Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Calculatoare


Index » educatie » » informatica » Calculatoare
Analiza non-lineara computerizata


Analiza non-lineara computerizata


Analiza non-lineara computerizata ( NLS) - portal spre cunoasterea multidimensionala a fenomenului vietii

Autori:

LIANA MARGINEAN

conferentiar la catedra de fiziopatologie UMF Cluj Napoca,medic primar neurolog, doctor in stiinte medicale, competenta in homeopatie, Centru Medical ELMAVITAL Cluj-Napoca.Adresa: Cluj-Napoca Str.Aurel Vlaicu Nr.2 Ap 39, Tel:0740700231,

E-mail: margineanlianadoc@yahoo.com

CARMEN SFRINGEU

- sef lucrari fiziopatologie UMF Cluj-Napoca, medic primar medicina nucleara, doctor in stiinte medicale, competenta ecografie

ANA-MARIA MARGINEANU

- medic specialist Medicina de Familie- Centru Medical ELMAVITAL Cluj-Napoca

GEORGETA LUPUT

- medic primar radiolog, asistent univ. fiziopatologie UMF Cluj-Napoca, doctor in stiinte medicale, competenta ecografie

TOPIRLAN ELENA GEANINA

- medic rezident medicina fizica, recuperare si balneologie- Spitalul Clinic de Recuperare Cluj- Napoca

IULIAN BUJOREANU

medic rezident neurologie- Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca

Tematica: Omul Mileniului III. Domeniul: Regenerare Psiho-Fizica. Sectiunea: Aplicatii Terapeutice.

Plan: Stiintific.

Motto:   

"Adevarata Fizica este aceea care va reusi,

intr-o zi, sa integreze Omul total intr-o

reprezentare coerenta a lumii. Omul,

nu ca un centru static al Lumii, cum s-a

crezut mult timp, ci ca o axa si un varf de

lance al Evolutiei

Pierre Teilhard de Chardin

Le Phenomene humain

Universul se poate percepe ca o vasta matrice cosmica in care totul este in perpetua miscare, transformare si sructurare. Aceasta unitate nu ese statica, ea implicand diferentierea, diversitatea, aparitia nivelurilor ierarhizate, aparitia sistemelor relativ independent si a obiectelor in calitate de configuratii locale de energie.

"La inceput a fost complexitatea" scrie Edgar Morin. Sistemele sunt ansambluri de elemente intre care se exercita o interactiune ce nu se poate reduce niciodata la zero: lipsa interactiunii inseamna moarte, disparitia sistemului cu descompunerea sa in elemente constitutive. Chiar existenta unui sistem inseamna ca el nu este doar suma partilor sale. Tocmai deschiderea sistemului, prin interactiunea sa cu celelalte sisteme, impiedica moartea sa prin degradarea inevitabila a energiei, prin dezordinea crescanda (cresterea entropiei sistemului). Astfel este permisa formarea "clusterelor" de sisteme cu posibilitate de ierarhizare si integrare in Tot. Spre deosebire de reductionism, care explica diversitatea printr-o substanta comuna diferitelor sisteme, gandirea sistemica vorbeste de o organizare comuna. Acesta este de natura energetica, energia aparand ca un concept unificator al substantei ( forma legata a energiei), al spatiu-timpului (forma geometrica a energiei) si a infomatiei (forma codificata a energiei). Materia inseamna complexul energie-substanta-spatiu-timp-informatie. Organismele vii par a fi niste sisteme neechilibrate, disipative, autostructurante si autoreglatoare. Problemele dominante in ceea ce priveste filozofia materiei vii sunt fenomenele de autoorganizare si nonlinearitatea proceselor asociate acesteia. Un fapt dovedit este acela ca nivelul material al organismului este dotat cu tot ceea ce este necesar pentru o regenerare optima, prin urmare procesele de imbatranire si procesele patologice cronice sunt datorate pierderii de informatie necesara raspunsului compensator. Deci, autogestionarea proceselor intr-un organism viu este strans legata de schimburile informationale, transfer si receptie a informatiilor tip semnal. Studiile avansate au demostrat schimbul informational dintre organismele biologice (inclusiv organismele umane), iar acest schimb pare a fi de natura electromagnetica. Transferul informational este energetic, spatial si temporal. Fiind sisteme deschise, organismele vii interactioneaza cu exteriorul prin campuri si radiatii electromagnetice, iar influenta exogena este preluata de organism si se alatura conglomeratului de "metabolism al informatiei".

