Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata. Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Electronica


Index » inginerie » Electronica
Schema instalatiei de aprindere de la bateria de acumulatoare


Schema instalatiei de aprindere de la bateria de acumulatoare


Schema instalatiei de aprindere de la bateria de acumulatoare

Instalatia de aprindere cu bateriea de acumulatoare (Anexa) este compusa din:bateria de cumulatoare 1, intrerupatorul aprinderii sau contactul 2, o bobina de inductie 3, (cu infasurarea primara 10 si infasurarea secundara 11), ruptorul de cama 7 si contactele 8, distribuitorul 5 cu rotorul 6, bujiile 4 si condensatorul 9. Curentul de joasa tensiune al bateriei de acumulatoare este transformat cu ajutorul bobinei de inductie in current de inalta tensiune si repartizat la bujiile cilindrilor, in ordinea de aprindere a motorului, de catre distribuitor. Curentul de inalta tensiune se produce prin inductie in infasurarea secundara a bobinei de inductie, in momentul in care curentul de joasa tensiune este inregistrat de catre ruptor (cama si contactele). Condensatorul, legat in parallel cu ruptorul, contribuie la marirea vitezei de variatie a campului magnetic produs de infasurarea primara bobinei de inductiesi in acelasi timp micsoreaza femomenul de aparitie al scanteilor intre contactele ruptorului .

Instalatia de aprindere (fig. 1) are doua circuite:unul prin care circula curentul de joasa tensiune, denumit si circuitul primar, si altul prin care circula curentul de inalta tensiune, denumit si circuitul secundar.

Circuirul de joasa tensiune (fig. 1.a) cuprinde:bateria de acumulatoare 1, intrerupatorul aprinderii 2, infasurarea primara 4, a bobinei de inductie 3, ruptorul 6 si masa.

Circuitul de inalta tensiune (fig. 1.b) cuprinde: infasurarea secundara 5 a bobinei de inductie, distribuitorul 7 si bujiile 8. De la bujii, curentul terce prin masa si se introduce la infasurarea secundara, trecand prin baterie, intrerupatorul de aprindere si infasurarea primara.

Fig. 1. Schema de principiu a instalatiei de aprindere de la baterie si circuitele curentului de joasa si inalta tensiune.loading...Politica de confidentialitate


Copyright © 2018 - Toate drepturile rezervate

Electronica
CIRCUITE ELECTRICE IN REGIM SINUSOIDAL
SEPARATOARE DE SARCINA
STABILIZATOARE DE TENSIUNE
OWI 9874 - Robot cu comanda sonora
MODELUL MATEMATIC AL MASINII DE CURENT CONTINUU CU EXCITATIE INDEPENDENTA
Divizor de tensiune mixt- paralel RC
TRADUCTOARE INDUCTIVE
MASURARI IN ELECTRONICA - Circuite de baza cu AO
Studiul surselor de curent constant
CORECTOARE DE TON STEREO
loading...