Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Botanica


Index » educatie » » biologie » botanica
Crassula, copacelul vietii - Cum o ingrijim, Cum se inmulteste , Daunatori si probleme
Trimite pe WhatsApp


Crassula, copacelul vietii - Cum o ingrijim, Cum se inmulteste , Daunatori si probleme


Crassula, copacelul vietii


Crassula ovata, sau arboreole de jad, are un aspect de pom in miniatura si e o excelenta alegere de planta in jurul careia se poate construi un loc verde
 Crassula ovata este o planta suculenta, care are fie aspect de pomisor, adica o tulpina inalta, din care cresc crengute mai mici, fie aspect de tufa, anume mai multe tulpini care cresc din aceeasi radacina.


Crassula, copacelul vietii Frunzele sunt ovale, pline, carnoase, de culoare verde-argintiu, unele specii avand marginile inrosite. Florile sunt mici si au forma de stelute. Apar iarna, daca planta este bine ingrijita.
 Cum o ingrijim
Nu este una dintre plantele pretentioase, dar are nevoie de multa lumina si caldura. Ideal ar fi ca soarele sa fie cel care ii ofera lumina in cea mai mare parte a zilei. Temperaturile optime in care se dezvolta sunt 12 grade C iarna si maximum 25-30 de garde C vara. Avand frunzele carnoase, acestea retin foarte bine apa si nu este nevoie sa fie udata foarte des. Pamantul trebuie sa fie bine drenat si bogat. In florarii exista pamant special pentru cactusi si flori suculente. Daca nu gasesti, este foarte bun si pamantul de flori amestecat cu nisip. Este important ca ghiveciul sa fie mic sau mai mic decat ne spune intuitia ca ar trebui. Se va transplanta intr-un ghiveci doar o idee mai mare numai daca radacinile ies din el. Dupa transplantare nu uda 10 zile si nu folosi ingrasaminte.
Udarea se face doar atunci cand pamantul se usuca, dar trebuie sa fie la intervale regulate.
Atentie marita la curentii de aer, care ii dauneaza crassulei. Iarna trebuie udata mai rar, permitandu-i sa intre in hibernare.

Cum se inmulteste
Se inmulteste foarte usor prin butasi, care sunt tulpini cu frunze, sau doar frunze, care se lasa intr-un pahar cu apa sa le creasca mustati si apoi se planteaza. Se poate planta si direct intr-un ghiveci mic, cu pamant nisipos si foarte umed, la temperaturi relativ constante, in jur de 25 de grade C.

Daunatori si probleme
Foarte rar este atacata de daunatori, cel mai des intalnite insecte fiind cosenile. Un mare pericol pentru sanatatea si chiar viata plantei il reprezinta udarea in exces, aceasta putand duce la putrezirea radacinilor.


Politica de confidentialitate

Copyright © 2023 - Toate drepturile rezervate