Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Tetrahidrofuran C4H¬8O


Tetrahidrofuran C4H¬8O


Tetrahidrofuran C4H­8O.

E intrebuintat ca dizolbant; inlocuieste eterul la sinteza derivatilor organometalici. Se obtine din furan, prin hidrogenare, in prezenta nichelului sau din 1,2-butadiol prin deshidratare.

Pericol de:

-incendiu: lichid incolor, cu miros eteric. Densitatea 0,888. Punctul de topire -100 oC. Punctul de fierbere 65,8 oC. Densitatea vaportilor fata de aer 2,5. Solubil in apa. Inflamabil. Temperatura de inflamabilitate -14,5 oC. Temperatura de autoinflamare 320 oC. Expus la aer sau lumina poate forma peroxizi organici, dar, de obicei este inhibat impotriva formarii peroxizilor.

-explozie: vaporii formeaza cu aerul amestecuri explozive. Limitele de explozie: inferioara 2%, superioara 11,8%.

-toxicitate: iritant al ochilor, pielii si aparatului respirator cu efect anestezic. Concentratia limita admisa: 200 parti pe milion.



Masuri de:

-prevenire: se depoziteaza in locuri reci, intunecoase si bine ventilate, departe de surse de caldura. Se prefera depozite in aer liber sau separate. Depozitele interioare vor fi amenajate in cladiri rezistente la foc. Periodic se va controla continutul de peroxid care se va mentine sub 1% prin adaugare de inhibitor.

-stingere: folosirea apei ar putea fi ineficienta pentru stingerea incendiilor­. Incendiile se sting cu bioxid de carbon, pulberi stingatoare sau spuma speciala. Se vor folosi aparate izolante.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate