Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIVIRALE - TEST GRILA


ANTIVIRALE - TEST GRILA




ANTIVIRALE - TEST GRILA

1. Aciclovirul :

a). inhiba selectiv replicarea ADN - ului virusului herpetic

b). nu traverseaza placenta si bariera hematoencefalica

c). se utilizeaza in tratamentul varicelei la copil

d). se utilizeaza in tratamentul infectiei herpetice : oculare, orofaciale, genitale,etc

e). are contraindicatie relativa in sarcina si alaptare



Raspuns : a, d, e - pag. 926

2. Valaciclovirul

a). este un promedicament

b). la nivel hepatic este hidrolizat in aciclovir

c). la nivel hepatic este oxidat la aciclovir

d). la nivel hepatic este sulfocojugat la aciclovir

e). este bine tolerat

Raspuns : a, b, e - pag. 926, 927

3. In care din situatiile de mai jos se utilizeaza aciclovirul :

a). herpesul genital

b). herpesul genital din sarcina

c). herpesul orofacial

d). in caz de sensibilizare la valaciclovir

e). in encefalita herpetica

Raspuns : a, c, e - pag. 926, 927

4. Care dintre urmatorii compusi sunt analogi ai guanozinei :

a). brivudina

b). ganciclovirul

c). penciclovirul

d). valaciclovirul

e). famciclovirul

Raspuns : b, c, d, e - pag. 926

5. Famciclovirul :

a). este un promedicament

b). prin metabolizare hepatica se transforma in aciclovir

c). prin metabolizare hepatica se transforma in penciclovir

d). are un volum mic de distributie

e). se elimina predominent prin scaun

Raspuns : a, c - pag. 927

6. Ganciclovirul :

a). este un derivat de timidina

b). este un derivat de guanina

c). este activ pe virusul citomegalic

d). se administreaza oral in hepatita cu virus B

e). ca efect advers da cardiotoxicitate

Raspuns : b, c, d, - pag. 931, 932

7. Amantadina :

a). este un antivirus gripal A

b). este un antiepileptic

c). este un antiparkinsonian

d). se elimina sub forma de metaboliti

e). are o distributie redusa in organism

Raspuns : a, c, - pag. 934, 935

8. Interferonii :

a). au actiuni antivirale, imunomodulatoare si antiproliferative

b). inhiba penetrarea virusului si sinteza ARNm viral

c). se utilizeaza in tratamentul hepatitei virale A

d). ca efecte adverse dau greata, voma, cefalee, diaree, etc

e). se administreaza din 6 in 6 luni, cu 6 luni de pauza

Raspuns : a, b, - pag. 938, 939, 940

9. Care sunt efectele interferonilor asupra sintezei proteinelor ce intervin in replicarea virala :

a). inhibitia transcrierii

b). inhibitia translatiei

c). inhibitia revers transcriptazei

d). inhibitia procesarii proteinelor

e). inhibitia maturarii virusului

Raspuns : a, b, d, e - pag. 939

10. Lamivudina :

a). scade concentratia maxima a zidovudinei

b). inhiba revers transcriptaza HIV

c). inhiba ADN polimeraza VHB (virusul hepatitei B )

d). se indica in hepatita cronica cu virus C

e). se indica in hepatita cronica cu virus B

Raspuns : b, c, e - pag. 940, 941

11. Brivudina :

a). este analog nucleozidic

b). este analog purinic

c). este analog pirimidinic

d). este eficace fata de virusul herpes simplex 1




e). este eficace fata de virusul varicelo zosterian

Raspuns : a, d, e - pag. 928

12. Vidarabina :

a). este analog nucleozidic

b). este analogal al adenozinei

c). inhiba ADN polimeraza

d). se utilizeaza oral

e). se utilizeaza topic ca unguent oftalmic 3 %

Raspuns : a, b, c, e - pag. 929

13. Foscarnet :

a). este un compus pirofosfat organic

b). este un compus pirofosfat anorganic

c). nu este analog nucleozidic

d). are o biodisponibilitate orala foarte buna

e). are toxicitate redusa

Raspuns : b, c, - pag. 933

14. Mecanismele prin care interferonii isi realizeaza efectele antivirale sunt:

a). inhibitia penetrarii virusului

b). stimularea asamblarii virusului

c). inhibitia decapsidarii

d). inhibitia sintezei de ARNm viral

e). imhibitia translatiei proteinelor virale

Raspuns : a, c, d, e - pag. 939

15. Zidovudina :

a). este un agent retroviral

b). este un agent antiretroviral

c). inhiba marcat replicarea HIV in limfocitele T

d). este rapid metabolizata hepatic

e). se elimina digestiv

Raspuns : b, c, d, - pag. 944

16. Ribavirina :

a). actioneaza pe virusurile gripale A si B

b). actioneaza pe virusurile paragripale

c). actioneaza pe virusul herpetic

d). actioneaza pe virusul varicelo zosterian

e). actioneaza pe virusul HIV 2

Raspuns : a, b, c, - pag. 936

17. Interferonii α si β :

a). sunt proteine acidosensibile

b). sunt proteine acidostabile

c). fac parte din categoria interferonilor de tip I

d). fac parte din categoria interferonilor de tip II

e). fac parte din categoria interferonilor de tip III

Raspuns : b, c, - pag. 938

18. Care dintre urmatoarele efecte adverse nu sunt caracteristice interferonilor :

a). neurotoxicitatea

b). mielosupresia

c). tiroidita autoimuna osteoporoza

d). osteoporoza

e). ototoxicitatea

Raspuns : d, e - pag. 940

19. Gamaglobulinele :

a). sunt un complex de proteine care contin anticorpi

b). sunt un complex de glicoproteine care contin anticorpi

c). se mai numesc imunoglobuline

d). se obtin din ser

e). se obtin din sange integral

Raspuns : a, c, d, - pag. 942

20. Combinatia ribavirina / interferon α este eficienta in :

a). terapia hepatitei cronice cu VHB

b). terapia infectiei cu HIV 1

c). terapia infectiei cu HIV 2

d). terapia infectiei cu paramixovirusuri

e). terapia hepatitei cronice cu VHC

Raspuns : e - pag. 942






Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




INTOXICATIA
CLORHIDRAT DE VERAPAMIL. SUBSTANTA MEDICAMENTOASA
SUBSTANTE CU ACTIUNE ASUPRA SCHIMBURILOR NUTRITIVE
VOMITOXICOZA (Intoxicatia cu factorul emetizant si de refuz al hranei)
MIASMELE IN HOMEOPATIE
Posibilitati si limite in asistenta medicala primara
CARDIOTONICE
OCHRATOXICOZA
PLANTELE MEDICINALE - ADJUVANTE ALE CHIMIOTERAPIEI
LOMBOSCIATICA