Sistemele naturale evita echilibrul ceea ce le-ar aduce degenerarea si moartea, alegand prin deschiderea spre celelalte sisteme, stabilitatea (homeostazia) intr-o stare de dezechilibru; astfel fluctuatiile devin izvorul evolutiei si al creatiei.

Fundamentele fizicii moderne sunt teoria cuantumului si teoria relativitatii. Una dintre consecintele teoriei cuantumului este conceptia intercorelatiei tuturor fenomenelor naturale. Teoria relativitatii a demonstrat ca masa nu este in relatie cu substanta, ci este de fapt o forma de energie care este relationata cu activitatea (inclusiv cea biologica) si procesul in dinamica.

Teoria cuantumului entropic, prin prisma cercetarilor interdisciplinare, a extins si adancit intelegerea interactiunii informationale intre sistemele biologice. Teoria cuantumului entropic este o parte esentiala a teoriei informationale dezvoltata in anii '80 de T. Van Hoven. In cadrul acestei teorii, Van Hoven considera natura informatiei ca fiind una materiala; aceasta reflectand gradul structural intern a unui obiect si relatia cu caracteristicile de baza a obiectului cum ar fi energia si masa. Prin aceasta teorie Van Hoven a reusit sa dizolve hotarele interdisciplinare si sa conecteze mecanica lui Nweton, Einstein si Plank, electrodinamica lui Maxwell si legile termodinamicii si biofotonicii.Van Hoven a emis o ipoteza care initiaza o adevarata revolutie in cadrul stiintelor naturale conform careia gradul de distrugere a unui sistem material este corelat cu cantitatea de energie electromagnetica emisa sau absorbita de acesta. Fiecare sistem material are o interactiune selectiva cu energia electromagnetica de o anumita lungime de unda, astfel incat cuanta de energie este direct proportionala cu energia eliberata prin distrugerea componentelor sistemului. Energia eliberata formeaza adevarate campuri entropice sau torsionale, acestea fiind modalitati de comnicare la distanta intre componentele sistemului. Heterogenitatea entropica a mediului unui sistem si interactiunile acestuia cu campurile electromagnetice decurg conform unor patternuri nonlineare. Cercetatorii rusi in frunte cu S.P. Nesterov pun bazele studiului prin intermediul metodei de analiza nonlineara- Nonlinear Diagnosis System (NLS analiza) continuate de nepotul sau V.I.Nesterov. Aceasta metoda a fost la inceput utilizata in chimia organica pentru indentificarea compusilor complecsi, apoi este extinsa in studiul sistemelor vii. Methatron este materializarea multor ani de cercetare, sub forma unui dispozitiv medical de diagnosticare prin metoda NLS. Computer NLS, fiind o metoda dinamica, non-invaziva si informativa, este tot mai des folosita pentru evaluarea starii de sanatate si a patologiilor cu etiologie variata. NLS poate fi aplicata atat in vivo (pentru a investiga anumite organe din corp) cat si in vitro (pentru a prelua imagini din extracte de tesuturi, fluide biologice sau celule).

Acad.V.I.Nesterov -Timisoara 2008

Pentru a putea investiga prin aceasta metoda este nevoie de producerea unui camp de 20-30 mT. Prin inermediul sistemului de analiza non lineara (NLS) se pot determina caracteristici ale tesuturilor, celulelor dar si enzimelor, moleculelor sau chiar cromozomilor. Totodata metoda poate cuantifica efectul tratamentelor de tip informational-energetic (acupunctura, homeopatia,reflexoterapia, psihoterpia etc.)

Aparatul Methatron care implementeaza acest sistem de analiza, functioneaza in acord cu principiul amplificarii semnalului de initiere a unei stari entropice noi, in urma emisiei unui vortex magnetic asupra creierului, modulat la frecventa theta Θ cerebrala. Aceasta favorizeaza modificarea activitatii creierului, fiind posibila accesarea informatiilor de la nivelul subconstientului.

In termeni fizici Methatron este un generator non-linear cuantic de oscilatii electromagnetice ce interfereaza cu biocampul informational al creierului.

Metoda se bazeaza pe emisia si detectia biocampurilor ca proces de interactiune dintre receptor-emitator si structurile extra- si intracelulare. Modificarile vortexului campurilor magnetice sunt determinate de activitatea metabolica celulara si a transferarii de informatie intre sistemele reglatoare (sistem nervos). Aceasta legatura permite diagnosticarea si influentarea activitatii prin emitere de campuri modulatoare cu rol terapeutic. Zgomotul de fond tisular (mediu statistic) reflecta astfel starea de sanatate sau boala a unui sistem de organe sau a unor elemente intracelulare; totodata putandu-se identifica o cauzalitate complexa pe baza receptiei campurilor si a analizei spectrale si statistice a acestora. Holograma matricei electromagnetice este determinata dinamic permitand si efectuarea unor diagnostice predictive.

