Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Asigurari


Index » business » » afaceri » Asigurari
» Polita CASCO - Procedura in caz de dauna


Polita CASCO - Procedura in caz de dauna
Polita CASCO - Procedura in caz de dauna

In cazul in care autovehiculul finantat de OTP Leasing, pe care dumneavoastra il utilizati, este implicat intr-un eveniment :

AVARII cauzate de : ciocniri, loviri, izbiri, rasturnari, evenimente naturale, incendiu, etc
FURT total / partial

va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi pentru a solutiona dauna.

  1. Anuntati in maxim 48 h organele competente pentru constatarea evenimentului (ex : Politia, Pompierii, etc) si obtineti documentele eliberate de acestea :

PROCES VERBAL

AVIZ DE REPARATIE

ANEXA 2 (adresa catre societatea de asigurare din partea organelor de Politie)

COPIE DUPA POLITA RCA a persoanei vinovate

datale de identificare ale persoanei vinoate

In cazul furtului anuntarea organelor de Politie se va face in maxim 24 h.

  1. Anuntati in maxim 48 h OTP Leasing in vederea obtinerii:

IMPUTERNICIRE de reprezentare in vederea solutionarii daunei din partea proprietarului OTP Leasing

copie dupa polita CASCO, in cazul in care nu o aveti

consultanta si orice alte inforrmatii ce va pot ajuta in solutionarea daunei cu societatea de asigurare

  1. Instiintati/mergeti la unitatea teritoriala a societatii de asigurare pentru constatare si deschiderea unui dosar de dauna.

Documente necesare :

PROCES VERBAL (original) sau AUTORIZATIE DE REPARATIE + ANEXA 2:

Copie POLITA CASCO;

In cazul in care accidentul s-a produs din vina unei terte persoane (alt conducator auto), este necesara o COPIE A TICHETULUI RCA

TALON si/ sau CARTE DE IDENTITATE a autovehiculului (original si copie);

PERMIS + C.I. ale persoanei care a condus autovehiculul;

IMPUTERNICIRE din partea proprietarului OTP Leasing

  1. Urmati instructiunile inspectorului de daune privind efectuarea reparatiilor la o unitate service – auto cu care societatea de asigurare are o colaborare iar plata despagubirilor va fi facuta de catre asigurator.

IMPORTANT : in cazul in care unitatea service constata ca avariile inregistrate sunt mai complexe decat cele inregistrate de catre inspectorul de dauna este necesara contactarea acestuia pentu o reconstatare.

  1. Depunerea documentelor de reparatie la dosarul de daune in vederea obtinerii despagubirii

DEVIZ DE REPARATIIFACTURA sau Factura proforma emisa de service-ul auto

COMPLETAREA CERERI DE DESPAGUBIRE

ATENTIE : Nu este necesar ca OTP Leasing sa semneze cererea de despagubire, IMPUTERNICIREA de reprezentare in vederea solutionarii daunei va da dreptul sa semnati dvs, singura exceptie este cazul de dauna totala.

IMPORTANT Documentul “IMPUTERNICIRE” emis in numele propietarului OTP Leasing, nu va fi emis daca utilizatorul are probleme cu achitarea ratelor de leasing si asigurare.

Va rugam sa nu ezitati a contacta OTP Leasing pentru a va oferi consultanta in caz de dauna.

Procedura in caz de DAUNA TOTALA

Daca in urma depunerii tuturor documentelor la dosarul de dauna valoarea reparatiilor este mai mare decat 75 – 80% din suma asigurata, asiguratorul poate decalara dauna ca fiind dauna totala, iar pasii ce se vor urma sunt urmatorii :

  1. Societatea de asigurare transmite o adresa oficiala prin care proprietarul (OTP Leasing) este instiintat asupra daunei totale si cere acordul acestuia asupra sumei ce urmeaza a fi primita ca despagubire.

IMPORTANT: OTP Leasing isi va da acordul asupra sumei ce urmeaza a fi primta ca despagubire dupa ce UTILIZATORUL isi exprima optiunea asupra retinerii sau nu a epavei (auto avariat total).

  1. In calitate de UTILIZATOR transmiteti o adresa oficiala in atentia OTP Leasing in urma careia sa rezulte optiunea dumneavoastra privind retinerea sau nu a epavei.

ATENTIE : Epava este evaluata de catre societatea de asigurare, contravaloarea ei poate depasi 30% din suma asigurata si se va scadea din despagubirea platita de catre asigurator.

  1. OTP Leasing isi va exprima acordul asupra sumei ce urmeaza a fi primita ca despagubire prin transmiterea unei adrese oficiale - ACORD DE PLATA - catre societatea de asigurare.

IMPORTANT : Asiguratorul are obligatia de vira contravaloarea despagubirii in contul OTP Leasing in terme de 30 zile de la primirea – ACORD DE PLATA.

  1. OTP Leasing (Deparatamentul Relatii cu clientii) efectueaza calculul privind suma ce urmeaza a fi restituita UTILIZATORULUI conform paragraf din Conditii Contractuale Generale pentru Contractele de leasing financiar

IMPORTANT : OTP Leasing are obligatia de efectua calculul si de a vira contravaloarea ce urmeaza a fi restituita utilizatorului in terme de 30 zile de la plata de catre Asigurator a sumelor cuvenite cu titlu de despagubire catre Finantator.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate