Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sistemeBiologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Access


Index » educatie » » informatica » Access
Prezentarea generala a SGBD ACCESS


Prezentarea generala a SGBD ACCESS
Prezentarea generala a SGBD ACCESS

Aplicatiile economice se caracterizeaza si prin volumul mare de date ce se supun prelucrarilor. Proiectarea si realizarea acestor aplicatii aplicatiilor se poate face fie prin utilizarea de limbajele evoluate de programare (de exemplu VisualBasic) care fac apel la fisiere independente, legatura intre acestea fiind asigurata prin program, fie prin apelarea la Sisteme de Gestiune a Bazelor de Date (de exemplu Dbase, FoxPro, Access). Bazele de date reprezinta, conform definitiei clasice, colectii de date avand o structura precizata si intre ale caror entitati (numite fisiere sau tabele) se pot realiza legaturi, independente de program, prin intermediul unor campuri sau expresii de campuri.

Spre deosebire de aceste SGBD-uri clasice, MICROSOFT ACCESS permite memorare in aceeasi colectie, sub forma unui fisier de extensie mdb, a urmatoarelor tipuri de obiecte: structuri de date grupate in tabele (fisiere), a formulare de vizualizare si actualizare a datelor memorate in tabele, interogari ale obiectelor bazei de date, rapoarte, macrouri si module.

MICROSOFT ACCESS este un SGBD care face parte din pachetul de programe Microsoft Office, alaturi de WORD, EXCEL si POWERPOINT. Accesarea acestuia se poate face in mai multe moduri. Cel mai utilizat este urmatorul: apelarea butonului START, optiunea All Programs, functia Microsoft Access. Dupa accesare, pe ecranul monitorului apare fereastra de deschidere ACCESS.


Fig. 12.1.1.

Fereastra din fig. 12.1.1. se obtine din fereastra de deschidere Microsoft Access cu optiunea Create a New Database Using, butonul radio Blank Dadabase si apoi butonul de comanda OK. Se deschide astfel fereastra Open, se introduce numele bazei de date in caseta de dialog File name si apoi se actioneaza butonul Create.

Fereastra de lucru care s-a obtinut, are in bara de titlu numele SGBD-ului si al bazei de date (Microsoft Access - [bd_e : Database]). Sub bara de titlu se gasesc barele de meniuri si de instrumente, al caror rol este acelasi ca in cazul ferestrei VB sau a oricarui alt mediu de lucru Windows. Putem utiliza, de asemenea, bara care permite alegerea unuia dintre cele 7 tipuri de obiecte care pot fi memorate in cadrul fisierului de extensie mdb: Tables (tabele), Queries (interogari), Forms (formulare), Reports (rapoarte), Macros (macrouri), Modules (module), Pages (pagini). Le vom prezenta pe fiecare dintre acestea, cu exemplu concret de crearea a unei aplicatii sub SGBD MICROSOFT ACCESS.
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2020 - Toate drepturile rezervate

Access


Access
Adobe photoshop
Autocad
Baze de date
C
Calculatoare
Corel draw
Excel
Foxpro
Html
Internet
Java
Linux
Mathcad
Matlab
Outlook
Pascal
Php
Powerpoint
Retele calculatoare
Sql
Windows
Word