Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Excel


Index » educatie » » informatica » Excel
Functiile matematice si trigonometrice


Functiile matematice si trigonometrice


Functiile matematice si trigonometrice

Functiile matematice si trigonometrice (Math & Trig) permit efectuarea diferitelor calcule, de la cele mai simple la cele mai complexe, pentru rezolvarea de aplicatii ce solicita instrumente matematice si trigonometrice de uz curent.

= Sum (lista) - aduna valorile dintr-o lista precizata ca argument.

Lista poate contine campuri continue sau discontinue referite prin adrese (coordonate) sau prin nume de camp(uri).

Functia de insumare este completata cu butonul Auto Sum. Functia generata de butonul respectiv insumeaza pe linie sau pe coloana valori adiacente (valorile nu trebuie sa fie intrerupte in succesiunea lor de celule vide sau de celule care sa contina texte). Autoinsumarea opereaza astfel pe linie sau pe coloana pana acolo unde se intalneste primul semn de discontinuitate.

Pot exista mai multe cazuri:

se plaseaza cursorul acolo unde se doreste a se calcula suma si se activeaza butonul AutoSum prin dublu-click;se selecteaza plaja de celule de insumat, inclusiv zona unde se vor plasa rezultatele insumarii (o linie mai jos si/sau o coloana mai la dreapta) dupa care se activeaza butonul AutoSum prin dublu-click.

=Product (lista) multiplica valorile continute intr-o lista. Un exemplu edificator este in fig.

=Sumproduct (lista) multiplica valorile situate in celulele corespondente, aferente unor serii de campuri, iar apoi aduna rezultatele obtinute. De exemplu se poate calcula valoarea totala a vanzarilor, adica suma dintre produsele cantitatilor si preturilor.

=SumIf (camp de evaluat; criteriu; camp de insumat) aduna continutul celulelor potrivit unui criteriu dat.Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate