Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
CAI DE PATRUNDERE IN ORGANISM A ALERGENILOR ALIMENTARI


CAI DE PATRUNDERE IN ORGANISM A ALERGENILOR ALIMENTARI
CAI DE PATRUNDERE IN ORGANISM A ALERGENILOR ALIMENTARI

 

1.  CALEA DIGESTIVA

         Este cea mai frecventa .Absorbtia alergenilor se poate face chiar din cavitatea bucala ,prin mucoasa linguala sau jugala( telina ,peste ,ou ,etc.).Este extrem de rapida ,in cateva secunde ,alergenul ajunge in circulatia sangvina .Simptomele apar simultan cu prezenta alimentului in cavitatea bucala:senzatie de caldura ,edem al buzelor ,al mucoasei bucale si al luetei .Majoritatea alimentelor se absorb ,insa ,prin mucoasa gastrica si ,cu deosebire ,jejunala ,mai putin colo-rectal .Un studiu recent a demonstrat ca femeile care alapteaza si mananca arahide prin laptele matern sensibilizeaza sugarul si ii cresc riscul de a dezvolta alergie la arahide. 

2.  CALEA RESPIRATORIE

             Vizeaza moleculele alergenice volatile ( vegetale sau animale ).Curatirea citricelor ,morcovilor ,pestelui ,prepararea omletei ,de albus de ou batut,sunt circumstante care faciliteaza inhalarea alergenilor alimentari .

Sa nu uitam si de diferitele tipuri de polen care afecteaza alergicii la polen mai ales in sezonul polenului (Aprilie, Mai,)

            La sugar ,calea inhalatorie este incriminata in sesibilizarea la particule regurgitate ,de lapte ,de exemplu .

            Adultul sensibilizat poate face rinita ,astm ,conjunctivita ,edem Quincke al buzelor ,gurii ,faringelui si ,chiar soc anafilactic .

 

3. CALEA TEGUMENTARA

            Prin contact ,se realizeaza urticaria mainilor si a antebratelor prin manevrarea unor alimente ( curatarea citricelor ,a umbeliferelor ) ,eczema mainilor prin dermatita de contact si eczema mainilor celor care manuiesc zarzavaturi .

 

4.CALEA INJECTABILA

 

            Vaccinurile antivirale cultivate pe ou embrionat ,administrate prin injectii ,pot da reactii la persoanele extrem de sensibile la ou ( vaccinul anti gripal ,de exemplu ).Desi purificate ,la alergici este recomandata testarea intradermica prealabila .Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina
Fistule durale arteriovenoase tentoriale
TBC secundara pulmonara
Insuficienta renala cronica - test grila
Prolapsul genital
Ingrijirea pacientilor cu maladia Parkinson
Leucemia
Atrofia si involutia
HIPERPLAZIA ENDOMETRULUI
Flucloxacilina
NOTIUNI DE ANATOMIE SI FIZIOLOGIE A TUBULUI DIGESTIV