Aceasta realizare tehnica de exceptie insumeaza cunostinte dintr-o gama variata de domenii : acupunctura, homeopatie, litoterapie, sistem de chakre, nutritie, fizica cuantica, medicina etc, dar permite insa, o aplicare accesibila repetitiva si noninvaziva intr-un diagnostic de precizie multidimensional. Avantajele metodei se reflecta pozitiv in detectia precoce a unor frecvente anormale tisulare, a unor disfunctii neuro-endocrine latente.

Prin comparatie cu RMN sau CT acesta nu foloseste campuri de mare intensitate. In urma interactiunii campurilor magnetice de slaba intensitate cu structurile organice, acestea din urma intrand intr-o stare metainstabila (ca urmare a modificarii la nivel cuantic a structurilor de spin), raspunsurile vibrationale receptionate de aparat sunt transformate in imagini digitale energetice tetradimensionale datorita sumarii elementului timp realizand o scopie 4D " virtual NLS-Scopy", astfel fiind posibila evaluarea dinamica a gradului entropic si a tendintei sale, emitandu-se chiar prognostice in ce priveste evolutia suferintei.

Cercetatorii rusi ne informeaza aspura posibilitatii utilizarii analizei NLS pentru diagnosticarea abceselor cerebrale sau a epilepsiei prin prisma schimbarilor metabolice la nivel cerebral. Alte date ne indica posibilitatea inregistrarii unui declin al proceselor oxidative in muschii membrelor inferioare datorita ingustarii vaselor prin mecanism aterosclerotic, iar in cursul tratamentului metabolismul muscular tinde sa se imbunatateasca. O alta tendinta in aplicarea analizei NLS este de a detecta disfunctia compusilor fosfoergici legata de atrofia musculara in cadrul bolilor musculoscheletale. Totodata s-au realizat studii asupra infarctului miocardic, dislipidemiilor in cadrul afectarii hepatice si a pancreasului afectat de degenerarea maligna, cat si evaluarea eficacitatii chimio- si radioterapiei in progresia tumorala.

Metoda de analiza NLS ajuta la depistarea precoce a proceselor maligne, chiar atunci cand acestea se afla la nivelul campului informational, inainte de a se organiciza. Astfel aceasta metoda ajuta la diferentierea proceselor benigne de cele maligne si ajustarea terapiei in timp util.

Sumand aceste avantaje putem spune ca folosirea tot mai frecventa a metodei de analiza NLS in combinatie cu RMN si alte tehnici imagistice in diferite domenii medicale creste acuratetea diagnosticarii si astfel pot fi urmariti indicii terapeutici si prognostici in cardul oricarei patologii.

In viitor aceasta metoda poate fi utilizata pe scara cat mai larga in medicina preventiva, adevarata medicina a sanatatii, avand in vedere depistarea precoce a reactilor de stress, a predispozitiei la boli cronice, a determinarii efectelor unor factori de mediu cu potential morbid si mai ales a facilitatii metodei de corectie - metaterapia, care armonizeaza sistemele biologice pana la nivel cromozomial (o altfel de teraie genica).

Parte componenta a mediciinii integrative metoda de analiza non-lineara se inscrie printe cele mai performante aplicatii ale stiintelor complexe in opera de edificare a Omului mileniului III.

Bibliografie:

Basarab Nicolaescu - Noi particula si lumea. Editura Polirom 2002.

Fritjof Capra - Taofizica. Editura Tehnica 2004.

Fritjof Capra - Conexini Ascunse. Editura Tehnica 2004.

Liana Marginean s.a. - "Restructurarea retelei cristaline a sistemului neuroendocrin prin remedii naturale - cheie a reconectarii omului cu Universul." Compendiul lucrarilor Anatecor. Arad 2007 pag. 153-164.

www.ipp-nls.ru

Liana Marginean - "Medicina bioinformationala din perspectiva noii paradigme a cunoasterii." Simpozionul interdisciplinar "Tiberiu Popoviciu"septembrie 2007 Cluj-Napoca.

Liana Marginean s.a.- "Obiectivarea si cuantificarea efectului homeopatic

prin analiza nonlineara computerizata (Methatron-Oberon)." Securitate si aparare in uniunea europeana. Sesiunea anuala de comunicari stiintifice cu participare internationala sectiunea 13 Actiuni energo-informationale. Academia Militara "Carol Davila" Bucuresti, 17-18 aprilie 2008.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate