Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Calculatoare


Index » educatie » » informatica » Calculatoare
Microsoft Excel


Microsoft Excel


Microsoft Excel

Excel este un tabelator matematic ,un program care lucreaza cu foi de calcul si tabele.

La deschiderea programului, in fereastra Excel se vor intalni urmatoarele :

Bara de titlu care cuprinde denumirea programului( Excel in cazul de fata)

Bara de meniuri in care se pun la dispozitie o serie de meniuri si functii ale acestora,Edit Formula in care se pot introduce date , texte, etc.

Foile de calcul sau Sheets sunt in numar de trei iar numarul lor se poate extinde pana la 256 d efoi pe registru.

Etichetele de tabel permit trecerea prin tabele din workbook

Caseta de formule permite introducerea de formule.

Celula activa este celula cu un chenar mai gros in jurul sau. Atunci cand se apasa pe o celula ea devine activa.

Introducerea de date

In Excel se pot introduce imagini, sunete, adrese de Web sau e-mail, dar adevarata lui intrebuintare consta in calcule cu numere si formule.

Etichetele sunt inregistrari de text.

Numere sau valori datele brute de care este nevoie

Formule inregistrari care ii spun programului sa efectueze calcule. Daca scriem, de exemplu , formula =A6+C3 in celula D5, Excel va aduna valoarea din celula C3 cu cea din A6, si va insera suma in celula D5. Cand se tasteaza o formula si se apasa Enter rezultatul va aparea in celula .

Cand introducem date si s-a scris o inregistrare relativ lunga ea va ramane in celula, dar numerele vor parea taiate sau vor aparea ca o serie de semne diez (########). In acest caz se va largi coloana respectiva. Se apasa oriunde iin interiorul coloanei respective si se deschide meniul Format , se selecteaza Column, si apoi, AutoFit Selection.

O alta modalitate de a aranja textul este ca Excel sa-l aranjeje linie cu linie. Pentru ca aceasta optiune sa fie activata se va deschide meniul Format si se selecteaza Cells. Se apasa butunul casetei Alignment si apoi se marcheaza Wrap Text, dupa care se apasa OK.

Lucrul cu tabele

In cele mai multe cazuri este de ajuns un singur tabel, dar in evidenta cheltuielilor unei afaceri este necesara introducerea de mai multe tabele.

Inserarea unui tabel se face din meniul Insert si apoi se apasa Worksheet.

Stergerea unui tabel se face apasand cu butonul din dreapta eticheta tabelului si se selecteaza Delete.

Redenumirea unui tabel se face apasand butonul din dreapta si se selecteaza Rename sau se efectueaza dublu-click pe numele etichetei.

Introducerea de formule

Formulele Excel sunt practice si permit efectuarea de calcule matematice (adunare, scadere,

inmultire sau impartire)

Toate formulele trebuie sa inceapa cu semnul ( = ). Daca se incepe cu o litera Excel va considera aceasta inserarea unui text.

Pentru a usura munca Excel are, gata facute, Functii care pot fi utilizate pentru a efectua operatii cu doua sau mai multe valori cu o intreaga serie de date. De exemplu pentru a determina valorile celulelor A5- G5 se poate folosi functia =SUM(A5:G5) in loc sa se scrie =A5+B5+C5+D5+E5+F5+G5, care este lunga si ar dura mult ca sa fie tastata.

Utilizarea functiilor

Excel pune la dispozitie zeci de functii, utilizate in activitatea de birou, in diverse domenii de activitate(functii statistice, financiare, matematice, pentru baze de date, cautari si comparari, informationale, etc.). Excel mai pune la dispozitie utilizarea previziunilor si scenariilor, utile atunci cand dorim aflarea anumitor informatii fara a le pierde pe cele de baza. Acestea au aparut datorita jocului de cuvinte " ce s-ar intampla daca . ?" lucru realizabil prin calcul tabelar prin schimbarea unei variabile sau doua.

Crearea graficelor

Crearea graficelor are ca scop reprezentarea grafica a unor valori numerice. Reprezentarea grafica a datelor se face cu Chart Wizard, in care va trebui sa alegeti tipul de grafi dorit.

Graficele folosesc la reprezentarea grafica a datelor din foile de calcul si pot fi prelucrate dupa dorinta, meniurile de context ale diferitelor elemente ale graficelor.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate