Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. vindecarea bolilor animalelor, protectia si ingrijirea, cresterea animalelor, bolile animalelor


Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
» ANTIALERGICE - TEST GRILA


ANTIALERGICE - TEST GRILA




ANTIALERGICE - TEST GRILA

1.Efectele tratamentului cu corticosterozi sunt :

            a). antiinflamator

            b). antialergic

            c). analgetic

            d). stimularea adenilatciclazei

            e). antipiretic

                        Raspuns : a, b, d - pag. 643



2. Administrata timp indelungat corticoterapia poate da urmatoarele efecte adverse, nedorite :

            a). creste rezistenta la infectii

            b). osteoporoza

            c). ulcer

            d). hipotensiune arteriala

            e). corticodependenta

                        Raspuns : b, c, e - pag. 643 - 644

3. Corticoterapia se utilizeaza in urmatoarele situatii :

            a). socul anafilactic

            b). boala serului

            c). socul hemoragic

            d). edem Quincke

            e). reactii vasculare alergice acute

                        Raspuns : a, b, d, e - pag. 644

4. Care dintre urmatoarele forme farmaceutice nu sunt preparate corticoterapice cu actiune topica locala :

            a). colirele

            b). unguentele

            c). aerosolii dozati

            d). sistemele terapeutice transdermice

            e). comprimatele sublinguale

                        Raspuns : d, e - pag. 644

5. Care dintre urmatoarele substante sunt inhibitoare ale degranularii mastocitare :

            a). cromoglicatul de sodiu

            b). nedocromilul sodic

            c). ketotifenul

            d). ketoprofenul

            e). reuprofenul

                        Raspuns : a, b, c, - pag. 644

6. Cromoglicatul de sodiu actioneaza :

            a). prin stabilizarea membranei bazofilelor

            b). prin stabilizarea membranei mastocitelor

            c). prin favorizarea patrunderii calciului intracelular

            d). prin inhibarea eliberarii de histamine, serotonina si alti mediatori chimici ai reactiilor alergice

            e). prin blocarea receptorilor histaminergici H2

                        Raspuns : a, b, d - pag. 644

7. Ketotifenul :

            a). este un antihistaminic H1

            b). stimuleaza acumularea de eozinofile

            c). inhiba acumularea de eozinofile

            d). inhiba eliberarea SRS - A

            e). se indica in rinitele sezoniere

                        Raspuns : a, c, d, e  - pag. 644

8. . Cromoglicatul de sodium :

            a). nu previne rinitele sezoniere

            b). previne rinitele sezoniere

            c). previne conjunctivitele alergice

            d). nu previne astmul de efort

            e). se foloseste pentru profilaxia de durata a crizelor astmului alergic

                        Raspuns : b, c, e - pag. 644

9. Antihistaminicele H1 sunt :

            a). baze xantice

            b). baze azotate

            c). lipofile

            d). hidrofile

            e). hidrofobe

                        Raspuns : b, c, - pag. 648

10. Din punct de vedere al structurii chimice antihistaminicele H1 pot fi :

            a). arilamine

            b). de tip etanol

            c). etilendiamine

            d). alchilamine

            e). de diferite alte structuri

                        Raspuns :c, d, e - pag. 648

11. Farmacocinetica antihistaminicelor H1 nu se caracterizeaza prin :

            a). absorbtie scazuta digestiva

            b). efectul dureaza usual 4 - 6 ore

            c). mod de administrare de 3 - 4 ori pe zi

            d). T1/2 lung pentru prima generatie

            e). metabolizare hepatica

                        Raspuns : a, d, - pag. 649

12. Antihistaminicele H1 se caracterizeaza prin :

            a). blocarea competitiva a receptorilor H1

            b). blocarea reversibila a receptorilor H1

            c). blocarea ireversibila a receptorilor H1

            d). stimularea competitiva a receptorilor H1

            e). blocarea partiala a receptorilor H1

                        Raspuns : a, b, - pag. 649

13. Care dintre urmatoarele actiuni nu sunt caracteristice antihistaminicelor H1 :

            a). colinergica

            b). anticolinergica

            c). anestezica generala

            d). anestezica locala

            e). sedativa

                        Raspuns : a, c, - pag. 650

14. Actiunea antivomitiva a unor antihistaminice H1 permite utilizarea lor in una din situatiile de mai jos :

            a). inaintea tratamentului cu citostatice

            b). inaintea radioterapiei




            c). in raul de miscare

            d). in sarcina

            e). in bolile hepato - biliare

                        Raspuns : c, - pag. 650

15 Care dintre afirmatiile de mai jos sunt adevarate :

            a). antihistaminicele H1 potenteaza efectul deprimant central al tranchilizantelor

            b). antihistaminicele H1 potenteaza metabolizarea altor medicamente coadministrate

            c). antihistaminicele H1 au si actiune analgezica

            d). loratadina scade expresia moleculei de adeziune intracelulara - 1 (ICAM-1) in conjunctivitele/rinitele alergice

            e). antihistaminicele H1 suprima pruritul

                        Raspuns : a, c, d, e, - pag. 650

16. Generatia a -II- a de  antihistaminice H1 este reprezentata de :

            a). prometazidina

            b). feniramina

            c). loratadina

            d). clorfeniramina

            e). cetirizina

                        Raspuns : c, e, - pag. 650

17. Generatia a -II- a de antihistaminice H1 se caracterizeaza prin urmatoarele :

            a). traverseaza bariera hemato-encefalice

            b). nu traverseaza bariera hemato-encefalice

            c). nu sunt sedative

            d). sunt slab lipofile

            e). sunt sedative

                        Raspuns : b, c, d, - pag. 650

18. Indicatiile antihistaminicelor H1 sunt urmatoarele:

            a). rinitele alergice

            b). conjunctivitele alergice

            c). astmul bronsic in terapie unica

            d). ulcerul gastroduodenal

            e). dermatozele alergice

                        Raspuns : a, b, e, - pag. 650

19. Loratadina:

            a). se absoarbe bine dupa administrarea orala

            b). se leaga 98 % de proteinele plasmatice

            c). este metabolizata la descarbo-etoxiloratadina

            d). se administreaza 10 mg /zi in rinita alergica

            e). are efect sedativ

                        Raspuns : a, b, c, d, - pag. 656

20. Astemizolul:

            a). are un metabolit active desmetilastemizol

            b). nu are efecte secundare cardiace

            c). ocazional are efecte secundare cardiace de tip torsada varfurilor

            d). are efect cronotrop negativ

            e). are efect cronotrop pozitiv

                        Raspuns : a, c, e, - pag. 655

21. Terfenadina :

            a). are o absorbtie orala redusa in prezenta alimentelor

            b). interactioneaza cu antibioticele macrolide

            c). interactioneaza cu antifungicele imidazolice

            d). nu prezinta interactiuni medicamentoase

            e). se elimina prin filtrare glomerulara

                        Raspuns : b, c, - pag. 655

22.Care dintre urmatoarele afirmatii privind terfenadina sunt adevarate :

            a). la doze terapeutice poate da efecte sedative

            b). ocazional produce bloc atrioventricular

            c). interactioneaza cu antifungicele imidazolice

            d). impreuna cu sucul de grapefruit scade intervalul QT

            e). impreuna cu sucul de grapefruit creste intervalul QT

                        Raspuns : c, e,  - pag. 655/656

23. Desloratadina este :

            a). un antihistaminice H1 de prima generatie

            b). un antihistaminice H1 de a -2-a generatie

            c). metabolitul activ al loratadinei

            d). metabolitul inactiv al loratadinei

            e). un antihistaminic H2

                        Raspuns : b, - pag. 654

24. Intoxicatia acuta cu antihistaminice H1 se caracterizeaza prin :

            a). efecte excitante centrale

            b). tahicardie sinusala

            c). bradicardie sinusala

            d). uscaciunea gurii

            e). hipersecretie salivara

                        Raspuns : a, b, d, - pag. 652

25. Prometazidina :

            a). nu traverseaza bariera hemato-encefalica

            b). traverseaza bariera hemato-encefalica

            c). traverseaza placenta

            d). are durata lunga de actiune

            e). nu are efecte sedative

                        Raspuns : b,c, d, - pag. 653






Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Medicina




TUMORA MIXTA MÜLLERIANA MALIGNA
INDUCTIA ENZIMATICA
TUMORI BRONHOPULMONARE
Boli ale uterului gravid II
Schwanomul malign
Tumorile disembrioplazice
ZONA ZOSTER
Insuficienta renala cronica
FEBRA (PIREXIE)
INGRIJIREA PACIENTILOR DE VARSTA A TREIA CU AVC