Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» Coma diabetica cetoacidotica


Coma diabetica cetoacidotica
Coma diabetica cetoacidotica

În mod arbitrar se foloseste termenul de „diabet dezechilibrat in momentul cresterii corpilor cetonici sanguini, detectati, de regula, prin deter­minarea lor in urina. Într-o prima etapa, cresterea corpilor cetonici nu modifica pH-ul sanguin. O scadere a pH-ului sub 7,35 defineste cetoacidoza moderata, iar sub 7,30 ctioacidoza avansata, numita si precoma diabetica. Coma diabetica cetoacidotica sau cetoacidoza diabetica severa, se defineste prin scaderea pH-ului sanguin sub 7,20 si/sau a bicarbonatului sub 10 mEq/L.

Tabloul clinic este variabil de la caz la caz.Starea de constienta variaza de la starea vigila in care pacientul se interneaza „pe picioare” pina la coma profunda.

Bolnavul prezinta semnele de deshidratare  (piele si mucoase uscate, limba prajita), iar in cazuri severe hipotonia globilor oculari.Datorita hiperosmolaritatii plasmatice este mentinuta mult timp in limite normale.Bolnavul este astenic datorita hipopotasemiei, are respiratie acidotica cu sete de aer, respiratie Kussmaul.Mirosul de acetona al expirului este un semn diagnostic de mare valoare.

Semnele digestive, greata, varsaturile, se intalnesc la aproximativ 20% dintre cazuri, in secial la copii.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina
RUBEOLA
SAH spinala in bolile hematologice
Reumatismul degenerati al coloanei vertebrale
Salvarea de la inec
Hiperplazia
REEDUCAREA MOTORIE A PARAPLEGICULUI
STABILIREA POZITIILOR SI A RELATIILOR DE REFERINTA INTERMAXILARE
POLIARTRITA REUMATOIDA
ANEMIILE DE CAUZA PERIFERICA
ANTISPASTICE