Asigurari si Reasigurari - Omniasig Asigurari de Viata
Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Asigurari


Index » business » » afaceri » Asigurari
» la Asigurari si Reasigurari - Omniasig Asigurari de Viata


la Asigurari si Reasigurari - Omniasig Asigurari de Viata


Academia de Studii Economice

Facultatea :Management -Administratie Publica

Referat la Asigurari si ReasigurariCuprins:

1.a)Introducere-Aspecte generale despre tema, importanta, motivatia;

b)Stadiul cunoasterii-Aspecte generale despre teorie si practica;

2.Studiu de caz sau contributii proprii (date,tabele, grafice, indicatori, analize, modele, interpretari).

Analiza statica si dinamica pe cel putin 3 ani;

3.Concluzii;

4.Bibliografie.

1.a)Introducere-Aspecte generale

Asigurarea de viata este resursa financiara a familiei tale in cele mai placute momente ale vietii tale, dar si in situatii nefericite ca: decesul sau invaliditatea. Pentru a incheia o polita de asigurare de viata, trebuie sa intri in legatura cu o companie de asigurare cu care vei incheia un contract. In baza acestui contract, compania de asigurare iti va plati tie sau beneficiarilor tai o suma de bani in momentul producerii evenimentului asigurat. In schimb, tu vei plati periodic o suma de bani numita prima de asigurare. Valoarea primei de asigurare depinde, in general, de factori ca: varsta, sex, valoarea sumei pentru care te asiguri, starea ta de sanatate. Unele polite de asigurare pot necesita realizarea unor examinari medicale prealabile. Costurile examinarilor medicale sunt suportate de compania de asigurari

Omniasig Asigurari de Viata este o societate de asigurare si reasigurare specializata in asigurari de viata, o companie dinamica, solida din punct de vedere financiar si cu o imagine puternica, fiind una dintre cele mai cunoscute si mai respectate firme de profil din Romania.

Compania a fost infiintata in decembrie 1997 si are un capital social subscris de 16.200.000 RON.

Omniasig Asigurari de Viata. reprezinta unul dintre reperele importante ale industriei asigurarilor generale din Romania , cu o cifra de afaceri care stueaza compania pe locul 2 pe piata asigurarilor din tara noastra.

Cota de piata , portofoliile de clienti si produsele confirma pozitia de top pe care Omnisig Asigurari de Viata o ocupa astazi in ierarhia asigurarilor din industria de profil.

Viziunea

Omniasig Asigurari de Viata este ferm hotarata sa-si sprijine clientii in rezolvarea necesitatilor majore cu care acestia se confrunta: protectia familiei; independenta financiara pentru copii in perioada studiilor, sau a debutului in casnicie;

mentinerea garantata a stilului de viata, indiferent de situatiile prin care [asiguratii] trec intr-un anumit moment; prosperitatea si securitatea intereselor in afaceri; viata linistita si pensie lipsita de griji;

Actionariat

Firma are ca actionari principali compania Omniasig SA si grupul financiar olandez TBIH Financial Services Group NV.
Omniasig SA, companie specializata in asigurari generale, este membra a grupului Wiener Städtische, pozitionat pe locul I in piata asigurarilor din Romania.
Grupul financiar olandez TBIH Financial Services Group NV este un nume de referinta in mediile financiare internationale. Grupul TBIH, cu actionari ca Deutsche Bank, BERD si Kardan Ltd, este unul dintre principalii operatori ai pietei financiare din Europa Centrala si de Est, fiind actionar majoritar al unor companii de asigurare si fonduri de pensii ce isi desfasoara in prezent activitatea in 9 tari.

Omniasig Asigurari de Viata este membra a Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania - UNSAR - si, de asemenea, membru asociat al prestigioasei organizatii Life Insurance Marketing and Research Association - LIMRA International.

Reasiguratori Ca protectie impotriva expunerii, Omniasig Asigurari de Viata plaseaza in reasigurare proiectele cu grad ridicat de risc, avand relatii cu lideri mondiali in domeniul reasigurarilor de grup, de viata si de sanatate: Gen Re (AAA), Partner Re Zurich (AA-).

In semn de recunoastere a profesionalismului si dedicarii tinerei echipe de care dispune, compania a fost recompensata cu premii: "Polita anului 2002 - pentru produsul Dental Care®" de catre revista Piata Financiara , "Produsul anului 2002 pentru creativitate - polita Dental Care®" de catre publicatia PRIMM, in cadrul galei Premiile pietei asigurarilor, "Premiul pentru dinamism in anul 2003" , "Trofeul 1 asig" in 2004, 'Premiul special pentru dezvoltare durabila' in 2005.

Confidentialitate Protectia confidentialitatii datelor personale ale utilizatorilor site-ului, ca de altfel ale tuturor clientilor Omniasig Asigurari de Viata S.A., este unul din crezurile dupa care se conduce Omniasig Asigurari de Viata S.A.
Omniasig Asigurari de Viata S.A. poate culege si pastra date despre utilizatorii site-ului, care furnizeaza voluntar aceste informatii. Utilizatorul are dreptul de a cere stergerea informatiilor referitoare la persoana lui si renuntarea la dreptul de contact.

Datele despre identitatea utilizatorilor site-ului nu vor putea fi folosite decat pentru corespondenta sau contact, in urmatoarele cazuri:

pentru raspunsuri la intrebari sau solicitari formulate de utilizatori;

pentru anunturi cu privire la site;

pentru interpretare statistica; statisticile nu vor contine date personale (nume si prenume);

pentru prezentare de oferte de produse si servicii care, in opinia Omniasig Asigurari de Viata S.A., ar fi de interes pentru utilizatori. Transmiterea acestora va inceta in cazul in care se va primi un mesaj scris in acest sens.
Omniasig Asigurari de Viata S.A. nu va folosi, vinde sau divulga datele personale fara consimtamantul utilizatorului, exceptand cazurile descrise in aceasta sectiune sau a celor cand sunt solicitate, conform legilor in vigoare, de catre un tribunal sau de alte autoritati competente.

1.b)Stadiul cunoasterii- Aspecte generale

Protector, un produs Omniasig Asigurari de Viata, iti creeaza un plan intelept de economisire, dublat de o protectie eficienta a familiei tale.

Programul de asigurari Protector include:


- Protector - asigurare temporara de deces, fara acumulare de capital (in variantele: asigurare temporara de deces pentru cupluri si individuala);
- Super Protector - asigurare viagera de deces cu acumulare de capital (prima de asigurare platita esalonat poate fi viagera;
- Supra Capital Protector- asigurare de supravietuire cu acumulare de capital;
- Mixt Protector - plan de economii si dubla protectie: deces si supravietuire (in variantele: asigurare mixta de viata pentru cupluri si individuala, ambele fiind cu acumulare de capital).

Protector(casco uman)

-este o asigurare de viata pe termen limitat;

-este o asigurare de protectie impotriva unui risc determinat (deces);

-nu are valoare de rascumparare;

-nu are participare la profit;

-varsta de intrare:16-60 ani;

-varsta de iesire:65 ani;

-durata contractului:min.5ani- max.49 ani;

-se plateste doar annual, valoarea ei fiind de 600 RON.

Supra Protector(mostenire):

-asigurare de viata pe termen nelimitat;

-beneficiarul intra in posesia sumei asigurate numai dupa decesul asiguratului;

-are valoare de rascumparare incepand cu anul III;

-are participare la profit;

-varsta de intrare:min.16-max.60 ani;

-varsta de intrare:max 65ani pentru prima unica;

-se poate plati si nedeterminat.

Supra Capital Protector(plan de economisire a banilor):

-varsta de intrare:min.16ani-max.65ani;

-varsta de iesire:max.75 ani;

-durata contractului:min.5ani-max.59 ani;

-are valoare de rascumparare incepand cu anul III;

-are participare la profit;

-se revalorizeaza (odata cu rata infatiei);

-asiguratul incaseaza suma asigurata la expirarea termenului de asigurare , daca acesta este in viata;

-daca asiguratul decedeaza pe timpul contractului, beneficiarul incaseaza suma primelor platite +excedent.

Mixt Protector:

-este o polita mixta de viata cu dubla protectie;

-se garanteaza suma asigurata si in caz de deces si in caz de supravietuire;

-varsta de intrare:min.16ani-max.60ani;

-varsta de iesire:65ani;

-durata contractului:min.5-max.49ani;

-are valoare de rascumparare incepand cu anul III;

-are participare la profit;

-se revalorizeaza (odata cu rata infatiei).

Junior un produs Omniasig Asigurari de Viata, iti asigura viitorul copiilor, oferindu-le sansa independentei financiare pe perioada studiilor sau a debutului intr-o casnicie prospera.

Aceste asigurari sunt si un mod de economisire eficienta a banilor.

Programul de asigurari Junior include:

Junior Gaudeamus - renta de studii

Junior Matrimonial- dota de casatorie

Incheind asigurarea JUNIOR, incepand din primii ani de viata ai copilului (0-10 ani), efortul financiar necesar asigurarii unei rente/dote importante este foarte mic, copilul dispunand de suma asigurata si acumularea de capital. In cazul unor evenimente neprevazute (accident, boala, deces), Omniasig Asigurari de Viata isi asuma datoria de a plati primele in locul contractantului, astfel incat programul de economii al copilului va continua.

Junior Gaudeamus(renta de studii pentru copii):

-varsta de intrare:min.18-max.60ani;

-varsta de iesire:max.65ani;

-durata contractului:min.5-max.20ani;

-are risc atat la deces, cat si la supravietuire;

-are valoare de rascumparere incepand cu anul III;

-are participare la profit;

-se revalorizeaza (odata cu rata infatiei);

-daca beneficiarul decedeaza pe perioada contractului, polita va continua cu un nou copil beneficiar, astfel se procedeaza la rascumpararea politei;

-daca asiguratul decedeaza pe perioada contractului , Omniasig Asigurari de Viata va proceda la exonerarea platii primelor viitoare.

Junior Matrimonial (dota de casatorie):

-varsta de intrare:min.18-max.53 ani;

-varsta de iesire:max.65ani;

-durata contractului:min.5-max.25ani;

-perioada de plata a primelor:min.12-max.22ani

-are risc atat la deces, cat si la supravietuire;

-are valoare de rascumparere incepand cu anul III;

-are participare la profit;

-se revalorizeaza (odata cu rata infatiei);

-copilul beneficiar trebuie sa aiba cel mult 10ani;

-daca beneficiarul decedeaza pe durata contractului asiguratul primeste suma primelor platite +excedent;

Suma asigurata se plateste in urmatoarele cazuri:

-daca beneficiarul se casatoreste intre 19-25ani;

-la 25 de ani, daca beneficiarul nu s-a casatorit inainte.

Senior un produs Omniasig Asigurari de Viata, iti asigura un nivel al veniturilor comparabil cu cel din perioada de activitate. Programul de pensii private vine sa-ti completeze insuficienta pensie de stat, asigurandu-ti premisele unei vieti linistite si, in viitor, bazata pe independenta financiara.

Pensia Viagera Senior
Programul de asigurari Senior cuprinde Pensia Viagera Senior, o pensie privata viagera suplimentara.Acest program se adreseaza persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 ani, urmand ca plata pensiei viagere sa debuteze la varsta de 55 de ani a asiguratului, dar nu mai tarziu de 65 ani. Marimea pensiei suplimentare, precum si momentul inceperii acesteia sunt decise de catre asigurat, plata primelor facandu-se unic sau esalonat.Nu i se pot atasa clauze suplimentare.

Deoarece asteptarile de la pensia pentru limita de varsta ar trebui sa se raporteze la dorintele si necesitatile dumneavoastra, a fost dezvoltata pensia viagera suplimentara - in program de pensii private datorita caruia cele mai deosebite pretentii se bazeaza pe o secutitate financiara.

De ce alegeti Senior?

La batranete exista cel putin tot atatea necesitati ca si in perioada de activitate, ba chiar mai multe, daca se includ si problemele de sanatate care pot aparea.

5 motive pentru care alegeti pensia privata Senior:®

- Acoperirea mai mult decat satisfacatoare a lacunelor pensiei de stat, fiind astfel asigurate, din timp, premisele unei batraneti linistite, bazate pe o securitate financiara.

- Alegerea libera a momentului de inceput al pensiei viagere suplimentare, intre varsta de 55 si 65 de ani.

- Alegerea sumei de bani cu care asiguratul doreste sa contribuie la realizarea pensiei suplimentare (prima de asigurare nu este impusa) - flexibilitate.

-Pentru ca sumele asigurate sa nu se deterioreze in timp, contractul de asigurare poate fi revalorizat, adaptat la nivelul inflatiei.

-Pensia suplimentara este garantata viager, fiind sporita cu excedentul cuvenit.

DentalCare
Polita anului 2002 pentru asigurarea stomatologica privata (Piata Financiara)

-Produsul anului pentru creativitate (Gala Premiilor Pietei Asigurarilor - revista Primm)

Din populatia adulta a Romaniei, 90% prezinta afectiuni stomatologice (cu o frecventa mai ridicata pe segmentul de varsta de 41 - 50 ani). Copiii sunt si ei afectati in proportie de 55% de aceste afectiuni.

Pornind de la aceasta realitate si tinand cont de situatia stomatologiei romanesti - pana in acest moment existand doar doua variante privind serviciile de sanatate stomatologice: asigurarile de stat standard si abonamentele la clinicile stomatologice private - compania Omniasig Asigurari de Viata a decis sa rezolve aceasta problema, prin intermediul asigurarii stomatologice private Dental Care.

Dental Care este prima asigurare stomatologica privata din Romania si se adreseaza in special grupurilor, oferind asiguratilor posibilitatea realizarii de tratamente stomatologice preventive, conservative, restaurative si chirurgicale.

Polita de asigurare Dental Care ofera acoperire pentru 3 ani, iar prima de asigurare variaza de la 24 USD la 144 USD / an, plata facandu-se semestrial sau anual.

Costul asigurarii stomatologice pentru primul membru al familiei(sot/sotie) este de 144 Euro/an, pentru cel de-al doilea membru al familiei (sot/sotie) este de 96 euro/an, pentru primii doi copii este de 48*2 euro/an , iar incepand cu cel de-al treilea copil asigurarea este gratuita.

Omniasig Asigurari de Viata a creat Dental Care, o noua alternativa in domeniul asigurarilor stomatologice, ca un raspuns la necesitatile clientilor, oferindu-le acestora numeroase avantaje:

Asiguratul are libertatea de a alege sa fie tratat de oricare medic stomatolog din Romania;

Omniasig Asigurari de Viata a agreat insa un grup de stomatologi care lucreaza dupa standarde inalte, impuse de societatea de asigurare, privind igiena, calitatea tratamentelor si calitatea materialelor. Criteriile de selectie care stau la baza agrearii cabinetelor sunt dictate si supravegheate de specialistii nostril;

Primele de asigurare sunt colectate de societatea de asigurare direct de la angajator si sunt mult mai reduse decat abonamentele la clinici private;

Medicii sunt platiti dupa numarul tratamentelor pe care le efectueaza. De aceea medicul are interesul sa efectueze toate tratamentele necesare, spre deosebire de cazul abonamentelor, unde interesul este de reducere a acestora;

Medicii specialisti ai companiei de asigurari efectueaza verificari asupra planului de tratament, necesitatea anumitor tipuri de tratament, calitatea tratamentelor efectuate. O parte importanta din aceste verificari o reprezinta radiografiile pacientilor, analizate la Omniasig Asigurari de Viata;

Pacientul nu plateste tratamentele efectuate de medicii agreati in conditiile impuse de polita.

Programul de sanatate Omniasig include


- Asigurarea suplimentara de afectiuni. grave
-Asigurarea pentru spitalizare in vederea interventiei chirurgicale din orice cauza.
- Asigurarea de deces din accident.
- Asigurarea suplimentara pentru invaliditate din accident.
- Asigurarea pentru spitalizare si incapacitate de munca datorita unui accident

- Bolile acoperite de Asigurarea de Afectiuni Grave sunt principalele cauze ale mortii (atacul de cord are o rata ridicata).

- Toate bolile duc la sechele fizice ireversibile si la un permanent efort psihic. Acesta este un element ce justifica plata unei sume de despagubire pentru orice persoana diagnosticata cu o afectiune grava.

- Aceasta suma permite asiguratului sa aleaga tratamentul adecvat existent in cadrul sistemului asigurarilor de sanatate.

- Acopera cheltuieli pentru reabilitare, schimbarea stilului de viata sau ingrijirea acasa.

- Afectiunile grave produc aproximativ 65% din decese.

Probabilitatea de supravietuire unei afectiuni grave este in crestere datorita cresterii performantelor medicale.

Asigurarile de viata standard protejeaza rudele asiguratului pentru riscul de deces. Asigurarea de Afectiuni Grave :

-argumenteaza acoperirea asigurarii de viata standard si protejeaza veniturile familiei in eventualitatea in care capul familiei sufera o afectiune grava;

ofera o importanta protectie persoanelor singure, astfel incat acestea nu trebuie sa depinda de ajutor in cazul in care sufera de o afectiune grava;

sporeste acoperirea standard pentru riscurile de deces, invaliditate si supravietuire.

]Omniasig Asigurari de Viata a creat programele de asigurari Group Life, destinate grupurilor de angajati.

Achizitionarea programelor de asigurari Group Life ofera angajatorului o serie de avantaje:

- recrutarea de personal de calitate
- loialitatea angajatilor
-crearea unei atmosfere ce conduce la succes
- cresterea reputatiei companiei

- economie de bani si timp in administrare
- costuri scazute

Tipuri de acoperiri ce pot fi incluse in asigurarea de grup:

- deces din accident sau din orice cauza
-invaliditate permanenta din accident
-imbolnavire grava
-cheltuieli medicale (spitalizare, convalescenta, interventie chirurgicala)

Achizitionarea acestora creeaza o atitudine pozitiva a personalului, conducand la o loialitate ridicata fata de companie.
Primele de asigurare sunt mici comparativ cu sumele asigurate.


In plus, exista si alte motive pentru a face asigurari de grup:
- existenta acoperirii asigurarii il va feri pe angajator de cheltuieli neplanificate (exemplu - in cazul decesului unui angajat);
- protectia impotriva responsabilitatilor neasteptate (neplanificate) care pot aparea sub incidenta contractului de munca sau a legilor in vigoare.
poate satisface imediat nevoile de lichiditate pentru casa, hrana si imbracaminte ale familiei angajatului decedat, fara a se apela la caritate.

ofera o protectie evaluabila cu costuri reduse. Este vorba despre administrarea unei singure polite, ale carei avantaje constau, printre altele, in schimbarea beneficiilor si includerea de noi membri.

avantajele oferite angajatilor ajuta angajatorul in competitia pe piata fortelor de munca.

ofera avantajul unui nivel cert al protectiei pentru toti membrii, fara evidenta medicala, prin aceasta asigurand valorificarea acoperirii cu rate scazute pentru persoane care altfel nu ar fi eligibile pentru o asigurare de viata sau de boala.

2.Studiu de caz sau contributii proprii (date,tabele, grafice, indicatori, analize, modele, interpretari).

Analiza statica si dinamica pe cel putin 3 ani;

Estimare de derulare a programului Mixt Protector

D-na. Maria Popescu , in varsta de 35ani, incheie o asigurare Mixt Protector pe o perioada de 25ani.

Prima de asigurare platita initial este de 150 lei trimestrial.D-na Popescu a ales sa revalorizeze anual polita.

Polita Mixt Protector ii ofera D-nei.Maria Popescu urmatoarele avantaje:

-la expirarea contractului de asigurare ,d-na. Popescu va dispune de un capital financiar estimat la 75000lei . Acesta poate fi incasat integral sau poate fi transformat intr-o pensie lunara.

-in situatia nefericita a decesului pe perioada derularii contractului de asigurare, beneficarii, desemnati in polita de catre d-na.Popescu, vor incasa de la Omniasig Asigurari de Viata suma asigurata garantata la care se adauga excedentul acumulat pana in momentul decesului persoanei asigurate.

Estimare de derulare a programului Junior Gaudeamus

Familia Ionescu :sot/sotie , cu varsta de 31 de ani (sotia 30 ani, sotul 32 ani) incheie o asigurare Junior Gaudeamus pentru un copil de 2 ani. Durata contractului de asigurare este de 18 ani.

Prima de asigurare platita de parinti este de 150 lei trimestial .Parintii au ales sa revalorizeze polita anual.

La implinirea varstei de 20 ani , copilul va beneficia de un capital estimat in valoare de 30.000lei.

Renta de studii Junior Gaudeamus va putea fi incasata integral sau fractionat (anualm, trimestial, semestrial, lunar)in functie de nevoile din acel moment.

In situatia nefericita in care unul dintre parintii copilului decedeaza pe durata derularii contractului de asigurare,Omniasig Asigurari de Viata va exonera de al plata primelor parintele ramas in viata. Totusi, la implinirea varstei prevazute in contract, copilul va beneficia de renta de studii stabilita in contractul de asigurare.

Indicatorii financiari

An

Total Active

Active (2004-2003)=46506-25732=20774mii Ron;

Active(2004/2003)=46506/25732)*100=180.73%;

Active(2005-2003)=113681-25732=87949mii Ron;   

Active(2005/2003)=(113681/25732)*100=441.78%;

Active(2005-2004)=113681-46506=67175 mii Ron;

Active(2005/2004)=(113681/46506)*100=244.44%;

An

Numar de asigurati

Asigurati(2004-2003)=371756-256454=115302mii Ron;

Asigurati(2004/2003)=(371756/256454)*100=144.96%;

Asigurati(2005-2003)=483712-256454=227258 mii Ron;

Asigurati(2005/2003)=(483712/256454)*100=188.62%;

Asigurati(2005-2004)=483712-371756=111956 mii Ron;

Asigurati(2005/2004)=(483712/371756)*100=130.12%;

An

Numar de polite

Polite(2004-2003)=336756-242104=94652 mii Ron;

Polite(2004/2003)=(336756/242104)*100=139.10%;

Polite(2005-2003)=443613-242104=201509mii Ron;

Polite(2005/2003)=(443613/242104)*100=183.23%;

Polite(2005-2004)=443613-336756=106857 mii Ron;

Polite(2005/2004)=(443613/336756)*100=131.73%;

An

Venituri din prime de asigurare

Venituri(2004-2003)=50925-51173=-248mii Ron;

Venituri(2004/2003)=(50925/51173)*100=99.5%;

Venituri(2005-2003)=55344-51173=4171 mii Ron;

Venituri(2005/2003)=(55344/51173)*100=108.15%;

Venituri(2005-2004)=55344-50925=4419 mii Ron;

Venituri(2005/2004)=(55344/50925)*100=108.67%;

An

Rezerve

Rezerve(2004-2003)=34161-15915=18246mii Ron;

Rezerve(2004/2003)=(34161/15915)*100=214.65%;

Rezerve(2005-2003)=100428-15915=84513mii Ron;

Rezerve(2005/2003)=(100428/15915)*100=631.03%;

Rezerve(2005-2004)=100428-34161=66267 mii Ron;

Rezerve(2005/2004)=(100428/34161)*100=293.98%;

An

Profit

Profit(2004-2003)=1725-2376=-651 mii Ron;

Profit(2004/2003)=(1725/2376)*100=72.60%;

Profit(2005-2003)=519-2376=-1857 mii Ron;

Profit(2005/2003)=(519/2376)*100=21.84%;

Profit(2005-2004)=519-1725=-1206 mii Ron;

Profit(2005/2004)=(519/1725)*100=30.09%;

3.Concluzii

Ponderea asigurarilor de viata in total piata a crescut de la 21.6% in 2004 la 23.2% in 2005.

La fel ca si in sectorul asigurarilor generale , piata asigurarilor de viata este caracterizata printr-o puternica concentrare, primele trei societati detinand cca. 57% din totalul primelor brute subscrise, iar primele zece societati cca. 94% din total.

Omniasig Asigurari de Viata plasata pe locul 7 in 2005, cu o cota de piata de 5.4% a inregistrat o crestere de 13% a volumului primelor brute subscrise.

Anul 2005 a reprezentat pentru Omniasig Asigurari de Viata un an al schimbarilor din prisma actionariatului companiei, in urma preluarii de catre Grupul Wiener Stadtische a pachetului majoritar de actiuni al Omniasig S.A., companie care detine 50% din capitalul Omniasig Asigurari de Viata.

Astfel, indirect Omniasig Asigurari de Viata a devenit membra a grupului Wiener Stadtische , care la data de 24.01.2006 a devenit Vienna Insurance Group.

Unul dintre obiectivele majore ale companiei a fost si ramane siguranta clientilor lor. Prin intermediul programelor de reasigurare implementate s-a urmarit protejarea asiguratilor si reducerea expunerii la risc. In atingerea acestui obiectiv au avut parteneri de renume care au subscris programelor lor de reasigurare:Gen(Re), Partener Re(AA-).

In consecinta, Omniasig Asigurari de Viata ofera clientilor sai un portofoliu diversificat de programe de protectie si investitii, atat in plan individual , cat si la nivel corporational, oferind astfel:asigurari de viata , sisteme de pensii private, asigurari de sanatate,asigurari stomatologice, asigurari de medicina muncii.

In urna analizei statice si dinamice a indicatorilor financiari din cadrul companiei Omniasig Asigurariii de Viata , putem observa faptul ca se inregistreaza o evolutie ascendenta a indicatorilor cu exceptia, profitului si a veniturilor din prime de asigurare in anul 2004 comparativ cu anul 2003, care inregistreaza o evolutie descendenta, astfel ca:

1.In cazul activelor se inregistreaza o crestere cu 20774 mii Ron in anul 2004 fata de 2003 , reprezentand un procent de180.73%, in anul 2005 fata de 2003 totalul activelor a crescut cu 8794 mii Ron, reprezentand un procent de 441.78%, iar in anul 2005 fata de 2004 totalul activelor a crescut cu 67175 mii Ron, reprezentand un procent de 244.44%.

2. In cazul numarului de asigurati , se inregistreaza o crestere cu 115302 mii Ron in anul 2004 fata de 2003 , reprezentand un procent de 144.96%, in anul 2005 fata de 2003 numarul asiguratilor a crescut cu 227258 mii Ron, reprezentand un procent de 188.62%, iar in anul 2005 fata de 2004 numarul asiguratilor a crescut cu 111956 mii Ron, reprezentand un procent de 130.12%.

3. In cazul numarului de polite se inregistreaza o crestere cu 94652 mii Ron in anul 2004 fata de 2003 , reprezentand un procent de 139.10%, in anul 2005 fata de 2003 numarul politelor a crescut cu 201509 mii Ron, reprezentand un procent de 183.23%, iar in anul 2005 fata de 2004 numarul politelor a crescut cu 106857 mii Ron, reprezentand un procent de 131.73%.

4.In cazul veniturilor din prime de asigurare se inregistreaza o scadere cu 248 mii Ron in anul 2004 fata de 2003, reprezentand un procent de 99.52%. in anul 2005 fata de 2003 veniturile din prime de asigurare au crescut cu 4171 mii Ron, reprezentand un procent de 108.15%, iar in anul 2005 fata de 2004 veniturile din prime de asigurarea au crescut cu 4419 mii Ron, reprezentand un procent de 108.67%.

5.In cazul rezervelor se inregistreaza o crestere cu 18246mii Ron in anul 2004 comparativ cu anul 2003 , reprezentand un procent de 214.65%, in anul 2005 comparativ cu anul 2003 rezervele au crescut cu 84513 mii Ron, reprezentand un procent de 631.03%, iar in anul 2005 comparativ 2004 rezervele au crescut cu 66267 mii Ron, reprezentand un procent de 293.98%.

6 In cazul profitului se inregistreaza o scadere cu 651mii Ron in anul 2004 comparativ cu anul 2003 , reprezentand un procent de 72.60%, in anul 2005 comparativ cu anul 2003 profitul a scazut cu 1857 mii Ron, reprezentand un procent de 21.84%, iar in anul 2005 comparativ 2004 profitul a scazut cu 1206 mii Ron, reprezentand un procent de 30.09%.

Bibliografie:

Informatiile au fost obtinute de la directorul Agentiei Unirea;

Raportul pe 2005 al Societatii"Omniasig Asigurarii de Viata";

Pliante.

Politica de confidentialitate

Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate