Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

C


Index » educatie » » informatica » C
» Operatori de incrementare si de decrementare


Operatori de incrementare si de decrementare


Operatori de incrementare si de decrementare

A incrementa inseamna a mari o valoare cu o unitate. Invers, a decrementa inseamna a reduce o valoare cu o unitate. C++ are un operator de incrementare care se poate folosi pentru a mari o valoare cu o unitate, precum si un operator de decrementare care se poate folosi pentru a reduce o valoare cu o unitate.

Buclea for, foloseste operatori de incrementare si de decrementare.

#include <iostream>

using namespace std;

int main(void)

Acelasi program, dar care foloseste bucla while, ar putea fi

#include <iastream>

using namespace std;

int main(vaid)

return 0;

Bucle while .

La bucla while, variabila intreaga num trebuia declarata si initializata inainte de bucla, deoarece aceasta operatie nu se poate face in interiorul parantezelor care urmeaza dupa cuvantul-cheie while. Mai mult, num a fost actualizata in interiorul codului buclei, folosind operatorul de incrementare. Aceasta actualizare se mai poate face si in interiorul parantezelor care urmeaza dupa cuvantul-cheie while.

Daca mai mult de o instructiune apartine buclei while, atunci instructiunile trebuie delimitate intre paranteze acolade. Acesta este motivul pentru care, in programul·care scrie numerele cuprinse intre 1 si 10 folosind bucla while, cele doua instruetiuni din corpul buc1ei while sunt inc1use intre paranteze acolade.

while (num <= 10)

Bucle do while.

do while (conditie);

Bucla incepe de la cuvantul-cheie do. Instructiunea sau instructiunile care apartin buclei sunt incluse intre paranteze acolade. Dupa paranteza acolada de inchidere, apare cuvantul cheie while, urmat de conditia intre paranteze, urmate de un caracter punct si virgula.
loading...
Politica de confidentialitate


loading...
Politica de confidentialitate

Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate