Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata.Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit




Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Pompieri


Index » inginerie » Pompieri
» Etildiciclorsilan H(C2H5)SiCl2


Etildiciclorsilan H(C2H5)SiCl2


Etildiciclorsilan H(C2H5)SiCl2.

Este folosita ca intermediar in sinteze organice si de medicamente.

Se obtine sintetic prin dezhidratarea alcoolului cu acid sulfuric sau la 360 oC peste Al2O3.

Pericol de:

-incendiu: gaz combustibil, incolor, cu gust dulce. Densitatea 1,2594 la 0 oC si 760 mm Hg. Densitatea etilenei lichefiate 0,563, la -100 oC. Punctul de topire -169,15 oC. Punctul de fierbere -103,7 oC. Densitatea in raport cu aerul 0,974. Inflamarea gazului are loc daca amestecul contine oxigen in proportie de 10-11,7%. Temperatura de autoinflamare 540 oC. Viteza maxima de ardere 0,74 m/s. Temperatura de ardere 2112 oC.

Energia minima de aprindere 0,12 mj. In aer arde cu o flacara slab fumeganda. Este stabila aproximativ pana la 350 oC. Peste aceasta temperatura incepe sa se descompuna in metan si acetilena. La temperaturi mai ridicate etilena se descompune in acetilena si hidrogen. Puterea calorifica 11350 kcal/kg. Solubilitatea neinsemnata in apa.

-explozie: etilena formeaza amestecuri explozive cu aerul intre limitele 3,1-32%. La lumina solara, produsul explodeaza spontan, daca formeaza un amestec dublu de clorul. Etilena poate reactiona puternic cu substante oxidante. Presiunea maxima de explozie 0,86 kgf/cm2.



-toxicitate: o concentratie moderata in aer provoaca pierderea cunostintei.

Masuri de:

-prevenire: se va asigura protectia impotriva deteriorarilor fizice. Se va depozita separat de oxigen, clor, produse combustibile, substante organice si oxidanti. Depozitarea se va face intr-un spatiu rece, bine ventilat, departe de sursele de aprindere posibile. Se protejeaza impotriva electricitatii statice si traznetelor.

Pentru prevenirea exploziei, in caz de scurgere si avarie, si de stingerea incendiilor in spatii inchise, concentratia minima de bioxid de carbon este de 40%, in vol si de 53% azot in vol.

-stingere: incendiile se sting cu gaze inerte. Protectia se asigura cu aparate izolante.





Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate