Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
DIURETICE - TEST GRILA


DIURETICE - TEST GRILA




DIURETICE - TEST GRILA

1. Diureticele :

a). sunt medicamente ce produc retentie hidrosalina

b). in timp diminua eliminarea de K

c). nu raverseaza placenta

d). trec in laptele matern

e). sunt indicate in insuficienta renala grava pentru fortarea diurezei

Raspuns : b, d - pag. 482



2. Care aspecte nu caracterizeaza hidroclorotiazida :

a). este un antidiuretic in diabetul insipid hipofizar

b). inhiba fosfodiesteraza cu cresterea AMPc

c). este indicate in hipercalciuria idiopatica

d). nu antagonizeaza efectul antidiabeticelor

e). creste numarul leucocitelor si trombocitelor

Raspuns : d, e - pag. 486

3. Particularitatile indapamidei sunt :

a). durata lunga de actiune

b). nu are actiune hiperglicemianta

c). are actiune hiperlipidemianta

d). are actiune vasodilatatorie proprie

e). efectul diuretic se mentine si in insuficienta renala

Raspuns : a, b, d, e - pag. 489

4. Furosemidul :

a). se leaga slab de proteinele plasmatice

b). este eficace chiar la o filtrare glomerulara scazuta

c). scade calciuria

d). se utilizeaza in intoxicatia cu barbiturice

e). are eficacitate inferioara tiazidelor

Raspuns : b, d - pag. 490, 491

5. Spironolactona :

a). este un analog structural al aldosteronului

b). in timp diminua eliminarea de K

c). creste efectul cardiotonicelor

d). actioneaza antagonist competitiv cu aldosteronul la nivelul tubului contort distal

e). este contraindicata in alaptare

Raspuns : a, b, d, e - pag. 493, 494

6. Care dintre urmatoarele efecte efecte secundare nu caracterizeaza diureticele :

a). hiponatremia acuta

b). hipernatremia acuta

c). hipopotasemia

d). hiperpotasemia

e). hipomagneziemia

Raspuns : b, - pag. 482, 483

7. In ce situatii este contraindicata administrarea diureticelor :

a). edemul pulmonar acut

b). edemul cerebral

c). diabetul insipid

d). insuficienta renala grava cu anurie

e). in alaptare

Raspuns : d, e - pag. 484

8. Caracteristicile farmacocinetice ale hidroclorotiazidei sunt :

a). Bd < 75%

b). legare medie de proteinele plasmatice

c). durata lunga de actiune 8 - 12 ore

d). eliminare nemetabolizata

e). T scurt

Raspuns : a, b, d, e - pag. 486

9. Care actiuni sunt caracteristice indapamidului :

a). vasodilatatoare

b). vasoconstrictoare

c). diuretica

d). antihipertensiva

e). hiperglicemianta

Raspuns : a,c, d - pag. 489

10. Care sunt avantajele utilizarii impamidului in practica medicala :

a). absenta hiperglicemiei

b). prezenta hiperlipidemiei

c). hiperuricemie slaba

d). hipopotasemie

e). hipotensiune ortostatica

Raspuns : a, c - pag. 489

11. Care sunt caracteristicile farmacocinetice ale furosemidului :

a). Bd < 75%

b). legare slaba de proteinele plasmatice

c). eliminare rapida, predominant renala




d). eliminare prin scaun redusa

e). T lung

Raspuns : a, c, d - pag. 490

12. Printre efecele adverseale furosemidului se numara

a). hiperglicemia

b). hiperuricemia

c). hiperlipemia

d). hipovolemia

e). trombocitopenia

Raspuns : a, d - pag. 490

13. Care dintre urmatoarele situatii nu reprezinta o indicatie pentru furosemid :

a). edemul glotic

b). edemul pulmonar acut

c). intoxicatia cu barbiturice

d). criza hipertensiva

e). insuficienta renala acuta cu oligurie

Raspuns : a, - pag. 491

14. Utilizarea indapamidului necesita monitorizarea potasemiei in urmatoarele situatii :

a). in asocierea cu digitalicele

b). in asocierea cu corticosteroizii

c). in asocierea cu laxativele

d). in asocierea cu antianginoasele

e). in asocierea cu antiaritmicele

Raspuns : a, b, c - pag. 489

15. Care dintre urmatorii ioni sunt scazuti in sange in urma tratamentului cu hidroclorotiazida :

a). sodiul

b). calciul

c). potasiul

d). magneziul

e). clorul

Raspuns : a, c, d,e - pag. 487

16. Acetazolamida :

a). este un diuretic de ansa

b). inhiba selectiv anhidraza carbonica

c). inhiba specific anhidraza carbonica

d). scade presiunea intraoculara

e). scade volumul secretiei gastrice

Raspuns : b, d, e - pag. 492

17. Acetazolamida se utilizeaza in urmatoarele situatii cu exceptia :

a). edemelor

b). ulcerului gastric si duodenal

c). glaucomului

d). epilepsiei ca adjuvant

e). sarcinei

Raspuns : e - pag. 492

18. Printre reactiile adverse ale spironolactonei nu se numara :

a). hiperkaliemia

b). hipokaliemia

c). eruptiile cutanate

d). trombocitopenia

e). impotenta la barbati

Raspuns : b, d - pag. 494

19. Triamterenul :

a). se elimina urinar

b). creste eliminarea de NaHCO3 cu alcalinizarea urinei

c). are durata lunga de actiune, aproximativ 1 saptamana

d). produce hipokaliemie

e). se utilizeaza in edemele cu hiperaldosteronism secundar

Raspuns : a, b, e - pag. 494

20. Manitolul :

a). este un polialcool, derivate de manoza

b). nu se absoarbe digestiv

c). se utilizeaza in edemul cerebral

d). se adminisreaza lent in perfuzie

e). are un T lung

Raspuns : a, b, c, d - pag. 495






Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




Carcinoidul (tumori neuroendocrine)
Parazitologie - Enterobius vermicularis
ECOGRAFIA ABDOMINALA
VACCINURI VIRALE
GLOMERULONEFRITA DIFUZA ACUTA POSTSTREPTOCOCICA
MONITOR PACIENT TRIO, MONITOR PACIENT PASSPORT 2, MONITOR PACIENT DUO, POMPA PENTRU INFUZIE, DELTA 3 PLUS, MONITOR PACIENT SPECTRUM
IMAGINEA RADIOLOGICA A TORACELUI SI PLAMANULUI NORMAL
REFLEXOLOGIA PLANTARA
CLORHIDRAT DE VERAPAMIL. SUBSTANTA MEDICAMENTOASA
Lupinomicotoxicoza