginilor). Aceste zone contin elemente de genul textului, butoanelor si ilustratiilor. Puteti sa modificati optiunile pentru chenarele partajate pentru pagini separate ale unui web, afisand mai intai pagina care vreti sa o modificati in modul de afisare pagina si alegand Shared Border din meniul Format. Apoi selectati sau deselectati chenarele pe care vreti sa le eliminati sau sa le afiosati. Dupa ce definiti structura web-ului, FontPage a adaugat hiperlegaturile corespunzatoare pe barele de navigare.Butoanele hiperlegaturilor care formeaza barele de navigare au nevoie de mici ajustari, dar mai intai vom face cateva modificari in modul de afisare navigare :

1.Inserati in modul de afisare navigare, executand clic pe pictograma Navigation de pe bara View. Observati ca. ati adaugat in web-ul dvs. (PNR), acesta pagina nu apare in structura de navigare in web.

2.Pentru a adauga pagina selectasi pagina (PNR _Television_Network) si traget-o sub caseta News. Cand FontPage afiseaza o linie verde indicand ca acesta pagina este un descedent al paginii News, eliberati butonul mouse-ului.

3.Inchideti lista de dosare.

4.Executati dublu clic pe caseta News pentru a vedea pagina in modul de afisare pagina si observati ca FontPage a actualizat butonul din chenarul partajat din stanga.

5.Deschideti eticheta Preview si executati clic pe buton pentru a vedea daca va conduce la pagina corecta..

Reformatarea barelor de navigare : Pentru a modifica formatarea unei bare de navigare cand nu ati aplicat o tema, selectati bara si operati modificarile pentru marimea, tipul sau culoarea fontului. Daca ati aplicat o tema si vreti sa reformatati o bara de vavigare, puteti fie sa aplicati alta tema, fie sa modificati tema in functie de necesitatile dvs. Am terminat discutia despre actualizarea barelor de navigare pentru intregul web. Insa, in unele pagini din web, dispunerea butoanelor nu este logica. . Sa rezolvam acesta problema :

1.Afisati pagina de deschidere in modul de afisare normal. Observati ca sub titlul (PNR) nu exista butoane. Vreti ca butoanele pentru paginile-descedent ale paginii Home sa apara sub titlu, nu in chenarul partajat din stanga.

2.Selectati caseta de rezervare Edit the properties in chenarul de sus, executati clic cu butonul din dreapta pe selectie si alegeti Navigation Bar Properties din meniul contextual pentru a afisa caseta de dialog specifica.

3.-Executati clic pe optiunea Chid Pages Under Home din sectiunea Hyperlinks To Add To Page, verificati daca optiunile din sectiunea Additional Pages sunt deselectate, verificati daca optiunile Horizontal si Buttons sunt selectate in sectiunea Orientation And Appearamce, apoi executati clic pe OK. Acum, aceleasi butoane de navigare apar atat in chenarul de sus, cat si in cel din stanga ale pagini de deschidere. Plasarea barelor de navigare intr-una din pagini sau in toate paginile: Pentru a adauga o noua bara de navigare intr-o pagina, plasati punctul de inserare in locul unde creti sa apara bara respectiva. (Daca plasati punctul de inserare intr-un chenar partajat, noua bara de navigare va fi adaugata in toate paginile). In continuare, alegeti Navigation Bar din meniul Insert, apoi selectati din sectiunea Hyperlinks To Add To Page pictograma pentru hiperlegaturi care vreti sa apara pe bara de navigare. In sectiunea Orientation And Appearance, selectati fie optiunea Horizontal, fie optiunea Vertical pentru a stabili orientarea barei de navigare si selectati aspectul acesteia. (Optiunea Buttons poate fi folosita numai daca ati aplicat o tema web-ului creat). Apoi exeutati clic pe OK.

Dar, daca eliminati butoanele din stanga, ele vor fi eliminate din toate paginile, deoarece ele apar intr-un chenar partajat. Iata cum puteti remedia acesta problema :

1.Alegeti Shared Borders din meniul Format pentru a afisa caseta specifica.

2.Selectati optiunea Current Page, executati clic pe caseta de validare Left pentru a o deselecta, apoi executati clic pe OK.

3.Salvati toate modificarile operate.

Modificarea denumirii prestabilite pe bara de navigare : In configuratia prestabilita. FontPage foloseste denumirile Home, Up, Back si Next pentru butoanele de navigare prestabilite. Daca vreti sa modificati aceste nume, puteti sa o faceti alegand Web Settings din meniul Tools si afisand apoi eticheta Navigation. Scrieti o alta denumire in caseta de ditare corespunzatoare si executati clic pe OK. Pentru a reveni la valorile prestabilite, afisati din nou caseta de dialog si executati clic pe Default.

Pregatirea web-ului pentru publicare - Cand terminati crearea unui web, cu siguranta veti fi nerebdator sa il publicati intr-un server din Web pentru ca toata lumea sa il poata vedea. Dar, inainte de a face acest pas important, trebuie sa verificati daca informatiile si hiperlegaturile din pagini sunt corecte. Ultimele pregatiri presupun verificarea ortografica si sintactica.

Verificarea ortografiei : Inainte de a publica un web intr-un server de Web, este bine sa verificati cu atentie textul, pentru a elimina greselile de ortografie si de sintaxa. Pentru a face verificarea ortografica a unei pagini din web, afisati in modul de afisare pagina si executasi clic pe butonul Spelling de pe bara cu instrumente standard. Optiunile posibile pentru cuvintele identificate de programul pentru verificarea ortografiei sunt identice cu acelea din aplicatia Office. Pentru verificarea ortografiei in mai multe pagini, intrati in modul de afisare navigare si executati clic pe butonul Spelling. Avand selectata optiunea Entire Web, executati clic pe Start pentru a incepe verificarea ortografiei. Dupa ce au fost verificate toate paginile, veti vedea o caseta de dialog in care sunt listate toate posibilele greseli detectate de FontPage. Puteti apoi sa mergeti la pagina corespunzatoare in modul de afisare pagina si sa rezolvati problema. De asemenea, puteti sa selectati din lista si sa dati clic pe butonul Add Task pentru a introduce o nota in lista cu probleme pentru rezolvarea greselilor respective. Verificarea corectitudinii hiperlegaturilor si previzualizarea paginilor intr-un browser de Web pentru a fi siguri ca totul arata perfect pe ecran. Dupa ce finalizati aceste operatii, web-ul dvs. va fi gata pentru afisare in public .

Verificarea hiperlegaturilor Web-ul (PRM) nu contine multe hiperlegaturi, dar trebuiesc totusi sa executati dublu clic pe ele pentru a verifica daca fac saltul in locul corespunzator. Retineti ca siturile din Web se modifica in permanenta, iar hiperlegaturile la un sit, care astazi poate fi perfecta, maine s-ar putea sa nu mai corespunda. Pentru verificarea hiperlegaturilor, trebuie sa folositi alte doua moduri de afisare din FontPage : modul de afisare hiperlegaturi si modul de afisare rapoarte.

Verificarea modului de afisare hiperlegaturi - Modul de afisare hiperlegaturi va ofera o imagine de ansamblu asupra tuturor hiperlegaturilor dintr-un anumit web, la fel cum modul de afisare navigare va ofera o imagine globala asupra organizarii paginilor web-ului. Sa vedem cum arata web-ul dvs. in modul de afisare hiperlegaturi. Efectuati pasii urmatori :

1.Avand afisata pagina de deschidere, executati clic pe pictograma Hyperlink de pe bara View pentru a afisa web-ul in caseta specifica. (Daca este necesar, executati clic pe butonul Folder List de pe bara de instrumente pentru a inchide lista dosarelor). Dupa cum vedeti, FontPage afiseaza o diagrama avand pagina de deschidere (index.htm) in centru si toate paginile legate de ea in dreapta si in stanga ei. Sagetile indica modul in care este legata fiecare pagina. Legaturile de la paginile din stanga sunt reprezentate de sageti catre pagina de deschidere. Legaturile de la pagina de deschidere sunt reprezentate prin sageti catre paginile din dreapta.

2.Executati clic pe semnul plus atasat la pictograma news.htm din partea stanga a ferestei pentru a afisa hiperlegaturile paginii News.

3.Executati clic pe semnul minus pentru a restrange hiperlegaturile din pagina News. Personalizarea modului de afisare hiperlegaturi : Ca sa personalizati modul in care sunt afisate hiperlegaturile in modul de afisare hiperlegaturi, executati clic cu butonul din dreapta pe fundal si alegeti si alegeti o comanda din meniul contextual. Daca alegeti Show Page Titles, FontPage va afisa titlul tuturor paginilor in locul denumirilor fisierelor. Pentru a afisa hiperlegaturile la ilustratii, alegeti Hyperlinks To Picture., Pentru a afisa hiperlegaturile multiple dintr-o pagina care indica toate spre acelasi fisier, alegeti Repeted Hyperlinks. Daca vreti sa afisati signetele cu hiperlegatura, alegeti Hyperlinks Inside Page. In fine, pentru a afisa o alta pagina din centrul hartii cu hiperlegaturi, executati clic cu butonul din dreapta pe pagina pe care vreti sa o afisati in centru si alegeti Move To Center. Pentru a readuce una din aceste optiuni la valoarea initiala, executati clic cu butonul din dreapta pe suprafata de lucru pentru a afisa meniul contextual si alegeti din nou comanda corespunzatoare pentru a o inversa.

Verificarea in modul de afisare rapoarte - Dupa cum ati vazut, modul de afisare hiperlegaturi este util pentru verificarea structurii hiperlegaturilor, dar el nu va spune daca acestea functioneaza corect. Puteti sa executati clic cu butonul din dreapta pe hiperlegaturi individuale in modul de afisare hiperlegaturi si sa alegeti Verify Hyperlink din meniul contextual, dar exista si o solutie mai buna. Pentru a verifica daca toate hiperlegaturile dintr-un web sunt functionale, puteti sa folositi modul de afisare rapoarte. Efectuati pasii urmatori :

1.Executati clic pe pictograma Reports de pe bara Views, pentru a afisa datele

2.Pentru a verifica hiperlegaturile web-ului, executati clic pe butonul Verify Hiperlinks de pe bara cu instrumente Reporting. FontPage va afisa caseta de dialog specifica.

3.Avand selectata optiunea Verify All Hyperlinks, executati clic pe Start. Daca una sau mai multe hiperlegaturi sunt la un sit din Web, este posibil sa vi se ceara deschiderea unei sesiuni in Internet. FontPage va testa rapid toate legaturile care nu au fost verificate. Cand se termina verificarea, pe ecran se afiseaza rezultatele.

Corectarea hiperlegaturilor intrerupte Daca aveti noroc, nu veti vedea simbolul Brokes (Intrerupt) in coloana Status. Insa, daca aveti o asemenea problema, trebuie sa stiti cum sa editati o hiperlegatura. Eroarea poate fi corectata prin urmatorii pasi :

1.Executati clic cu butonul din dreapta pe hiperlegatura intrerupta si alegeti Edit Hyperlink din meniul contextual . FontPage va afisa o caseta specifica. In caseta de dialog Edit Hyperlink este afisata denumirea hiperlegaturii in care se afla web-ul dvs In caseta de ditare Replace Hyperlink With, puteti sa scrieti adresa corecta. Daca stabiliti ca acea pe care ati afisat-o nu este corecta. De asemenea, puteti sa indicati daca vreti sa inlocuiti legatura in toate paginile in care apare sau numai in paginile pe care le selectati din lista afisata in partea de jos a casetei de dialog. Sau, puteti sa executati clic pe butonul Edit Page pentru a sari direct la pagina respectiva.

2.Executati clic pe Edit Page pentru a afisa pagina Services care, dupa cum veti vedea, contine legaturi la trei pagini descedent in care este evidentiata legatura problematica. Ati sters an exercitiile anterioare, a treia pagina de servicii, dar nu ati sters hiperlegatura din pagina-ascedent.

3.Avand selectata hiperlegatura Name of Service 3, apasati tasta Delete pentru a elimina problema. Apoi, selectati si eliminati textul din caseta de rezervare si salvati modificarile. Alte tipuri de rapoarte posibile : Puteti sa selectati si alte tipuri de rapoarte, executand clic pe sageata din dreptul casetei Report de pe bara cu instrumente Reporting si selectand tipul dorit din lista derulata. Puteti sa creati rapoarte care sa contina fisiere adaugate recent, fisiere modificate recent, pagini lente, pagini cu erori de compunere si asa mai departe. In cazul anumitor tipuri de rapoarte, puteti sa modificati optiunea din caseta Report Setting pentru a obtine un raport si mai exact.

Previzualizarea unui web - Ultimul pas in pregatirea web-ului pentru bliblicare este afisarea lui intr/un mod in care sa puteti verifica amplasarea articolelor in pagina, schemele de culori, lizibilitatea textului pe anumite fundaluri si asa mai departe. In FontPage aveti doua modalitati de previzualizare a web-ului : In eticheta Preview sau intr-un browser de Web. Ati folosit deja de mai multe ori eticheta Preview din modul de afisare pagina pentru a analiza paginile create. Acesta metoda este utila prnytu va este usor accesibila, dar eticheta Preview nu afiseaza intodeauna paginile web-ului foarte corect. Este bine, si aproape la fel de usor, sa previzualizati paginile folosind browser-ul de Web inainte de a le supune criticilor altor persoane.

Pentru acest exemplu, vom folosi Internet Explorer dar, daca este posibil, este bine sa verificati si cu alte browser-e, pentru a detecta orice orice problema de machetare care ar putea aparea datorita deosebirilor dintre browser-e. Pentru a previzualiza web-ul, efectuati pasii urmatori :

1.Afisati pagina de deschidere a web-ului dvs. (PNR) an modul de afisare pagina si executati clic pe butonul Save.

2.Executasi clic pe butonul Preview In Browser de pe bara cu instrumente standard. Este posibil sa vi se ceara sa va conectati la Internet. Puteti sa executati clic pe butonul Work Office pentru a nu va conecta, nu vesi outea sa verificati legaturile la alte situri din Web. Daca vreti sa verificasi legaturile respecvtive, trebuie sa va conectati.

3.Verificati diferitele hiperlegaturi din web-ul dvs. pentru a vedea daca va conduc la locul indicat.

4.Cand terminati verificarile, inchideti fereastra brpwser-ului si, daca este cazul, intrerupeti legatura la Internet.

Publicarea unui web - Dupa ce ati investit atat de mult timp si energie in crearea web-ului, veti dori sa il puteti pune si la dispozitia altor utilizatori. Puteti face acest lucru publicand web-ul intr-un server de Web pentru ca si alte persoane sa il poata vedea. Pentru a oublica web-ul, trebuie sa cunoastesi adresa serverului care il va gazdui. (In unele cazuri, puteti chiar sa creati web-ul in calculatorul care va juca rolul de server). Dupa ce obtineti acesta informatie, puteti sa plasati web-ul in serverul respectiv. In cazul unui server de intranet, procesul este destul de simplu si, cu siguranta, o persoana din firma dvs. va va putea indruma pasii. In cazul unui server din Internet, lucrurile sunt ceva mai complexe, asa ca in continuare vom analiza pe scurt cateva din problemele legate de acest proces.

Eliminarea unui web FrontPage : Dupa ce ati exerxat mai mult cu programul FrontPage, veti avea si web-uri de care nu veti avea nevoie. Nu puteti sa eliminati un web folosind tehnicile uzuale, din cauza multimii de fisiere asociate pe care FontPage le-a creat in fundal. Eliminarea unui web creat cu FontPage nu este ceva dificil, dar trebuie sa aveti in vedere ca eliminarea unui web este o actiune definitiva si nu poate fi revocata. Mai intai, deschideti web-ul pe care creti sa il eliminati si afisati lista de dosare. Apoi, executati clic cu butonul din dreapta pe dosarul principal si alegeti Delete din meniul contextual. FontPage va atrage atentia ca stergerea este o actiune definitiva ti va ofera doua optiuni : puteti sa eliminati numai informatiile introduse de FontPage, lasand intacte fisierele folosite in paginile web-ului, cum ar fi fisierele de text sau cele grafice ; sau puteti sa eliminati web-ul in intregime. Executati clic pe optiunea dorita, apoi executati clic pe OK.

Gasirea unui furnizor pentru prezenta in Web - Pentru ca web-ul dvs. sa poata fi vizitat in Web, serverul care il gazduieste trebuie sa poata recunpaste componenta FrontPage Extensions. Daca furnizorul de servicii Internet (ISP) va permite sa va plasati situl in serverul sau, verificati daca acesta accepta un sit creat cu programul FrontPage. (In FrontPage, firmele care gazduiesc situri de Web se numesc furnizori pentru prezenta in Web - WPP (Web Presence Providers Daca nu o poate face, trebuie sa gasiti un WPP care poate. FontPage va poate ajuta la gasirea unui furnizor care are extensiile necesare instalate in server, astfel incat sa gasim unul chiar acum :

1.Avand web-ul creat deschis in modul de afisare Publish Web din meniul File, FontPage va afisa o caseta de dialog speciala.

2.Exucutati clic pe butonul WPP's pentru a incepe operatia de localizare a unui furnizor.

3.Cand vi se cere, stabiliti legatura la Internet. FontPage va deschide pagina in care sunt inclusi furnizorii WPP mai importanti. De asemenea, puteti sa executati clic pe o hiperlegatura la lista FontPage WPP List, in care puteti efectua cautari in mai multe moduri, inclusiv in ordine alfabetica si pe zone geografice. In aceste liste este posibil sa gasiti furnizorul dvs. WPP sau puteti gasi unul nou.

4.Dupa ce terminati de cautat in lista WPP si in paginile asociate si obtineti informatiile necesare, reveniti in caseta de dialog Publish Web, executati clic pe Cancel si intrerupeti legatura la Internet. Acuma puteti lua legatura cu furnizorul WPP si, daca este cazul, sa deschideti un cont care sa va permita publicarea unui sit propriu in Web.

Plasarea web-ului intr-un server - Pasul urmator in publicarea web-ului este plasarea lui in serverul din Web. Procedura pentru incarcarea fisierelor web-ului este simplificata de Microsoft Web Publishing Wizard, dar veti avea nevoie de anumite informatii din partea administratorului de Web sau a furnizorului WPP. Efectuati pasii urmatori :

1.Avand web-ul deschis in modul de afisare pagina, alegeti Publish Web din meniul File pentru a afisa caseta de dialog speciala.

2.In caseta editare Specify The Location, scrieti URL/ul serverului Web, executati clic pe Publish si, daca este cazul, stabiliti legatura la Internet cand vi se cere.

3.Cand vi se cere numele de utilizator si parola in Microsoft Pubblishing Wizard, scrieti numele si parola date de Webmaster sau de furnizorul de servicii pentru Web si executasi clic pe Finish. FontPage va incepe transferul fisierelor web/ului.

4.Daca vedeti caseta de dialog Publishing FontPage Components, executasi clic pe Continue pentru a deschide o caseta de dialog in care se urmareste progresul operatiei de transfer al fisierelor din calculatorul dvs. in server.

5.Dupa ce FontPage termina transferul, singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa verificati situl creat in intranet sau in Web. Cu acesta, am terminat scurta introducere in programul FontPage. Crearea paginilor Web nu a fost niciodata mai usoara ca acum, iar pe masura ce va exersati cunostintele despre FontPage, veti observa cum le veti extinde si imbunatati continuu.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate