Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Asigurari


Index » business » » afaceri » Asigurari
Conditii speciale pentru unele asigurari de accidente


Conditii speciale pentru unele asigurari de accidente
CONDITII SPECIALE PENTRU UNELE ASIGURARI

DE ACCIDENTE COLECTIVE (CSUAAG)

- GRAWE ROMANIA ASIGURARE S.A.

PROTECTA

Protectia oferita prin asigurarea PROTECTA acopera accidentele produse in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu, inclusiv in timpul deplasarilor in interesul serviciului, in tara si in strainatate, precum si in timpul deplasarilor directe ale Asiguratului de la domiciliu la locul de munca si inapoi.
PROTECTA PLUS

PROTECTA PLUS este o asigurare colectiva de accident pentru angajati in timpul lucrului si in timpul liber. Protectia oferita este de 24 de ore din 24.

La ambele programe, PROTECTA si PROTECTA PLUS, tarifarea se face in functie de clasele de risc in care se incadreaza persoanele asigurate:

Clasa de risc 1: in general, persoane care desfasoara o activitate comerciala, administrativa, casnica, de planificare si supraveghere, precum si persoane avand alte ocupatii, cum ar fi: avocati, personal din domeniul sanatatii (medici, farmacisti, opticieni, etc.), din invatamant (cu exceptia profesorilor de sport), din domeniul turismului, al industriei usoare (confectioneri imbracaminte, blanari, etc.), din alimentatie (brutar, cofetar, etc.), casieri, bijutieri, ceasornicari, portari, ingrijitori, fotografi, etc.

Clasa de risc 2: persoane care, datorita profesiei, sunt expuse unor riscuri marite de accidentare datorita efortului fizic, al manipularii de masini si unelte, al utilizarii de substante corozive, toxice, usor inflamabile sau explozive sau datorita pericolului indus de energia electrica sau termica. De exemplu, in aceasta clasa de risc se incadreaza urmatoarele persoane: soferi, constructori, personal din domeniul cailor ferate (in masura in care isi desfasoara activitatea la circulatie sau intretinerea caii ferate), chimisti, personal silvic, pompieri civili, agricultori, gradinari, medici veterinari, ingrijitori de animale (cu exceptia animalelor mici), profesori de sport, dansatori, ghizi montani, personal de paza, postasi, membri ai unor organisme de control (de ex., Garda Financiara) daca au activitati de teren, etc.

Riscuri speciale: acestea se asigura numai cu acordul explicit al Asiguratorului, acesta pastrandu-si dreptul de    refuza acoperirea prin asigurare sau de a aplica un coeficient de risc suplimentar: membri ai Ministerului de Interne si ai Ministerului Apararii Nationale (politisti, jandarmi, vamesi, etc.) daca nu activeaza preponderent in posturi administrative, sportivi profesionisti, dresori si jochei, pirotehnicieni, artificieri si personal auxiliar, mineri, etc.

Pentru incadrarea pe clase de risc, hotaratoare este profesia exercitata de persoana asigurata si nu profilul de activitate al companiei in care acesta lucreaza.

Persoanele asigurate care desfasoara si activitati sportive remunerate vor fi incadrati in clasa tarifara a sportivilor profesionisti. Se considera remunerare cazul in care persoana asigurata primeste mai mult decat simpla decontare a cheltuielilor.

In cazul in care persoana asigurata desfasoara si activitati secundare, incadrarea tarifara este determinata de activitatea care se incadreaza in clasa de risc pentru periculozitate mai mare.

PROTECTA JUNIOR

PROTECTA JUNIOR este o asigurare colectiva de accident pentru institutii de invatamant cum ar fi: gradinite, camine de zi, camine de copii, scoli, internate scolare, licee, scoli profesionale, universitati.

Protectia oferita de contractul de asigurare va inceta la sfarsitul anului de asigurare in care asiguratii implinesc 18 ani.

Contractul de asigurare acopera accidentele produse in timpul programului scolar sau al frecventarii institutiei, in interiorul scolii, al cladirii institutiei sau pe terenurile aferente.

Protectia prin asigurare se extinde si in afara acestor spatii, dupa cum urmeaza:

- pentru accidentele produse in cazul participarii la manifestari scolare, in cazul in care exista personal de supraveghere a acestora;

- pe drumul direct la si de la scoala sau institutie catre punctele de adunare pentru manifestarile scolare mentionate mai sus.

Accidentele produse pe durata intreruperii acestui drum sunt excluse din asigurare, cu exceptia intreruperilor datorate unor motive umanitare (de exemplu: acordarea de prim-ajutor unor persoane aflate in dificultate).

In scoli si comunitati scolare protectia prin asigurare incepe si se termina intotdeauna cu data inceperii si terminarii fiecarui an scolar, stabilite de catre autoritatile de invatamant de resort.

Asigurarea se extinde si asupra accidentelor produse in cadrul actiunilor scolare organizate pe durata vacantelor, in cazul in care exista personal de supraveghere a acestora.

Accidentele produse in cadrul participarii la manifestari extrascolare (concursuri sportive, calatorii si excursii, tabere, etc.) nu sunt asigurate.

Pentru scolile si liceele cu profil sportiv este necesar acordul Asiguratorului, acesta pastrandu-si dreptul de refuza acoperirea prin asigurare sau de a aplica un coeficient de risc suplimentar.

PROTECTA CAMPIONPROTECTA CAMPION este o asigurare colectiva de accident pentru asociatii sportive, programul fiind folosit numai pentru sportivi amatori.

Sportivii profesionisti, precum si asociatiile care au clase de membri ce nu au implinit varsta de 15 ani, se vor asigura numai cu acordul Asiguratorului, acesta pastrandu-si dreptul de refuza acoperirea prin asigurare sau de a aplica un coeficient de risc suplimentar.

Contractul de asigurare acopera accidentele pe care asiguratii le pot suferi in timpul:

participarii lor la manifestari ale asociatiei asigurate - sportive, turistice, artistice sau de divertisment, sau ale altor asociatii de acelasi profil;

- practicarii sportului asigurat, la antrenamente si concursuri;

adunarilor asociatiei din fac parte asiguratii, festivitatilor sau altor manifestari la care participarea se face conform unei convocari a asociatiei respective;

activitatilor de aprovizionare comandate de asociatie;

deplasarilor directe la si de la activitatile asociatiei, conform alineatelor de mai sus.

La programul PROTECTA CAMPION, tarifarea se face in functie de clasele de risc in care se incadreaza persoanele asigurate:

Clasa de risc 1: Asociatii de bowling, de badminton, de pescari sportivi, de curling, de muzica (fara instrumente), de divertisment, de golf, de popice, de minigolf, muzicale, de dans sportiv, pentru sporturile cu vele, de tir (talere aruncate, tir de interior),    de inot, de teatru.

Clasa de risc 2: Asociatii de atletism atletica usoara, de baschet, de patinaj, de canotaj, de faustbal, de scrima, de pentatlon, de vanatori sportivi, de canotaj, de hochei pe iarba, de canoe, de ciclism, de patine cu rotile, de tenis, de tenis de masa, turistice (cu schiat) fara catarari si iesiri pe ghetari, de gimnastica, de volei, de schi nautic.

Clasa de risc 3: Asociatii de atletism atletica grea (exceptand boxul, jiu-jitsu, judo si luptele), de ridicare a greutatilor, de calarie, pentru sanie, de schi (si schibob).

Clasa de risc 4: Asociatii de hochei pe gheata, de fotbal, de handbal, de polo, de lupte, de rugby, de skeleton, turistice (cu schiat) cu catarari si iesiri pe ghetari.

Daca la o asociatie se practica mai multe sporturi in clase diferite, atunci prima de asigurare se va calcula pentru fiecare clasa pentru categoria de sport pe care o practica. Pentru membrii care apartin mai multor clase se va utiliza cota cea mai mare dintre cele ce trebuie luate in considerare.

CONVENTII SPECIALE:

- pentru asociatii de skeleton si ski-bob: accidentele produse in timpul participarii la competitii judetene, nationale sau internationale si in timpul antrenamentelor publice pentru acestea sunt cuprinse in asigurare numai daca exista o conventie speciala in acest sens.

- pentru asociatii de vanatoare sportiva: accidentele produse in timpul manipularii armelor de vanatoare sunt cuprinse in asigurare.

- pentru asociatii de ciclism: accidentele produse in timpul participarii la competitii si in timpul antrenamentelor publice pentru acestea sunt cuprinse in asigurare numai daca exista o conventie speciala in acest sens.

- sunt excluse din asigurare accidentele produse in timpul boxului, luptelor libere, jiu-jitsu si judo.

- pentru asociatii de schi: asigurarea cuprinde si accidentele produse in timpul drumetiilor si excursiilor in munti. Accidentele produse in timpul participarii la competitii judetene, nationale sau internationale si in timpul antrenamentelor publice pentru acestea sunt cuprinse in asigurare numai daca exista o conventie speciala in acest sens.

- pentru asociatii turistice: asigurarea cuprinde si accidentele produse in timpul drumetiilor si excursiilor in munti precum si in timpul schiatului. Accidentele produse in timpul catararilor si excursiilor pe ghetari sunt asigurate numai daca exista o conventie speciala in acest sens si numai cu conditia ca excursiile sa se faca numai in prezenta unui ghid montan autorizat sau cu persoane familiarizate cu alpinismul.

- accidentele produse in timpul participarii la competitii judetene, nationale sau internationale in domeniul schiatului si sariturilor cu schiurile si in timpul antrenamentelor publice pentru acestea sunt excluse din asigurare.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate