Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Meseria se fura, ingineria se invata. Telecomunicatii, comunicatiile la distanta, Retele de, telefonie, VOIP, TV, satelit
Aeronautica Comunicatii Constructii Electronica Navigatie Pompieri
Tehnica mecanica

Instalatii


Index » inginerie » » constructii » Instalatii
Justificare Tehnica - Ventilatie, climatizare si incalzire restaurant


Justificare Tehnica - Ventilatie, climatizare si incalzire restaurant


Justificare Tehnica

Ventilatie, climatizare si incalzire restaurant

Ne cerem scuze pentru intirzierea cu care va tansmitem oferta noastra tehnica si comerciala pentru realizarea instalatiilor de ventilatie, climatizare si incalzire a restaurantului pe care li amenajati dar in absenta unui proiect si tinind cont de solicitarile dumneavoastra un pic mai deosebite am fost nevoiti sa facen mai multe calcule dar sa si solicitam furnizorilor nostri mai multe date decit deobicei.Va asiguram ca in acest moment instalatia pe care o propunem va fi capabila sa realizeze solicitarile dumneavoastra de omogenitate a temperaturilor, absenta fumului de tigare si o calitate buna a erului prin improspatarea lui periodica dar si filtrarea de impuritati,

Descrierea instalatiei: pentru a realiza calitatea aerului pe care o solicitati cea mai buna solutie este utilizarea unei centrale de tratare a aerului marca VTS ce are in componenta ventilatoare pentru introducerea si exhaustarea aerului, filtre de praf, registru de incalzire si de racire precum si recuperator de caldura; centrala termica pentru producerea agentului de incalzire; agregat pentru producerea apei racite(chiller) marca Clint KTK, tubulatura de introducere si de exhaustare; grile; instalatie hidraulica si electrica.

Instalatia a fost gindita ca un proiect la cheie dar in cazul in care preferati sa realizati partea de incalzire pe plan local nu deranjeaza dar in acest caz cei ce vor realiza aceasta parte din lucrare vor trebui sa tina legatura cu noi pentru alegerea optima a pompelor de circulatie.

Mod de functionare: pe timp de vara centrala de tratare a aerului preia apa racita de catre agregat (chiller) si prin intermediul registrului de racire coboara temperatura aerului pina la nivelul dorit. Atunci cind este nevoie de aer proaspat sau in incinta se fumeaza centrala preia pina la 6000 mc/h aer din atmosfera si il introduce in incinta dar in acelasi timp preia din incinta 6000 mc/h aer viciat si il exhausteaza dar nu fara a prelua in recuperatorul de caldura energia inmagazinata de acesta conducind in acelasi timp la curatirea aerului din interior dar si la economii de energie.

Aerul proaspat este desprafuit si uscat in blocul de filtrare de introducere iar cel viciat este purificat in blocul de filtrare de exhaustare pentru a nu bloca cu impuritati recuperatorul de caldura.

Pe timp de iarna centrala de tratare va fi alimentata cu apa calda si deci prin intermediul registrului de incalzire va produce aer cald. Restul operatiunilor se fac la fel ca si vara.

Mod de utilizare: in timpul pregatirii unui eveniment, atunci cind se face arajarea meselor echipamentul va fi pornit cu damperele exterioare inchise astfel incit el nu va introduce aer proaspat dar functionind in regim 100% recirculare va aduce in timp relativ scurt intreaga incinta la o temperatura setata. O data cu sosirea clientilor se va seta o cantitate de aer proaspat iar cind acestia incep sa fumeze si sa consume mai mult oxigen datorita activitatilor se va putea seta pina la 50% aer proaspat astfel incit fumul si alte mirosuri vor fi evacuate iar incinta va fi aprovizionata cu aer proaspat si deci cu oxigen.

Toate aceste comenzi se fac de la un pupitru de comanda amplasat acolo unde considerati dumneavoastra ca este mai comod iar pentru fumul de tigara daca considerati oportun putem adauga contra cost un sistem automat de reglaj.

Modul de utilizare de vara este identic cu cel de iarna.

Automatizarea principala conduce procesul de functionare al centralei de tratare a aerului iar automatizarile secundare conduc procesele de functionare ale chillerului si al centralei termice corelat cu CTA.
Centrala termica mai este dotata cu un sistem care raporteaza puterea consumata la necesarul de caldura si necesarul pentru producerea apei calde menajere in boyllerul instalatiei de baza.

Aceste instalatii asa cum au fost ele gindite vor asigura in acelasi timp un mediu omogen din punct de vedere termic, o puritate a aerului la nivelul cerut, apa calda menajera si un grad de umiditate pentru un confort maxim al persoanelor ce sunt servite dar si pentru personalul de deservire.

Pentru ventilarea toaletelor se pot duce citeva racorduri de tubulatura de introducere in spatiile respective (prevazute cu supape de sens) pentru a se realiza o temperatura medie normala dar se vor monta contra cost ventilatoare independente de exhaustare cu o presiune si un debit un pic mia mici decit cele de introducere creeind astfel o sub presiune care va impiedica aerul din toalete sa circule spre spatiile comune. Se impune un maxim de atentie la aceste ventilatii dar nu am putut introduce aceste instalatii in oferta noastra deoarece nu cunoastem inca amplasarea si dimensiunile incaperilor despre care vorbim.

Oferta noastra nu cuprinde si amenajarea amplasamentelor pentru echipamentele exterioare cum ar fi chiller si centrala de tratare aer deoarece nu putem stabili inca cum vor fi ele amplasate.

Deasemenea trebuie sa va atragem atentia asupra faptului ca nu credem ca centrala termica, boylerul si grupul de pompaj vor incapea in camera in care aveti deja amplasata o alta centrala si un alt boyler.

Propunerea noastra este ca daca din punct de vedere comercial oferta noastra vi se pare acceptabila(si daca este nevoie putem veni sa o sustinem si va mai dam si alte explicatii) atunci vom putea executa un proiect restrins al instalatiilor ce nu ar putea costa mai mult de 1200-1400 Euro+TVA, proiect ce ne va da posibilitatea de atrasa mai precis circuitele de alimentare hidraulice si electrice si de a stabili cu precizie amplasamentele utilajelor iar in cazul acesta toate lucrarile vor putea fi evaluate pina la finalul lucrari.

In cazul in care aprobati acest proiect lucrarile se vor desfasura conform lui iar dumneavoastra veti putea urmari mai usor consumurile pe santier.

In cazul in care nu sunteti deacord cu realizarea acestui proiect dar veti accepta oferta noastra economica vom mentiona in contract toate conditiile initiale cu consumuri si parametrii de realizat.loading...Politica de confidentialitate


Copyright © 2018 - Toate drepturile rezervate

Instalatii


Arhitectura
Cadastru
Instalatii


loading...