Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Tehnica mecanica


Index » inginerie » Tehnica mecanica
» COSITORIREA


COSITORIREA


COSITORIREA

Operatia de acoperire a metalelor si aliajelor oxidabile cu un strat subtire de staniu(cositor) sau de staniu-plumb in vederea prevenirii oxidarilor se numeste cositorire

Aceasta acoperire este larg folosita in tehnica la marirea rezistentei metalului acoperit contra actiunii corozive a atmosferei, a umiditatii, a apei, a acizilor etc.

De exemplu, firele conductoarelor de cupru izolate cu cauciuc , palierele de masini inainte de aplicarea cuzinetilor etc.

Staniul pur sau staniu-plumb se aplica in functie de destinatia produsului.

In vederea cositoririi, obiectele respective sunt supuse unei foarte atente pregatiri a suprafetelor care difera in functie de seria de fabricatie si utilajul folosit. Suprafetele se curata prin sablare , periere, degresare, decapare in functie de starea suprafetelor supuse cositoririi.

Dupa curatire, produsul se spala si cu apa.



Cositorirea se executa:

la cald prin frecare: dupa ungerea pieselor de cositorit cu clorura de zinc sau de amoniu, ele se incalzesc , iar staniul in contact cu suprafata calda se topeste; dupa racire, piesele cositorite se spala;

prin cufundare in baia de staniu supraincalzita in functie de grosimea peretilor pieselor de cositorit, dupa care se cufunda intr-o solutie de soda.

In prezent, se foloseste procedeul de cositorire prin ultrasunete. Procedeul cu ultrasunete este aplicat la piese de aluminiu introduse in baia topita de cositor, care trec prin fata unui vibrator de ultrasunete care indeparteaza oxidul, depunandu-se staniul topit.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate