Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» PROMOVAREA


PROMOVAREA
PROMOVAREA

Reclama

Firma face reclama produsului prin intermediul revistelor de specialitate, mai exact in Business Catalog Focus 2003 - 2004. Acesta este un ghid in care oricine poate gasi furnizorul pe care il doreste, dar de asemenea se pot obtine informatii importante cu privire la societatile comerciale producatoare de bunuri si prestatoare de servicii. De la sediul firmei si din magazinele unde se gasesc produsele "Hot Ice" se pot primi pliante in care este descris produsul detaliat, cu toate functiile sale. Produsul beneficiaza si de o reclama prin panotaj, pe marginea soselelor la intrarea in oras, si in intersectia din Podu Ros. Pe aceste suporturi de promovare va fi ilustrat , numele aparatului de aer conditionat, actiunea acestuia, iar alaturi, sloganul produsului: "cu noi ai un singur anotimp".
Propunere

Produsul ar trebui sa beneficieze de o reclama televizata, in care sa fie redata o zi torida de vara, in care sunt vizualizate plantele dintr-o gradiana, cu frunzele plecate de caldura, aproape arse de soare. Imaginea pleaca de dupa o fereastra, spre exterior, iar apoi se intoarce, redand interiorul camerei, unde se observa in geam o floare cu frunze verzi, care isi "inalta capul" "surazand" spre un aparat de aer conditionat. Apoi va aparea sloganul " cu noi ai un singur anotimp". Spotul publicitar dureaza 30 de secunde, si va fi difuzat in lunile mai, iunie, iulie, august la ProTv si Antena 1.

Promovarea vanzarilor

Promovarea vanzarilor consta in furnizarea unor stimulente locale si immediate care sa-i motiveze pe clienti sa cumpere " aici si acum ". Efectul este pe termen scurt prezentand doua avantaje: genereaza interes si emotie si permit accesul la piata

Aceasta se realizeaza prin pliante , brosuri care se distribuie la sediul firmei si in toate punctele de vazare ale acestui produs. Promovarea aparatului "Hot Ice" se face prin reducerea oferita in lunile martie, aprilie si prin acordarea serviciului de instalare gratuita.

Relatii Publice

Contacte directe realizate de societate cu publicul, conducerea altor firme, liderii de opinie, mass-media, relatiile publice urmaresc crearea unui climat de incredere in firma, in conducerea si personalul ei. Ele sunt relatii de durata, au caracter permanent,sunt promovate permanent de managerii firmei, vizeaza obtinerea si consolidarea increderii, intelegerii si simpatiei fata de firma si personalul acesteia

Relatiile interne se realizeaza intre angajatii din firma, unde exista o persoana care se ocupa cu buna intelegere dintre angajati, cu motivarea si stimularea acestora pentru a ajunge la rezultate maxime.Relatiile externe se refera la mentinerea legaturilor cu mass-media si oficialitatile. Acestea sunt foarte importante pentru imaginea firmei care poate determina pozitia sa pe piata aparatelor de aer conditionat.   Relatiile cu publicul sunt reprezentate de personalul de vanzare.

Vanzarea personala

Pe langa personalul de vanzare din magazine, firma are angajati doi agenti de vanzare, care merg si prezinta oferta produsului la firmele mai mari, care sunt potentiali cumparatori.

Bugetul de promovare

Firma dispune de un buget de promovare de 100.000.000 lei. Dintre acestia, 60.000.000 lei vor fi repartizati pentru spoturile publicitare, 20.000.000 lei pentru panotaj si aparitia in catalogul Business Catalog Focus 2004-2005, iar restul de bani se vor cheltui pentru pliante, brosuri si calendare de buzunar care sa aiba desenat produsul « Hot Ice » pe fata, iar pe verso, in calendar, sa fie ingrosata perioada in care se va acorda reducerea de pret la produs.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2021 - Toate drepturile rezervate