Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune. stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme


Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Psihologie


Index » educatie » Psihologie
DEPRESIILE SOMATOGENE


DEPRESIILE SOMATOGENE
DEPRESIILE SOMATOGENE

Depresiile somatogene se intalnesc la subiecti care sufera de boli organice acute sau cronice (cerebrale sau extracerebrale), motiv pentru care orice pacient depresiv necesita examinari clinice, neurologice si psihice complete, dublate la nevoie si de alte investigatii paraclinice necesare diagnosticarii precise.

Ele se intalnesc mai frecvent la personalitati fragile si hipersensibile, cu lipsa posibilitatii de exteriorizare si defulare a trairilor afectiv-tensional-stresante, dar si la pacienti cu suferinte organice sau psihice , care realizeaza deficienta capacitatii lor fizice si psihice.

O caracteristica principala a pacientilor cu psihosindroame organice o constituie oboseala rapida si scaderea capacitatii lor cerebrale. Totodata trebuie luat in considerare ca in starile depresive sunt implicate o serie de tulburari neurovegetative metabolice si organo-functionale, care pot masca depresia in diferite tablouri de suferinta organica, numita "depresia mascata".
loading...
Politica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Psihologie


Sociologie


Psihologie Medicala - test grila
AFECTIVITATEA
LABORATOR DE EVALUARE PSIHOLOGICA
Normalitate - anormalitate
CODEPENDENTA
TESTUL DOMINO
Recuperarea deficientelor fizice si psihomotorii
RELATII INTERNEURONALE IN CADRUL ARCURILOR REFLEXE
INCREDEREA IN ORGANIZATIE
PSIHOLOGIE ANIMALA- PROIECT MY PET
loading...