Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Calculatoare


Index » educatie » » informatica » Calculatoare
Paralelismul in sisteme cu mai multe UC


Paralelismul in sisteme cu mai multe UC


Paralelismul in sisteme cu mai multe UC

1.Conceptul de banda de asamblare implementarile care utiliz acest concept duc la crearea unei struct alcatuite din mai multe unitati fctionale/procesoare fiecare executand o parte dintr-o instr. Ciclul unei instr este impartit in faze. Unitatile fctionale sunt legate intre ele astfel incat asupra unei instr ce intra in banda se executa operatii speciale prin unitatea fctionala, dupa care se transmite la a doua unitate fctionala.

2.Conceptul de sisteme multimicroprocesoare. Prezinta o mare raspandire si diversitate astfel dominand un domeniu aparte. Un sist consta din 1 sau mai multe procesoare, ce utilizeaza in comnun mai multe resurse. Performantele unui sist multimicroproc sunt determinate in mod decisiv de modul de interconectare a procesoarelor intre ele, precum si cu conectarea resurselor intre ele. Interconectarea cu magistrala unica: simpla, constructiva, logica, dar putin performanta (posibilitatile de comunicare fiind limitate) à interconectare de tip crossbar: comunicare multiple si directe intre 2 procesoare, eficienta din punctul de vedere a comunicarii, probleme de implementare astfelinterconectarile prevad 16 microprocesoare. Exista si variante intermediare: retele de interconectare pe mai multe nivele. Ele au mai multe modele de implementare. 3.Conceptul de arii de procesoare acestea repr struct regulate, sincrone, alcatuite din mai multe elem de procesare care pot/nu avea memorie locala, pot comunica intre ele, lucra in paralel sub comanda unit de control, in sens fctional. Dupa cum struct de banda de asamblare asigura paralelismul in timp, arii de microprocesoare asigura paralelismul in spatiu. 4. Conceptul de microprocesoare vectoriale sunt unit de calcul ce efect operatii asupra unor operanxi vectoriali. Unde un operand vector reprezinta un set de marimi vectoriale de acelasi tip. Conceptele 1-4 prezentate reprezinta struct Von Newman. Conceptele 5-6 formeaza o clasa: sist neconventionale. La aceste sist nu mei existe PC, memorie operativa, etc. 5.Conceptul de flux de date regula de baza este ca un proc va executa o instr atunci cand toti operanzii, toate datele necesare instructiunii ii sunt disponibile. Regula e simpla dar aplicarile in practica a dus la aparitia unor sist neconventionale, rezultatul operatiilor partiale curg de la un proces la altul, fiecare lucrand independent, unica lor dependenta diind transmiterea operanzilor. 6.Conceptul de sistolicitate sta la baza retelelor sistloce: . ..fiecare celula e legata cu un sir limitate de celule (vecini), nr acestora depinzand de forma retelei:liniare, triunghiulara, hexagonala. Intr-o retea sistolica exista un tact unic, global, care sincronizeaza operatiile si care asigura prezenta datelor la celule, la timpuri bine determinate. Intr-o astfel de structura, datele curg de la o structura la alta ritmic, in forma implementata de retea.ultimele 2 concepte sunt atractive dar realizarile prectice nu au fost pe asteptari.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate