Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Lacuri


Lacuri


Lacuri.

Se utilizeaza pentru protectia suprafetelor, in special a metalului si lemnului. Sunt solutii ale unor substante organice nevolatile, capabile sa formeze, dupa aplicarea lor pe un soport, o pelicula aderenta si compacta.

Pericol de:

-incendiu: dupa domeniile de utilizare se deosebesc lacuri pe baza de: ulei, rasini sintetice, rasini alcahidice, rasini fenolice, rasini de melamina, poliuretani, lacuri celulozice, lacuri de spirt pe baze de selac, lacuri pe baza de asfalt. Ele constau dintr-o substanta peliculogena dizolvata intr-un dizolvant organic ca: benzila, toluen, benzen, alcool metilic acetona, acetat de metil eter etilic, dioxan, ulei de terebetina, sulfat de carbon, furfurol, etc. Pericolul de incendiu se datoreste in special dizolvantului (substante lichide volatile), in mare parte usor inflamabil. Temperatura de inflamare variaza intre 255 oC si 490 oC.

-explozie: vaporii de solventi formeaza cu aerul amestecuri explozive.

-toxicitate: majoritatea lacurilor degaja prin arderea incompleta substante toxice. Vaporii substantelor dizolvante au, de asemenea, actiune toxica asupra organismului.



Masuri de:

-prevenire: depozitarea lacurilor se face in cladiri rezistente la foc, in incaperi cu temperaturi scazute si ventilate. Butoaiele sau bidoanele se aseza in maximum doua randuri, pe inaltime. Se va evita lovirea si avarierea ambalajelor, scurgerea si raspnadirea lacurilor pe pardoseala. Nu este permisa transvazarea produsului dintr-un ambalaj in altul in incaperea depozitului. Se vor evita orice surse posibile de aprindere, scantei electrice etc. La transvazarea lacurilor din rezervoare in ambalaje mici, acestea vor fi legate la pamant.

-stingere: incendiile se vor stinge cu apa pulverizata, spuma, pulberi stingatoare. Butoaiele din vecinatatea incendiului se vor raci cu jeturi de apa pentru a preveni aruncarea capacelor si raspandirea continutului. Se vor utiliza aparate zolante.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate