Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Ca sa traiesti o viata sanatoasa. terapii, sfaturi, medicamente si tratamente, boli, efecte terapeutice, tratamente

Alimentatie Asistenta sociala Frumusete Medicina Medicina veterinara Retete

Medicina


Index » sanatate » Medicina
ANTIACIDE, ANTIULCEROASE, ANTISPASTICE - TEST GRILA


ANTIACIDE, ANTIULCEROASE, ANTISPASTICE - TEST GRILA


ANTIACIDE, ANTIULCEROASE, ANTISPASTICE - TEST GRILA

1. Care dintre urmatoarele aspecte nu caracterizeaza antiacidele :

a). scad cantitateade aci clorhidric

b). au efect de rebound alcalin

c). sunt indicate in hemoragii si perforatii gastrice

d). cele sistemice se absorb si pot produce alcaloza

e). sunt contraindicate in abdomenul acut

Raspuns : b, c - pag. 513, 514, 515

2. Care dintre urmatoarele medicamente sunt antihistaminice H2 :

a). ranitidina

b). roxatidina

c). roxitromicina

d). omeprazolul

e). famotidina

Raspuns : a, b, e - pag. 521

3. Care dintre afirmatiile de mai jos sunt adevarate :

a). cimetidina produce leucopenie si trombopenie

b). ranitidina are potenta mai mica decat cimetidina

c). nizatidina are biodisponibilitatea orala superioara celorlalte antihistaminice H2

d). in tratamentul ulcerului famotidina se administreaza 80 mg seara la culcare

e). absorbtia ranitidineieste scazuta la asocierea cu antiacidele

Raspuns : a, c, e -pag. 523, 524, 525,526

4. Omeprazolul :

a). este un amestec racemic de 3 enantiomeri activi

b). inhiba citocromul P450

c). are durata scurta de actiune 4 - 6 ore

d). poate produce fotosnsibilizare

e). nu se administreaza in esofagita de reflux

Raspuns : b, d- pag. 526, 527

5. Sucralfatul :

a). are o absorbtie digestiva redusa

b). se elimina in totalitate renal

c). produce diaree

d). se asociaza cu antiacidele

e). impiedica absorbtia digestive a tetraciclinelor

Raspuns : a, e - pag. 533, 534

6. Neutralizantele :

a). sunt insolubile in apa

b). sunt insolubile in acid clorhidric

c). nu se absorb digestiv

d). scad pH - ul gastric

e). nu modifica rezerva alcalina

Raspuns : a, c, e - pag. 513

7. Carbonatul acid de sodiu :

a). este un antihistaminic H2

b). este un alcalinizant

c). este un neutralizant

d). este un adsorbant

e). este un antiacid

Raspuns : b, e - pag. 513

8. Care dintre urmatoarele mecanisme nu caracterizeaza efectul de rebound acid :

a). neutralizarea

b). alcalinizarea

c). oxidarea

d). excesul de Ca

e). stimularea secretiei de gastrina antrala

Raspuns : c, - pag. 514

9.Care dintre factorii de mai jos conditioneaza eficacitatea terapeutica a antiacidelor :

a). capacitatea secretorie gastrica

b). viteza de golire a stomacului

c). capacitatea acidifianta

d). tipul ulcerului gastric sau duodenal

e). varsta pacientului

Raspuns : a, b, - pag. 515

10. Antiacidele nu sunt indicate in :

a). abdoment acut

b). gastrita hiperacida

c). ulcerul perforat

d). esofagita de reflux

e). ulcerul duodenal

Raspuns : a, c, - pag. 515

11. Cimetidina :

a). difuzeaza prin bariera hematoencefalica

b). produce leucopenie, trombopenie

c). este un derivat imidazolic

d). are T1/2 scurt dupa adminstrarea orala

e). scade transaminazele serice

Raspuns : a, b, c, d - pag. 523

12. Care dintre urmatoarele produse scad efectul antiacidelor :

a). alcoolul

b). digoxinul

c). teofilina

d). tutunul

e). cafeaua

Raspuns : a, d, e - pag. 515

13. Ranitidina :

a). este un derivat de tiazol

b). este un derivat de furan

c). este un derivat de piperidina

d). are o potenta mai mare decat cimetidina

e). are incidenta reactiilor adverse mai mare decat cimetidina

Raspuns : b, d - pag. 524

14. Care dintre urmatoarele afirmatii sunt adevarate :

a). cimetidina creste toxicitatea anticoagulantelor cumarinice

b). cimetidina antagonizeaza actiunea androgenica a testosteronului

c). absorbtia ranitidinei este crescuta la asocierea cu antiacidele

d). AINS scad efectul cimetidinei

e). 400mg ranitidina sunt echivalente therapeutic cu 800mg cimetidina

Raspuns : a, b, d - pag. 524

15. Care dintre afirmatiile de mai jos nu este adevarata :

a). omeprazolul administrat per os este inactivat de sucul acid gastric

b). omeprazolul are la inceputul tratamentului o biodisponibilitate de 50%

c). omeprazolul are o legare slaba de proteinele plasmatice

d). omeprazolul are un T1/2 scurt

e). omeprazolul are o durata de actiune lunga , aproximativ 24 ore

Raspuns : c - pag. 527

16. Care sunt caracteristicile esomeprazolului :

a). este izomerul S al omeprazolului

b). este izomerul E al omeprazolului

c). este izomerul R al omeprazolului

d). scade absorbtia digestiva a ketoconazolului

e). in esofagita de reflux se administreaza 40 mg/o data pe zi 1 luna

Raspuns : a, d, e - pag. 528, 529

17. Care efect advers nu caracterizeaza omeprazolul :

a). efect de rebound hipergastrinemic

b). dezvoltarea de candidoze gastrointestinale

c). fotosensibilizarea

d). riscul de hepatita

e). riscul de nefrita interstitiala

Raspuns : e - pag. 527

18. Pantoprazolul :

a). este un inhibitor al pompei de protoni

b). are stabilitate chimica la pH neutru

c). nu se administreaza in esofagita de reflux

d). este un antihistaminic H2

e). are actiune mai puternica decat cimetidina

Raspuns : a, b - pag. 529

19. Misoprostolul :

a). este un analog al PG E1

b). este un analog al PG E2

c). are un metabolit activ

d). are T lung

e). se elimina in principal urinar

Raspuns : b, c, e - pag. 536

20. Schema de farmacoterapie tripla in ulcerul cu Helicobacter pylori pozitiv cuprinde :

a). omeprazol + claritromicina + amoxicilina

b). metronidazol + claritromicina + amoxicilina

c). subcitrat de bismut coloidal + claritromicina + amoxicilina

d). subcitrat de bismut coloidal + claritromicina + metronidazol

e). omeprazol + ampicilina + metronidazol

Raspuns : a, - pag. 537




Medicina



Peritonitele
RECTOCOLONOSCOPIE
Infarctul miocardic acut (definitie, aspecte macro si micro)
MODIFICARI RADIOIMAGISTICE IN BOLILE DENTARE
ROLUL ASISTENTEI MEDICALE IN INGRIJIREA BOLNAVULUI CU PIELONEFRITA
ENDOMETRIOZA
MENOPAUZA
TUMORILE CAILOR BILIARE
ALCOOLISMUL CRONIC SI PSORIAZISUL
ANTIHIPERTENSIVE









 
Copyright © 2014 - Toate drepturile rezervate