Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Calculatoare


Index » educatie » » informatica » Calculatoare
Volume in proiectarea BA


Volume in proiectarea BA


Volume in proiectarea BA

ac trebuie avute in vedere pt cresterea eficienta BA si ele sunt:intarzierea pe nivele-intr-o struct BA nivelul cel mai lent va impune modul de lucru al BA. In fig desi 3 nivele au intarziere t, datorita perioadei 2t intarzierea pt toata struct e 2t. o solutie e descompunerea sarcinilor nivelului 3 in sarcini ce se aloca la 2 posturi obt :

BA cu intarzieri inegale pe nivele

Descompunerea nivelului mai lent


Aceasta solutie e aplicata pt sol cand se poate face decosmp postului 3, daca nu se va apela la urm solutie:


Si ac sol necesita o introd de circ suplim, apar probleme de sincronizare si control al mai multor nivele ce lucreaza in paralel. Astfel multiplicarea de n ori a unui nivel cu intarziere n*tèn niveluti cu intarzierea t. sol e aplicabila cand nu se poate aplica prima sol. Conflictele -caract struct cu BA in care fiecare nivel lucreaza independent unul fata de celalalt si in care la un moment dat pot exista mai multe instr aflate in fiferite faze ale ciclului lor, va aparea riscul conflictelor. Sunt de 3 tipuri:1.c la memorie, c.la nivelul de prelucrare, c datorate indisponibilitatii unui operand la momentul solicitat acestuia. Conflictele la nivelul de prelucrare apar cand 2 niveluri din Ba ce activarea aceluiasi nivel cand o instr cere activarea un ui nivel ocupat cu o instr anterioara. Duca la intarzierea vitezei de lucru prin stari de asteptare. Pt realizarea lor se pot pune la nivele de asteptare. Sol duce la cresterea eficientei dar complica problemele de comanda si control al BA. A 2-a sol e sa se implementeze conceptul de Ba chiar nivelele de precucrare. Poate fi aplicata doar daca sarcinile de pe un nivel pot fi descompuse.Conflictele datorate indisponibilitatii operandului-cand o instr nu poate incepe pt ca operandul sau e rezultatul unei instr anterioare a carei executie nu a fost finalizata. O alta situatie e cand un nivel are nevoie de aceeasi inf ce a fost la un nivel anterior la un moment dat.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate