Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Marketing


Index » business » Marketing
» Alte tehnici de promovare


Alte tehnici de promovare


Alte tehnici de promovare

Schimbul de bannere

In lumea virtuala, banner-ul reprezinta o suprafata grafica in care apar mini-reclame. Serviciul de schimb de banner-e intermediaza proprietarilor unor site-uri afisarea pe baze de reciprocitate a bannerelor. Un Banner Exchange va plasa in mod aleator bannerul companiei pe o pagina a unui alt site membra al aceluiasi serviciu. In schimb, pentru acest beneficiu va trebui sa se afiseze bannerul serviciului in site-ul respectivei companii. Exista posibilitatea ca site-ul sa inceapa sa primeasca trafic din partea lor imediat.

Schimb de legaturi (link exchange)

O legatura reciproca inseamna plasarea unei legaturi catre un alt site web intr-una din paginile dvs. In schimbul acesteia, webmasterul site-ului respectiv va plasa o alta legatura catre site-ul dvs. Daca un schimb de legaturi este bine realizat, atunci numarul de vizitatori catre site-ul dvs va creste vizibil. Legatura cu alte site-uri ofera navigatorilor posibilitatea de a vizita rapid site-uri pe acelasi domeniu.

Inel web

Inelul web reprezinta un concept interesant, similar cu schimbul de bannere sau de legaturi. Asa cum ii arata si denumirea, este de fapt o inlantuire de pagini web dedicate aceluiasi subiect sau avand o tema similara.

Un server web central mentine o lista de site-uri cu un anume subiect sau domeniu de interes. Pe fiecare site din lista exista cate un buton 'Urmatorul' (Next) si un buton 'Precedentul' (Previous) care indica partea sa din inel. Mai exista de asemenea si cate un buton catre serverul web central. Mai simplu spus, o persoana se leaga la a doua persoana intr-un inel. A doua persoana se leaga la o a treia si asa mai departe, pana cand se revine din nou la prima persoana. Aceasta legatura se face printr-un cod special pe care fiecare membru este obligat sa-1 puna in pagina lui. Pe aceasta cale, teoretic, ar trebui ca fiecare webmaster din circuit sa constate o crestere a traficului. Spre deosebire de schimbul de bannere, in cazul inelelor web nu va apare pe pagina dvs. nici un banner al vreunui alt site, dar vor exista in schimb legaturi atat catre pagina principala a inelului cat si catre alte pagini din acesta. De asemenea, este obligatoriu sa puneti insemnele inelului web de care apartineti la sfarsitul paginii.Un mare avantaj este acela ca se pot alege paginile pe care se doreste a se face reclama. Este recomandabil ca acestea sa se potriveasca cat mai exact cu specificul paginii. In schimb, exista si un dezavantaj al acestui sistem. Vizitatorii au posibilitatea sa vada si alte site-uri din inelul web, avand subiecte similare si care le pot capta atentia. Este posibil ca ei sa nu mai doreasca sa se intoarca la paginile dvs., daca nu le oferiti un continut de calitate. De aceea trebuie analizat cu atentie daca este in interesul dvs. sa participati la un inel web.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate