Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIANGINOASE - TEST GRILA


ANTIANGINOASE - TEST GRILA




ANTIANGINOASE - TEST GRILA

1. Derivatii nitrati :

a). au o absorbtie rapida sublinguala

b). provoaca coronarodilatatie

c). provoaca HTA cu tahicardie reflexa

d). nu dau toleranta

e). nu dau hipersensibilitate

Raspuns : a, b - pag. 416, 417



2. Care aspecte nu caracterizeaza nitroglicerina :

a). biodisponibilitatea per os este foarte buna

b). dupa administrare sublinguala efectul se instaleaza in 10-15 minute

c). are valabilitate mica comprimatul obisnuit ( 3 luni )

d). se prezinta subforma de plasturi transdermici

e). se administreaza in infarctul miocardic acut si post infarct

Raspuns : a, b - pag. 418, 419

3. Molsidomina :

a). are o biodisponibilitate per os scazuta

b). se metabolizeaza hepatic

c). nu dezvolta tahifilaxie

d). nu dezvolta tahicardie reflexa

e). este contraindicata asocierea cu beta blocantele

Raspuns : b, c, d, - pag. 419, 421

4. Actiunea antianginoasa a blocantelor de Ca se datoreaza :

a). reducerii consumului de oxigen la nivelul inimii

b). scaderii aportului de oxigen

c). scaderii frecventei cardiace

d). arterioloconstrictiei coronariene

e). arteriolodilatatiei periferice

Raspuns : a, c, - pag. 421

5. Care dintre afirmatiile de mai jos sunt adevarate :

a). beta blocantele sunt indicate in angina cronica stabila

b). indicatia de electie a molsidominei este angina stabile sau instabila

c). beta blocantele scad mortalitatea post infarct

d). derivatii nitrati au ca efect advers cefaleea cu caracter pulsatil

e). diltiazemul nu se utilizeaza ca antianginos

Raspuns : a, b,c, d, - pag. 417, 421, 423

6. Care dintre afirmatiile de mai jos despre nitrati este falsa :

a). scad consumul de oxigen la nivelul inimii

b). pot provoca hipertensiune intracraniana

c). pot provoca hipertensiune arteriala

d). relaxeaza musculature cailor biliare

e). pot produce methemoglobinemie

Raspuns : c - pag. 417

7. Formele de prezentare ale derivatilor nitrati sunt :

a). nitroderm TTS 25/50 mg

b). capsule retard

c). gel transdermic

d). aerosoli

e). comprimat retard

Raspuns : a, b, d, e - pag. 419

8. In practica medicala nitratii se pot asocia cu beta blocantele deoarece :

a). potenteaza efectul antianginos

b). beta blocantele combat bradicardia reflexa

c). nitratii reduc deprimare cardiaca produsa de beta blocante

d). scad riscul de hipotensiune ortostatica

e). se pot reduce dozele si implicit riscul efectelor adverse

Raspuns : a, c, e - pag. 418

9. Nitroglicerina :

a). este inactivata la primul pasaj hepatic

b). se prezinta ca si comprimat de 0,5 mg de uz sublingual

c). se administreaza in perfuzie cu ajutorul perfuzoarelor de PVC

d). sub forma de plasturi are durata de actiune de 72 ore

e). are o latenta dupa administrarea sublinguala de 10 - 15 min

Raspuns : a, b - pag. 418, 419

10. Care dintre afirmatiile de mai jos sunt adevarate :

a). derivatii nitrati sunt hidrosolubili

b). oxidul de azot este un metabolit activ al nitratilor

c). toleranta de tip tahifilaxie la nitrati se datoreaza epuizarii gruparilor tiol

d). metabolitii activi ai molsidominei sunt tiol - dependenti

e). oxidul de azot si tionitritii au rol in corectarea disfunctiei endoteliului coronarian

Raspuns : b, c, e - pag. 416,

11. Indicatiile derivatilor nitrati sunt :

a). angina cronica instabila




b). angina cronica stabila

c). angina cronica vasospastica

d). fibrilatia atriala

e). insuficienta cardiaca

Raspuns : a, b, c, e - pag. 417, 418

12. Care dintre afirmatiile de mai jos caracterizeaza molsidomina :

a). este un ester al acidului nitric

b). este un antianginos cu nucleu sidnoniminic

c). in urma biotransformarii hepatice se obtine un metabolit activ

d). nu are efect inotrop pozitiv

e). are un efect antiaritmic slab

Raspuns : b, c, d - pag. 419, 420

13. Care afirmatie de mai jos este falsa :

a). nitroglicerina este lichida

b). isosorbid dinitratul este pulbere exploziva

c). derivatii nitrati dau toleranta incrucisata cu alti compusi nitrovasodilatatori

d). nitratii sunt contraindicati in glaucom

e). nitratii au actiune antiagreganta plachetara

Raspuns : c, - pag. 415, 417

14. Pentaeritril tetranitratul :

a). este un derivat nitrat solid

b). este un derivat nitrat lichid

c). este un derivat nitrat gazos

d). se utilizeaza in criza anginoasa

e). se utilizeaza in tratamentul de fond al cardiopatiei ischemice

Raspuns : a, e - pag. 415, 419

15. Isosorbid mononitratul :

a). este un metabolit inactiv al isosorbiddinitratului

b). este un metabolit activ al isosorbiddinitratului

c). este un prodrug al isosorbiddinitratului

d). se prezinta sub forma de comprimat sublingual

e). se prezinta sub forma de comprimat retard

Raspuns : b, e - pag. 419

16. Care afirmatie de mai jos despre propranolol este adevarata :

a). provoaca coronaroconstrictie

b). este un derivat nitrat solid

c). se prezinta sub forma de comprimat sublingual

d). se poate utiliza in angina cronica stabila

e). este un blocant al canalelo de Ca

Raspuns : d - pag. 421

17. Amiodarona ca antianginos se caracterizeaza prin :

a). este o medicatie de electie in criza anginoasa

b). asociere benefica cu beta blocantele

c). eficacitatea in tratamentul de fond al cardiopatiei ischemice poate fi apreciata dupa 2 - 4 saptamani

d). adninistrare in doze minime, individualizate

e). incetarea efectului la intreruperea tratamentului

Raspuns : c, d - pag. 425

18. Dipiridamolul :

a). este un derivat nitrat

b). este un inhibitor al recaptarii adenozinei

c). este un antiagregant plachetar

d). are efect inotrop negativ

e). este administrat in cardiopetia ischemica in tratamentul de fond

Raspuns : b, c, e - pag. 424

19. Diltiazemul ca antianginos se utilizeaza :

a). datorita metabolitului sau activ O - dezacetil - diltiazem

b). in angina vasospastica

c). in angina cronica stabila

d). in angina cronica instabila

e). datorita riscului de tahicardie reflexa mai redusa

Raspuns : a, b, c, e - pag. 422, 423

20. Care dintre urmatoarele efecte adverse nu caracterizeaza derivatii nitrati :

a). cefaleea occipitala

b). congestia cutanata la nivelul membrelor periferice datorita vasodilatatiei locale

c). reactiile de hipersensibilitate intarziata

d). toleranta este tiol - dependenta

e). au risc proaritmic

Raspuns : a, b, c, e - pag. 417






Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




Ingrijire si pregatire preoperatorie
VASCULOPATII PRIN COMPRESIE
HIPERTENSIUNEA RENO-VASCULARA
INTOXICATIA
Ingrijirea pacientilor cu insuficienta renala <I.R.A.>
ULCERUL GASTRODUODENAL
Glandele accesiorii sexuale mascule
Limfogranulomatoza veneriana Nicolas-Favre
Adrenergice inhalante
Farmacia albinelor