Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata. Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Navigatie


Index » inginerie » Navigatie
METODE, TEHNICI SI PROCEDEE PENTRU OPTIMIZAREA TRANSPORTULUI


METODE, TEHNICI SI PROCEDEE PENTRU OPTIMIZAREA TRANSPORTULUI


METODE, TEHNICI SI PROCEDEE PENTRU OPTIMIZAREA TRANSPORTULUI

Din perspectiva globalizarii si integrarii juridice internationale, iar in plan european din cea a standardelor Uniunii Europene, se impune pentru optimizarea contractelor de transport maritim in general si a conosamentului in special, o uniformizare la nivel mondial a formelor si regulilor care guverneaza transportul maritim.

Treptat, datorita investitiilor masive de capital din industria maritima, au inceput sa apara studii variate (in special ale organizatiilor internationale de dezvoltare), care evalueaza performantele portuare si sugereaza caile de obtinere a unei eficiente maxime.

Pe plan mondial se urmareste, dezvoltarea transportului maritim containerizat prin folosirea unor tehnici si metode, dupa cum urmeaza :

  • Construirea de terminale noi specializate si compiuterizate, ajungandu-se la nivelul avansat in care calculatorul se ocupa de dirijarea containerelor de la terminal spre nava respectiva.
  • Reducerea duratei de stationare a navei in port si in consecinta utilizarea mai eficace a navei si a danei.
  • Perfectionarea procesului de transbordare a marfurilor care se face fara pierderi si fara manipulari repetate.
  • Reducerea duratei scurse intre fabricarea produselor si darea lor in consumatie.
  • Realizarea unei protectii mai bune a marfurilor impotriva consecintelor nefaste ale vremii rele si impotriva furtunilor.
  • Reducerea cheltuielilor de pontaj la incarcare si descarcare.
  • Containerul sa poata fi deplasat cu orice mijloc de transport adecvat, in acest scop toate dimensiunile lui precum si anumite piese au fost standardizate.

Containerizarea incarcaturilor a eliminat doua dezavantaje majore din trecut : impachetarea si lipsa de uniformitate. Ea a permis operatorilor de terminale si companiilor navale sa opereze cu o singura marfa standard indiferent de continutul fiecarui container.Majoritatea navelor portcontainer se bazeaza in intregime pe echipamentul de pe cheu pentru rapida operare a incarcaturii. Pentru reducerea costurilor de transport si obtinerea unei eficiente sporite, marimea navelor portcontainere a crescut spectaculos. Actualele nave portcontainere sunt foarte rapide, dotate cu aparatura complexa de navigatie si exploatare. In prezent aceste nave sunt unele din cele mai moderne si mai scumpe.

Din momentul in care incarcatura a fost distribuita in containere, nu au mai fost necesare depozitele acoperite pentru incrcaturile aflate in tranzit. Capitalul mare si costurile de operare ale navelor portcontainere au facut necesara descarcarea si reancarcarea lor in cel mai scurt timp posibil (ore in loc de zile). In acest scop au fost construite macarale cu operare rapida si foarte rapida a containerelor, acestea fiind instalate liniar pe cheu, pentru a permite un flux constant de mijloace de transport terestru. S-a urmarit ca un terminal pentru containere sa fie eficient si prin reducerea timpului de stationare a navei (timpul de asteptare inaintea acostarii si timpul de operare la cheu) si crearea unui stivaj ordonat si o evidenta clara a containerelor in terminal. S-au construit terminale specializate pentru containere, in care sistemul clasic de manipulare este inlocuit cu sisteme automate. Exista un sistem automat de ghidare a containerelor pana la aria de depozitare si unul de stivuire a acestora. Pentru fluidizarea traficului in terminal stivuirea containerelor se va face mai mult pe verticala decat pe orizontala.

Gestiunea containerelor este computerizata, astfel incat pozitia si situatia fiecarui container aflat in terminal este bine cunoscuta.

CONCLUZIE

Pentru rentabilitatea voiajului s-a facut un calcul economic pentru a se confirma daca in urma deplasarii navei portcontainer de 4400 TEU pe ruta Odessa Vancouver, acesta va fi rentabil, iar pretul navlului va fi satisfacator.

Optimizarea transportului maritim containerizat, duce la folosirea de metode si tehnici, in urma carora se urmareste o fluidizare si o eficienta a traficului containerizat atat in interiorul terminalului cat si pe mare.
CONCLUZII GENERALE

Prin tratarea acestei teme, s-a impus parcurgerea in detaliu a unor etape ce vin in sprijinul viitorului ofiter de punte, pentru ca acesta sa poata fi in masura sa-si indeplineasca atributiunile ce ii revin la bordul navei.

Terminalele specializate din porturile de incarcare si descarcare, ofera navei flexibilitate la operare, pentru a reduce cat mai mult posibil timpul de stationare al navei in port.

Transportul de containere pe aceasta ruta, chiar daca este foarte lunga s-a dovedit a fi profitabil, rezultand acest fapt din calculul economic al voiajului. Pentru realizarea acestei lucrari de anvergura, s-au consultat numeroase documente de navigatie, publicatii maritime internationale, s-au folosit programe ECDIS pentru realizarea rutei parcurse, programe pentru incarcarea navei si mentinerea acesteia in conditii de siguranta.

Deasemenea a fost nevoie de o vasta experienta in domeniu, pentru relatarea cat mai originala a lucrarii. Pe langa aceste calcule de transport, sunt descrise in forma generala caracteristicile navei portcontainer, marfa transportata, studiul si planificarea marsului navei, documentele de navlosire, asigurare si de transport.

In realizarea acestor actiuni un aport insemnat il aduce containerizarea, fapt dovedit de experienta si practica tuturor tarilor cu economie dezvoltata care au pus la baza reorganizarii activitatii de transport, aceasta noua tehnologie de manipulare, transport si depozitare.

Containerizarea constituie astazi, tehnologia de transport careia i se acorda o importanta deosebita, atat in trafic intern cat si international, datorita multiplelor avantaje tehnice si economice pe care le ofera.

Scopul final al transportului de marfuri in containere, este ca marfurile sa ajunga la destinatie in cele mai bune conditii de conservare, neavariate, in timpul cel mai scurt posibil si cu cheltuieli de manipulare si transport minime. Pentru aceasta, o grija deosebita trebuie acordata marfurilor inca de la introducerea lor in containere.loading...Politica de confidentialitate


Copyright © 2018 - Toate drepturile rezervate

Navigatie
Studiul tehnico-nautic al calatoriei navei Sadova pe ruta Constanta Nantes cu azotat de amoniu
TINEREA LA CAPA
CALCULUL CANTITATII DE MARFA
DESCRİEREA İNSTALATİİLOR Sİ SİSTEMELOR AUXİLİARE DE BORD
Calculul practic de carene drepte. Metode numerice.
DETERMINAREA ZONEI INITIALE CELEI MAI PROBABILE DE CAUTARE
SEMNALE DE SALVARE
SISTEMUL COSPAS - SARSAT
NORME SOLAS PENTRU PLUTELE DE SALVARE
Contractul de bareboat
loading...