Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
La zi cu legile si legislatia. masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii


Administratie Contabilitate Contracte Criminalistica Drept Legislatie

Drept


Index » legal » Drept
» Distrugerea calificata


Distrugerea calificata


DISTRUGEREA CALIFICATA - art. 218 -

1. Continutul juridic

Potrivit art. 218 Cp., distrugerea este calificata daca faptele prevazute in art. 217 Cp. au avut consecinte deosebit de grave sau daca au avut ca urmare un dezastru.

Agravanta se refera la urmarea imediata a infractiunii de distrugere, urmare care poate consta fie in producerea unor consecinte deosebit de grave, fie intr-un dezastru.

Consecintele sunt deosebit de grave, potrivit art. 146 Cp., cind s-a produs o paguba materiala mai mare de 2.000.000.000 lei sau o perturbare deosebit de grava a activitatii, cauzata unei autoritati publice sau oricareia dintre unitatile la care se refera art. 145, ori altei persoane juridice sau fizice. Dezastru! este definit in alin. 2 al art. 218 Cp., constand in distrugerea sau degradarea unor mijloace de transport in comun, de  marfuri  sau persoane, ori a unor instalatii sau lucrari si care a avut ca urmare moartea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori a sanatatii mai multor persoane. In lipsa urmaririi alternative prevazuta in textul de incriminare, fapta se va incadra in prevederile art. 217 Cp. Distrugerea care a avut ea urmare un dezastru este o infractiune praeterintentionata.

Sanctiunea consta in inchisoare de la 10 ia 20 de ani si interzicerea unor drepturi, cand se produc consecinte deosebit de grave, respectiv deten­tiunea pe viata alternativ cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi, cand se produce un dezastru.


Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Drept
Fraudarea legii in dreptul international privat
Actiunea penala, actiunea civila si exercitarea lor in procesul penal
Gestiunea frauduloasa
Introducere in dreptul comunitatilor europene
Aspecte juridice privind incriminarea traficului de droguri
FUNDAMENTE CONSTITUTIONALE ACTUALE IN MATERIA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV
EFECTUL DIRECT SI APLICABILITATEA IMEDIATA SI UNIFORMA A DREPTULUI COMUNITAR
TESTE-GRILA - DREPTUL MEDIULUI - Sesiunea ianuarie 2010
Testamentul autentic
Modul de executare a raportului