Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Idei bun pentru succesul afacerii tale.producerea de hrana, vegetala si animala, fibre, cultivarea plantelor, cresterea animalelor
Afaceri Agricultura Economie Management Marketing Protectia muncii
Transporturi

Asigurari


Index » business » » afaceri » Asigurari
Conditii speciale pentru asigurarile de accident colective (csaag) - grawe romania asigurare sa


Conditii speciale pentru asigurarile de accident colective (csaag) - grawe romania asigurare sa
CONDITII SPECIALE PENTRU ASIGURARILE DE ACCIDENT COLECTIVE (CSAAG)

- GRAWE ROMANIA ASIGURARE SA -

Conditiile generale pentru asigurarile de accidente ale Grawe Romania Asigurare SA (CGAIA) se aplica in masura in care prezentele conditii speciale nu exista reglementari speciale.

Articolul 1. Forme de asigurare

In functie de forma de asigurare stabilita, contractul de asigurare se considera incheiat ca asigurare colectiva de accident:
- nenominala (fara mentionarea numelui Asiguratului) sau

- nominala (cu mentionarea numelui Asiguratului)

Articolul 2. Prevederi comune

Sumele asigurate se stabilesc ca sume asigurate fixe.

Riscul de pasager intr-un avion

Daca mai multi Asigurati prin prezentul contract de asigurare sunt pasageri In acelasi avion simultan, pentru riscul de pasager in avion (Articolul 16 (4) CGAIA), limita maxima a sumei indemnizatiilor de asigurare este echivalentul a 500.000,- EURO.

Daca suma revendicarilor contractuale individuale ale acestor asigurati depaseste limita de 500.000,- Euro, indemnizatia pentru fiecare asigurat se reduce in raport cu suma revendicarilor contractuale individuale fata de suma-limita de 500.000,- Euro.

Incetarea protectiei prin asigurare

In cazul in care contractul de munca al unui Asigurat inceteaza sau asiguratul iese din cercul persoanelor asigurate, protectia prin asigurare inceteaza pentru acel asigurat, contractul colectiv de asigurare ramanand valabil.

Articolul 3. Asigurare colectiva de accident nenominala

Persoane asigurate

Sunt asigurate, in masura in care sunt asigurabile conform articolului 17 CGAIA, toate persoanele care apartin unui grup bine definit, la acelasi nivel al indemnizatiei de asigurare. Gruparea Asiguratilor trebuie facuta astfel incat, in caz de accident, sa nu existe nici un dubiu referitor la apartenenta accidentatului la cercul de persoane asigurate.

Regularizarea primelor de asigurare

(2.1) Calculul primelor se face, pentru inceput, luandu-se in considerare un nivel     in conformitate cu imprejurarile anticipate.Dupa derularea fiecarei perioade de asigurare, Contractantul va indica marimile corespunzatoare imprejurarilor reale si va dovedi conformitatea acestora in termen de o luna de la primirea solicitarii Asiguratorului in acest sens.

Asiguratorul intocmeste, dupa primirea datelor de la Contractant, calculul definitiv; suma in plus sau in minus este scadenta la o luna de la primirea calculului.

In cazul in care Contractantul nu a furnizat datele la timp, Asiguratorul poate opta fie pentru solicitarea furnizarii datelor, fie sa pretinda o prima suplimentara. Daca datele nefurnizate se refera la prima anuala initiala sau la prima aferenta unei durate mai mici de un an, aceasta prima suplimentara consta intr-o suma egala cu prima initiala platita, in caz contrar consta intr-o suma egala cu prima pentru anul de asigurare precedent. Daca informatiile sunt furnizate cu intarziere, dar in termen de cel mult doua luni de la primirea solicitarii de plata a primei suplimentare, Asiguratorul este obligat sa restituie suma platita eventual in plus de contractant.

Dreptul de verificare al Asiguratorului

Asiguratorul isi rezerva dreptul de a verifica datele comunicate de Contractant. In acest sens, Contractantul trebuie sa permita accesul la toate documentele semnificative.

Articolul 4. Asigurare colectiva de accident nominala

Persoane asigurate

Sunt asigurate, in masura in care sunt asigurabile conform articolului 17 CGAIA, toate persoanele care sunt comunicate Asiguratorului cu nume, prenume, data nasterii, profesie si adresa, precum si cu sumele de asigurare dorite.

Inregistrarea si retragerea Asiguratilor

Pentru persoanele care urmeaza a fi cuprise in contractul de asigurare, asigurarea intra in vigoare odata cu acordarea de catre Asigurator a protectiei prin asigurare.

Persoanele care urmeaza a fi retrase din contractul de asigurare trebuie comunicate Asiguratorului.
Politica de confidentialitate

Copyright © 2022 - Toate drepturile rezervate