Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
CHIMIOTERAPICE ANTIBACTERIENE - ANTIMICOTICE - TEST GRILA


CHIMIOTERAPICE ANTIBACTERIENE - ANTIMICOTICE - TEST GRILA




CHIMIOTERAPICE ANTIBACTERIENE - ANTIMICOTICE - TEST GRILA

1. Care dintre urmatoarele afirmatii sunt false :

a). griseofulvina se administreaza in tratamentul pilomicozelor

b). nistatina este inactivata in tubul digestiv

c). ketoconazolul se administreaza in candidoza vaginala

d). actiunea fungicida a clotrimazolului persista cateva zile in piele

e). fluconazolul da reactii adverse de tipul greata, voma, diaree, cefalee etc



Raspuns : b - pag. 1063, 1065, 1067, 1069, 1071

2. Itraconazolul :

a). este un fungicid cu spectru larg de actiune

b). are o biodisponibilitate orala crescuta in prezenta antiacidelor

c). se elimina urinar preponderent sub forma de metaboliti

d). are ca efect advers greata

e). se utilizeaza in tratamentul dermatofitiilor

Raspuns : a, c, d, e - pag. 1072, 1073

3. Miconazolul :

a). administrat local se absoarbe sub 1% fara efecte sistemice

b). are acelasi spectru de actiune ca azolii, in plus si bacteriile gram - pozitive

c). se utilizeaza si in trimestrul II de sarcina

d). inhiba C - 14 α - sterol demetilaza (o enzima a citocromului P450)

e). dermatofitii foliculare se utilizeaza ca adjuvant al tratamentului sistemic cu griseofulvina

Raspuns : a, b, d, e - pag. 1069

4. Griseofulvina :

a). este insolubila in apa

b). are biodisponibilitatea orala aproximativ 50%

c). are T scurt

d). se elimina hepatic

e). se elimina renal, partial metabolizata

Raspuns : a, b, e - pag. 1062, 1063

5. Care dintre reactiile adverse de mai jos nu apartin griseofulvinei :

a). tulburarile de vedere

b). hepatotoxicitatea

c). ototoxicitatea

d). fotosensibilizarea

e). anemia

Raspuns : c, e, - pag. 1063

6. Clotrimazolul :

a). este un antifungic inactiv pe candida

b). are o actiune fungicida ce persista cateva zile in piele

c). se elimina pe cale renala

d). este activ pe bacterii gram - pozitive

e). este un antibiotic polienic

Raspuns : b, d, - pag. 1069

7. Fluconazolul :

a). este un derivat de triazol

b). are biodisponibilitatea orala > 90%

c). absorbtia orala nu este influentata de alimente

d). este un fungicid cu spectru larg

e). este un fungistatic cu spectru larg

Raspuns : a, b, c, d, - pag. 1070

8. Care dintre afectiunile de mai jos nu are indicatie de utilizare a fluconazolului :

a). meningita virala

b). meningita criptococica

c). candidoza vaginala

d). histoplasmoza

e). candidoza orofaringiana

Raspuns : a - pag. 1071

9. Econazolul :

a). este un fungicid cu spectru ingust

b). traverseaza usor stratul corns

c). produce frecvent eritem local

d). se administreaza sub forma de creme

e). da frecvent hepatotoxicitate

Raspuns : b, c, d, - pag. 1070

10. Terbinafina :

a). este un antifungic alilaminic

b). se leaga puternic de proteinele plasmatice

c). are un T scurt de 2 - 4 ore

d). se elimina renal

e). este foarte activa pe dermatofiti

Raspuns : a, b, d, e - pag. 1073

11. Acidul nalidixic :

a). are ca metabolit activ pe acidul hidroxinalidixic

b). este bactericid pe gonococ, meningococ

c). dezvolta repede rezistenta bacteriana




d). are efect antibacterian mai intens la pH alcalin

e). eliminarea sa este scazuta in insuficienta renala

Raspuns : a, c, e - pag. 1032

12. Acidul nalidixic este contraindicat in :

a). infectiile urinare cronice

b). insuficienta cardiaca

c). sarcina

d). alaptare

e). insuficienta hepatica grava

Raspuns : c, d, e - pag. 1032

13. Din punct de vedere farmacocinetic flurochinolonele se caracterizeaza prin :

a). biodisponibilitate orala slaba

b). legare puternica de proteinele plasmatice

c). volum mic de distributie

d). se epureaza pe cale renala

e). T variabil

Raspuns : e - pag. 1033

14. Mecanismul de actiune al flurochinolonelor este :

a). bacteriostatic

b). bactericid prin inhibarea ADN girazei bacteriene

c). bactericid prin stimularea ADN girazei bacteriene

d). bacteriostatic prin legarea specifica de subunitatile 50 S ribozomale

e). bacteriostatic prin legarea specifica de subunitatile 30 S ribozomale

Raspuns : b - pag. 1033

15. Indicatiile flurochinolonelor sunt :

a). prostatita bacteriana

b). diareea calatoriilor

c). toate tipurile de infectii urinare cu exceptia celor produse de Pseudomonas aeruginosa

d). infectii ale pielii cu bacili gram negativ

e). osteomielita cronica

Raspuns : a, b, d, e - pag. 1033, 1034

16. Ciprofloxacina :

a). are o biodisponibilitate orala slaba

b). nu realizeaza concentratii eficace in LCR

c). se administreaza oral si in perfuzie

d). in uretrita gonococica se administreaza in doua prize pe zi

e). la bolnavii cu insuficienta renala avansata doza se reduce la

Raspuns : b, c, - pag. 1034

17. Ofloxacina :

a). are o biodisponibilitate orala de 100 %

b). traverseaza inclusiv in LCR

c). are T de 12 ore

d). se elimina predominant renal in forma activa

e). nu se modifica doza in insuficienta renala

Raspuns : a, b, d, - pag. 1034

18. Norfloxacina :

a). este o flurochinolona

b). este o sulfamida

c). se administreaza oral

d). dozele utilizate sunt de 200 - 400 mg de 2 ori/ zi

e). dozele utilizate sunt de 400 - 800 mg de 2 ori/ zi

Raspuns : a, c, d, - pag. 1035

19. Din punct de vedere al proprietatilor farmacocinetice, sulfamidele antibacteriene sunt de mai multe tipuri :

a). sulfamide sistemice cu durata de actiune scurta

b). sulfamide sistemice cu durata de actiune lunga

c). sulfamide sistemice semiretard

d). sulfamide sistemice retard

e). sulfamide intestinale

Raspuns : a, b, e - pag. 1037

20. Asocierea trimetoprim + sulfametoxazol este avantajoasa din urmatoarele considerente de ordin farmacocinetic :

a). doza de 80 mg + 400 mg realizeaza concentratii plasmatice superioare

b). T al celor doua componente este asemanator

c). actiunea insumata este bactericida

d). spectrul antimicrobian este mai larg

e). riscul de dezvoltare a rezistentei bacteriena mai redus

Raspuns : a, b, - pag. 1041






Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




SECURITATEA LOCULUI DE INTERVENTIE SI A PERSONALULUI DE PRIM-AJUTOR
BOALA INFLAMATOARE PELVIANA
Osteosarcomul
Insuficienta renala cronica
MUSCHIUL PTERIGOIDIAN LATERAL
ISONIAZIDUM
MASTOPATIA FIBROCHISTICA
TROMBII CARDIACI SI ARTERIALI
Masajul Shiatsu
FRACTURILE OSOASE