Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
MUSCHII MIMICII


MUSCHII MIMICII
MUSCHII MIMICII

A. MUSCHIUL BUCCINATOR

Muschiul buccinator este un muschi dilatator al fantei labiale, subtire, patrulater, situat intre maxilar si mandibula, intrand in constitutia obrajilor.

Insertii: anterior la nivelul modiolusului, posterior pe fata externa a proceselor alveolare maxilare si mandibulare in dreptul molarilor, hamul pterigoidian si rafeul pterigomandibular. Este singurul muschi pielos cu fascie proprie, iar aderenta mucoasei jugale la aceasta fascie impiedica plicaturarea si muscarea ei. Participa la formarea peretelui extern al pungii Eisenring si Fish.

B. MUSCHIUL ORBICULAR AL BUZELOR

Este un muschi constrictor al fantei bucale situat in grosimea buzelor in jurul orificiului bucal. Prezinta doua fascicule corespunzatoare buzei superioare si inferioare.

Actiunea lui consta in proeminarea buzelor (contractia fibrelor marginale) sau retractia acestora si aplicarea fortata a lor pe zona frontala a arcadelor dentare. Raportul de forte intre orbicularul buzelor si musculatura linguala influenteaza caracteristicile culoarului neutral cu implicatii asupra pozitiei dintilor frontali si a stabilitatii unei proteze mobilizabile.Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina
ANATOMIA FUNCTIONALA A CIRCULATIEI PUMONARE
EXPLORARI PARACLINICE IN INSUFICIENTA CARDIACA
VIRUSUL
VASCULOPATII PRIN COMPRESIE
TUMORILE OSOASE
AFECTIUNI ALE GANGLIONILOR MEDIASTINALI
Infarctul alb (anemic)
ARTERIOPATII ACUTE
ACORDAREA PRIMULUI AJUTOR MEDICAL
TOXICOLOGIA