Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Baze de date


Index » educatie » » informatica » Baze de date
» Proiect baze de date - Evidenta produselor dintr-un hypermarket


Proiect baze de date - Evidenta produselor dintr-un hypermarket
Universitatea Romano-Americana

Titlul proiectului: Evidenta produselor dintr-un hypermarket
Prezentarea firmei

Denumire, localizare, forma juridical de constituire

Denumire: TRIDENTTRANSTEX Sf. Gheorghe

Localizare: Sediul societatii este in Sfantu Gheorghe – Covasna, str. Lalelei

Forma juridica de constituire: Societatea este persoana juridica romana, avand forma juridica de societatecomerciala cu raspundere limitata, sub denumirea de Hypermarket, desfasurandu-si activitatea in conformitate cu legile romane.

Scurt istoric

Grupul de firme Trident, cu sediul central in Sibiu, a infiintat divizia Trident Big Retail. Aceasta divizie are ca obiectiv deschiderea unei retele de hypermarket-uri in toata tara. Strategia pe termen lung se concentreaza pe orasele sub 200.000 de locuitori, cu magazine de aproximativ 3.600mp – 5.000mp.

Primul magazin al retelei a fost inaugurat la Medias (jud. SIBIU) la inceputul lunii aprilie 2004, cu o suprafata de 3600 mp, constituind primul punct de retail modern din zona Medias, Sighisoara, Tarnaveni, Agnita, Copsa Mica.

Cel de al doilea magazin s-a deschis la Deva pe 12 decembrie 2005, cu o suprafata de aproximativ 5000 mp si reprezinta cel mai mare centru de retail din judetul Hunedoara.

Cel de-al treilea magazin si-a facut aparitia pe piata covasneana, in Sf. Gheorghe pe data de 7 octombrie 2006, avand o suprafata de 4500mp.

Dotarile magazinelor sunt moderne, spatiul generos permitind ofertarea unui numar mare de produse din gamele fresh-food, dry-food si non-food . Se urmareste atat satisfacerea exigentelor de pret cit si a celor de calitate si diversitate. Fiecare magazin dispune si de cate o minicarmangerie proprie pentru a asigura cele mai inalte standarde de calitate pentru produsele din carne si preparate proaspete. Zona de parcare oferita clientilor este de peste 200 de locuri.
Grupul Trident detine in prezent operatiuni in confectii textile, import-export, transport international si o retea nationala de 24 de magazine in toata Romania cu profil de discounter non-food. Planurile de viitor prevad infiintarea unui centru de distributie care sa deserveasca atit cele doua divizii de retail proprii, cit si partenerii grupului

TABELURI ( Tables )

Colectia “Clienti”

Include urmatoarele campuri: cnp_client, nume si prenume client, adresa client.

In acest tabel putem gasi date cu privire la clientii cu care firma noastra a tranzactionat.

Colectia “Comenzi”

Include urmatoarele campuri: id_comanda, nr_comanda, cnp_client, data_comanda

Colectia “Detalii comanda”

Include urmatoarele campuri: id_comanda, cod_produs, nr_buc_comandate

In acest tabel putem gasi date cu privire la comenzile care au fost facute de catre anumiti clienti.

Colectia “Produse”

Include urmatoarele campuri: cod_produs, id_articol, nume_produs, imagine_produs, caracteristici_produs, pręt_produs, nr_buc_stoc .

In acest tabel putem gasi date cu privire la produsele care sunt disponibile in hypermarketul nostru.

Colectia “Tipuri articole”

Include urmatoarele campuri: id_articol, tip_articol

INTEROGARI ( Queries

FORMULARE ( Forms )

Formularul CLIENTI

Formularul CLIENTI 1

Formularul CLIENTI Subform

Formularul DATE CONTACT

Daca vom accesa acast formular se va deschide urmatoarea interogatie

Daca vom accesa acest formular se va deschide urmatoarea macrocomanda:

Prin accesarea acestui buton se va reveni la meniul principal

RAPOARTE ( Reports )

MACROCOMENZI ( Macro ). . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..

Prin accesarea celei de-a 2-a macrocomanda se va minimiza aceasta aplicatie :

iar prin deschiderea ei va rezulta :

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Prin deschiderea celei de-a 4-a macrocomanda baza de date se va auto-salva si se va inchide.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ..

RELATIONSHIPS

Acestea sunt relatiile dintre entitati.

Analiza SWOT

In esenta, marketingului ii este specific analiza continua a mediului in care activeaza pentru a putea anticipa la timp sau sesiza schimbarile din cadrul acesteia, iar pe de alta parte, a situatiei interne a firmei pentru a evalua capacitatea ei de a face fata cu succes schimbarilor. Metoda de analiza , folosita in acest sens, este cea denumita generic SWOT, ce reprezinta acronimul cuvintelor Strengths (forte, puncte forte), Weaknesses (slabiciuni, puncte slabe), Opportunities (oportunitati, sanse) si Threats (amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar ultimele doua se refera la mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

Oportunitatile reprezinta factori de mediu externi pozitivi pentru firma.

Ca prezenta relative noua pe piata covasneana, firma Trident detine o serie de oportunitati legate de mediul extern:

analiza mediului economic al firmei pune in evidenta un alt aspect, legat de cresterea consumului populatiei si tendinta de alocare a celei mai mari parti din venituri produselor alimentare si nealimentare. Aceasta conjunctura favorabila, legata de consumul populatiei, reprezinta o oportunitate pentru Hypermarketul Trident, iar oferirea unei game variate de produse alimentare si nealimentare, reprezinta cheia succesului firmei.

utilizarea sistemelor informationale performante in organizarea interna a firmei, prin baza de date referitoare la clienti, sistemul de plata prin card, cec sau viramente bancare, reteaua proprie de telefonie-cordless interna, reteaua de calculatoare ce gestioneaza rotatia stocului, clientii, efectuarea platilor si sistemele audio-video de supraveghere a intregii activitati, ii confera Trident-ului eficienta atat interna, legata de comunicare inter- si intrapersonala, cat si o satisfacere la un nivel mai inalt a exigentelor clientilor.

facilitati fata de investitori acordate de Administratia locala privind reglementarea concurentei de piata, asigurarea tratamentului egal intre investitorii straini si romani, asistarea profesionala a investitorilor straini in etapa de declansare a afacerii, in vederea reducerii la minimum a greutatilor pe care acestia le-ar putea intampina in faza de creare a societatilor si la intrarea pe piata covasneana.

gradul de educatie populatia covasneana orientandu-se din ce in ce mai mult catre cumparaturile din magazinele mari, ce le ofera o gama variata de produse.

Amenintarile sunt factori de mediu negativi pentru firma, situatii sau evenimente care pot afecta nefavorabil capacitatea firmei de a-si realiza integral obiectivele stabilite, determinand reducerea performantelor ei economico-financiare. Amenintarea externa, conform lui Philip Kotler este o “piedica aparuta ca urmare a unei tendinte sau unei evolutii nefavorabile a mediului, care in absenta unei actiuni pe piata defensive, ar duce la scaderea vanzarilor sau a profitului”.

Primul factor al amenintarilor este rata inflatiei care desi a inregistrat o scadere in raport cu perioada anterioara din anul 2005, evolutia acesteia va fi influentata de multi alti factori de la 1 ianuarie 2007, in cazul in care nu va tine cont de aceasta previziune.

Venitul populatiei a cunoscut o crestere destul de semnificativa,insa acest fapt nu implica si o crestere a volumului de produse achizitionate, deoarece si preturile au crescut.

O crestere viitoare a preturilor prroduselor poate avea un impact negativ asupra firmei Trident, canducand la o scadere atat cantitativa, cat si valorica a vanzarilor.

O alta amenintare poate fi considerata pericolul noilor intrati pe piata. Studierea concurentei, atat din punct de vedere al prezentei actuale pe piata, dar si a viitorilor concurenti, reprezinta o alta caracteristica ce trebuie luata in considerare. In acest caz, firma trebuie sa fie receptiva la schimbarile produse pe piata, la aparitia unor concurenti ce ofera produse asemanatoare acelorasi tip de clienti. In perspectiva, firma trebuie sa isi diferentieze activitatea, iar principala amenintare poate sa vina din partea supermarketului Billa si in curand a firmei nou venite pe piata – Plus. Amenintarea principala este legata de pozitia pe care acestea o pot ocupa in preferintele clientilor. Desi la nivel national, cu referire la pietele pe care isi desfasoara activitatea, alaturi de firma Trident, acestea ocupa locurile de challenger, reactia pietei covasnene poate fi pozitiva, iar pe plan local pot sa ocupe in viitor o pozitie de leader.

In general, tendinta consumatorilor este sa achizitioneze produsele cu cele mai mici preturi si o calitate corespunzatoare, insa un rol important in stabilirea produselor achizitionate il are si gradul de substituire. Produsele alimentare pe care le ofera Hypermarketul prezinta un grad mare de substituire, astfel politica de produs trebuie orientata spre o inlocuire proprie, o creere a unei alternative de produse realizate de firma, pentru a evita deplasarea clientilor spre concurenta. Realizarea unor produse proprii, sub marca proprie si un pret mai accesibil este o alternativa viabila referitoare la politica de produs. Astfel, gradul de substituire, in prezent o amenintare, poate fi transformat intr-o oportunitate.

Cresterea preturilor la produsele comercializate nu conduce la obtinerea unui profit superior, ci la pierderea potentialului de clienti. O asemenea crestere influenteaza intr-un mod negativ puterea de cumparare, iar tendinta populatiei este de a distribui veniturile intr-un mod mai limitat, rational, cunoscand o cerere negativa.

Pentru a evita formarea stocurilor si reducerea eficientei activitatii, Trident trebuie sa actioneze in directia mentinerii unor preturi care sa satisfaca atat clientii, cat si sa-i permita obtinerea de profit.

Analiza mediului intern al firmei presupune o evaluare a resurselor proprii, a potentialului firmei astfel incat sa se poata identifica punctele forte si punctele slabe ale acesteia.

Punctele forte ale firmei sunt competente distinctive pe care aceasta le poseda la un nivel superior in comparatie cu alte firme concurente, ceea ce ii asigura un anumit avantaj in fata lor.

Unul dintre punctele forte ale firmei este legat de reputatia pe care a reusit sa o obtina Hypermarketyul pe piata interna. Perceptia consumatorilor referitoare la produsele si serviciile acordata sunt influentate intr-o mare masura de reputatia firmei si activitatea anterioara a acesteia. Renumele si reputatia firmei imprima clientilor siguranta si seriozitate, astfel acestia achizitioneaza produsele, fara sa detina o atitudine de nesiguranta.

Politica de pret si de promovare reprezinta alte doua atuuri ale firmei, prin care s-a stabilit legatura durabila cu clientii. Practicarea unor preturi atractive a reprezentat pasul spre atragerea clientilor, iar la fidelizarea lor a contribuit politica de promovare.

Cu un flux de numerar dinamic, activitatea firmei este eficienta, atat din punct de vedere al veniturilor realizate, cat si a rotatiei stocurilor. Rotatia stocurilor, se bazeaza pe principiul metodei “just in time”, iar produsele sunt achizitionate de la furnizori, printr-o distributie directam, in masura in care sunt cerute pe piata. Aceste rezultate apar ca o consecinta a diferentierii firmei Trident de concurenta, prin atragerea clientilor, a ofertei promovate, etc..

Punctele slabe ale firmei sunt caracteristici ale acesteia care ii determina un nivel de performante inferior celor ale firmelor concurente.

Principalul punct slab al companiei poate fi considerat cel al distributiei si relatiei cu furnizorii. In unele situatii, furnizorii nu reusesc sa respecte conditiile si termenele de livrare ale produselor, iar Hypermarketul se confrunta cu o incapacitate de a satisface cererea venita din partea clientilor. Pe termen lung, acest aspect poate sa conduca la pierderea unei parti a clientilor si ineficienta pe ansamblu a activitatii.

Un al doilea deficit al firmei se refera la fluxul mare al angajatilor intr-o perioada scurta de timp (avand in vedere recenta infiintare a firmei, conducerea acesteia e nevoita sa ia masuri drastice in ceea ce priveste personalul incompetent, inadaptabil cerintelor postului, etc.) ceea ce determina o comunicare insuficienta si ineficienta cu clientii aflati in momentul alegerii produselor.Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate