Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Calculatoare


Index » educatie » » informatica » Calculatoare
Internetul


Internetul


Internetul

Ce este internetul?

O retea de calculatoare. In functie de spatiul pe care il ocupa ca intindere, poate fi de tip :

LAN ( Local Area Network) retea locala cu suprafata mica de intindere.

WAN (Word Area Network) retea globala cu spatiu mare de intindere.

Internetul este o retea globala de calculatoare, care comunica intre ele folosind un limbaj comun si anume protocolul TCP/IP. Serviciile pe care le ofera Onternetul:

Comunicatie (Chat)

Stiri (News)

Retea (Net)

Posta electronica (e-mail)

Prospero (servicii prospero)

Wais (servere de informatii pentru retele extinse)

Instrumente necesare pentru navigarea in WEB:

Pentru a naviga in WEB trebuie sa avem un calculator, un modem si o legatura telefonica (sau calculatorul trebuie sa fie conectat direct la internet). Pentru a accesa Internetul trebuie sa obtinem un cont de la un furnizor de servicii Internet ( Internet Service Provider - ISP).Sfat!

Cautati un furnizor de serviciicare ofera conexiuni Slim    sau PPP (ppp este cea mai rapida si ofera performante mai bune). Veti avea nevoie de o conexiune Slim sau PPP pentru accesul la Internet din Windows. Intrebati furnizorul daca sunt disponibile conexiuni ISDN (Integrated Services Digital Network - retea digitala cu servicii integrate) in zona si care este pretul. Conexiunile ISDN sunt disponibile de la 56 Kbs la peste 1 Mb si ofera cele mai bune performante, in sensul accesului cel mai rapid si al legaturilor de cea mai buna calitate.

Selectia unui browser Web

Browserul Web interactioneaza cu severul Web printr-o relatie client/server. Browserul , in calitate de client, cere serverului sa-i trimita anumite documente. Browserul permite vizualizarea datelor trimise de serverul Web, deci pentru afisarea documentelor Web folosim un browser. Cele mai cunoscute browsere disponibile sunt Netscape Navigator si Microsoft Internet Explorer.Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate