Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa.vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor




Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» EPILEPSIA


EPILEPSIA


EPILEPSIA

Epilepsia este o sindrom clinic paroxistic, cronic, cu debut si sfarsit brusc, caracterizata in cazul crizelor majore de pierderea cunostintei, insotita de convulsii musculare. Cauzele principale implicate in etiologia acestei boli nervoase sunt: traumatismul cranio-cerebral, neoformatiuni intracraniene, tulburari vasculare cerebrale. Mai exista si o forma speciala numita epilepsia esentiala, in care nu se gaseste nici o etiologie sau leziune care sa justifice boala. In acest caz crizele sunt generalizate si apar inca din copilarie. Alte cauze mai rare sunt: traumatisme obstetricale, intoxicatii cu alcool, oxid de carbon, tulburari metabolice (uremie, hipoglicemie), procese infectioase cerebrale (encefalite etc.).

Dieta: - 5 zile cura de sucuri cu fructe si zarzavaturi.



1 clisma dimineata cu infuzie calduta de musetel, timp de 5 zile.

In continuare, cura de sucuri si cruditati timp de 2 - 6 luni. Se recomanda: orz verde, telina, patrunjel, varza, pastarnac, marar, leustean, castravete, cartof, ridiche neagra, sfecla rosie, macris, ovaz verde, grau incoltit, mere, macese, portocale, prune.

Cura cu suc de lamaie care se face astfel: sucul de la o lamaie (obtinut prin stoarcere) se amesteca cu apa (o treime si doua de apa) adaugand si putina miere de albina poliflora. Cura cu suc poate dura 4-5 saptamani, crescand si coborand progresiv, de la o jumatate pana la 2 lamaii pe zi.

Cura interna cu argila (lut). 1 lingurita de argila uscata la soare si macinata, apoi macerata la un pahar de apa cateva ore. Se amesteca si se bea continutul. Se bea un pahar la zi.

Pulbere de vasc (frunze), pulbere de valeriana (radacina) de 3 ori pe zi cate un varf de cutit din acest amestec.

Ceaiuri Rp. 1 : Coada calului 30 g

Urzica 30 g Infuzie din 1 lingurita de amestec la 250 ml de apa clocotita.

Dragaica 30 g se bea 2-3 cani pe zi.

Cretisoara 30 g

Rp. 2 : Cimbrisor de camp - 1 lingurita cu varf la 250 ml de apa. Se infuzeaza 2 minute si se beau 3 cani pe zi, alternativ cu Rp. 1 (3 saptamani Rp. 3 etc.)

Rp. 3: Urzica - se face infuzie si se bea cate 2 cani pe zi.



Baia vitala de 2 ori pe zi, a cate 25 de minute.

Baia de trunchi a cate 25 de minute, de 2 ori pe zi.

Bai cu decoct de fan, cimbru, coada soricelului. Se poate face cura cu bai, care este de 18-21 de bai, cate 1 baie pe zi, 10-15 minute. Se pun pe ceafa comprese cu tinctura suedeza.

Bai de flori de fan - se ia 1-1,5 kg de flori de fan si se fierb 30 de minute in 5 litri de apa, se strecoara si se adauga la apa de baie (200 litri de apa). Durata unei bai este de 15-20 de minute la temperatura de 36-370. Se face o cura de 21 de bai, zilnic, sau la 2 zile, o baie.

Dusul rece general al corpului, de 3 ori pe saptamana.

Comprese cu ulei de masline si ceara. Se unge o bucata de panza cu ulei de masline, ceara si fagure de albine topite impreuna, si se aplica pe coloana vertebrala.

Cataplasma lombo-abdominala cu lut, aplicate concomitent si cu casca de lut (sau telina) timp de 3 ore pe zi.

In timpul unei crize, se recomanda strangerea puternica a varfului degetului mare la mana si strangerea lobului urechii, in special in convulsiile urechii. Tot in timpul crizei, se va introduce intre maxilarele bolnavului, o lingura de lemn pentru a evita muscarea limbii. Se administreaza bolnavului, 3 lingurite de tinctura suedeza o data, diluata in apa. Randament bun ofera frictiile cu sare.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate