Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme




Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Powerpoint


Index » educatie » » informatica » Powerpoint
» Microsoft PowerPoint


Microsoft PowerPoint


Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint este folosit pentru realizarea de prezentari care sa asiste vorbitorul in expunerea unui material, in prezentarea unui produs.

O prezentare este alcatuita din mai multe pagini, fiecare pagina ocupand un ecran. Principalele concepte de baza cu care operam in crearea unei prezentari sunt:

v     Diapozitiv (slide): este o componenta elementara cu care opereaza PowerPoint si corespunde unei pagini a prezentarii.



Slide-ul poate contine: text, imagini, diagrame, clipuri video, etc.

Elementele ce compun un slide se numesc obiecte.

v     Schema diapozitivului (layout): Fiecare slide are propriul mod de organizare a obiectelor care-l compun. Acesta se stabileste in momentul crearii slide-ului si se numeste layout. Locul unde va fi plasat fiecare obiect este marcat prin linii punctate. Pentru inserarea unui obiect, se pozitioneaza mouse-ul in zona dorita si se apasa clic.

1. Lansarea in executie a programului:

Start Programs (Microsoft Office) Microsoft Office PowerPoint

2. Crearea unei noi prezentari:

a) File (Fisier) New (Nou) Selectare Blank Presentation (Prezentare noua) Selectare layout (din sectiunea Aspecte text, sau Aspecte continut, etc.). Introducem elementele ce alcatuiesc diapozitivul initial

b) Pentru a adauga un nou slide:

Insert (Inserare) New slide (Diapozitiv nou) Alegem un layout si adaugam elementele specifice acestuia.

c) Salvarea prezentarii:

Dupa ce am terminat crearea diapozitivelor selectam:

File (Fisier) Save as (Salvare ca). Precizam folderul (Save in-Salvare in), introducem numele fisierului ce contine prezentarea (File name-Nume fisier) si extensia noului fisier (Save as type-Tip fisier) prin intermediul casetei de dialog deschise. Apoi clic Save(Salvare).

d) Pentru a vedea cum arata prezentarea: View (Vizualizare) Slide Show (Expunere diapozitive).

e) Pentru a intrerupe derularea prezentarii: se apasa tasta ESC.

Pentru modificarea unei prezentari se folosesc modurile de vizualizare, care se pot apela din meniul View (Vizualizare).

v     Modul de vizualizare Normal: este modul implicit de vizualizare. Contine in stanga o schita a prezentarii cu succesiunea slide-urilor.

v     Modul de vizualizare Slide Sorter (Sortare diapozitive): pe ecran sunt prezentate toate slide-urile.

Pentru a sterge un slide: se pozitioneaza cursorul pe slide-ul respectiv si se apasa tasta Del.

Pentru a muta un slide: se selecteaza slide-ul care urmeaza sa fie mutat (prin clic dreapta). Apoi clic Cut     (Decupare) clic dreapta la locul de destinatie Paste (Lipire).

v     Modul de vizualizare Slide Show (Expunere diapozitive): se vizualizeaza prezentarea, fiecare slide al prezentarii fiind aratat, pe rand, pe ecran.

3. Inserarea imaginilor intr-o prezentare

In modul de vizualizare Normal, pozitionati cursorul in slide-ul unde doriti inserata imaginea. Apoi clic Insert (Inserare) Picture (Imagine) Clip Art (Miniatura) (Organize clips(Organizare miniaturi) Office Collections(Colectie Office)) Selectare categorie (Ex: animale, plante, simboluri, etc) Selectare imagine Copy (Copiere) si apoi Paste (Lipire).

4. Inserarea graficelor intr-o prezentare

Insert (Inserare) Chart (Diagrama).     Pe ecran apare graficul din Fig.1

Fig.1



 

impreuna cu foaia de calcul din Fig.2

Fig.2

 

In foaia de calcul, in prima coloana se introduc datele care alcatuiesc legenda graficului, iar in prima linie se introduc datele corespunzatoare axei x a graficului.

La intersectia liniilor cu coloanele, se introduc datele pe care le dorim reprezentate in grafic.

5. Adaugarea animatiei intr-o prezentare

a) Animarea textului

Se poate face prin :

aparitia, pe rand, a literelor ce compun textul

animarea, pe rand, a cuvintelor

animarea textului la nivelul unui paragraf

Se vizualizeaza diapozitivul ce contine textul in modul Normal

Se selecteaza obiectul dorit si se apasa Slide Show(Expunere diapozitive) Custom Animation(Animatie particularizata) Add Effect(Adaugare efect) Alegem un efect dorit (ex. Entrance (Intrare)- Box(Caseta))

Daca dorim ca animarea sa fie declansata de apasarea clic mouse selectam, din dreptul casetei Start (in fereastra Custom Animation (Animatie particularizata), din dreapta), On click(La clic); daca dorim ca animatia sa inceapa automat, selectam optiunea With Previous(cu precedentul).

Pentru animarea textului, in fereastra Custom Animation (Animatie particularizata), facem clic pe Effect Options (Optiuni efect)(vezi Fig.3), apoi clic Effect (Efect) si de la Animate text (Animare text) alegem: all at once (toate odata) sau by word (dupa cuvant) sau by letter (dupa litera) Ok

Fig.3

 

b) Animarea componentelor unui grafic

1, 2, 3 - vezi Animarea textului

4. Pentru animarea unui grafic, in fereastra Custom Animation (Animatie particularizata), facem clic pe Effect Options (Optiuni efect) (vezi Fig.3), apoi clic pe Chart Animation (Animatie diagrama) si de la Group Chart     (Grupare diagrame) alegem una din optiunile: as one object (ca un singur obiect), by series (dupa serie), by category (dupa categorie), by element in series, by element in category (vezi Fig.4).

Fig.4

 

In mod analog se pot anima toate elementele componente ale unui slide.

Exercitiu : Sa se realizeze o prezentare care sa cuprinda slide-urile de mai jos.

Obiectele care alcatuiesc fiecare slide trebuie sa aiba adaugate efecte de animatie.

   

Slide 1 Slide 2

     

Slide 3 Slide 4

Observatie : In graficul din Slide 4 sunt reprezentate datele din tabelul realizat in Slide 3.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate