Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune. stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme
Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Excel


Index » educatie » » informatica » Excel
Registrele si foile de calcul


Registrele si foile de calcul


Registrele si foile de calcul

Deschiderea aplicatiei Microsoft EXCEL se poate face din meniul Start - Programs Microsoft Excel sau daca exista pictograma asociata aplicatiei pe desktop, printr-un dublu clic pe aceasta pictograma. De asemenea, aplicatia Microsoft Excel se poate porni prin deschiderea unui fisier cu extensia xls, asociat in mod standard cu aplicatia Microsoft Excel.Un fisier Excel poarta denumirea de registru de calcul (workbook) si contine mai multe foi de calcul (worksheet sau sheet). Implicit, versiunea XP a aplicatiei Microsoft Excel contine 3 foi de calcul.

Pentru deschiderea unui nou registru de lucru se foloseste optiunea New din meniul File, combinatia de taste CTRL+N sau butonul din bara de instrumente Standard.

Salvarea unui registru de lucru (cu toate paginile sale, indiferent daca contin sau nu informatie) se face cu optiunea Save din meniul File, cu combinatia de taste CTRL+S sau cu butonul din bara de instrumente Standard. Folosind optiunea Save As din meniul File, un fisier Excel poate fi salvat cu alt nume decat cel cu care a fost deschis si/sau in alt folder decat cel in care se afla fisierul initial. De asemenea un fisier Excel poate fi salvat sub un alt tip: text, template (sablon), DBF baza de date sau ca tip de fisier corespunzator versiunilor anterioare de Excel sau unor alte programe de calcul tabelar: QuatroPro sau Lotus 1-2-3. Sau, folosind optiunea Save as Web Page, fisierul Excel poate fi salvat in format HTML.

Simultan pot fi deschise mai multe registre de lucru. Pentru fiecare registru de calcul deschis apare un buton pe bara de task-uri. Schimbarea intre registrele de calcul deschise simultan se poate face prin selectarea butoanelor corespunzatoare din bara de task-uri sau din meniul Windows, unde pentru fiecare registru de calcul deschis va exista o optiune. La un moment dat, doar unul dintre registrele de calcul deschise simultan poate fi activ.

La fel ca la orice aplicatie din pachetul Microsoft Office, poate fi apelata functia Help din meniu sau cu ajutorul tastei F1.

Inchiderea aplicatiei Microsoft Excel se poate face cu optiunea Exit din meniul File, cu combinatia de taste Alt+F X sau cu ajutorul butonului de inchidere a aplicatiei din bara de titlu . Inainte de inchiderea aplicatiei Microsoft Excel se salveaza si se inchid toate toate registrele de lucru deschise!

Elementele unei ferestre Excel

La pornirea aplicatiei Microsoft Excel ecranul va arata ca in imaginea de mai jos:

1.      bara de titlu contine titlul aplicatiei si numele documentului;

2.      bara de meniu - afiseaza o lista de meniuri disponibile (aceste meniuri cuprind comenzi care se aplica documentului sau aplicatiei);

3.      bara de instrumente Standard;

4.      bara de instrumente Formatting;

5.      bara de formule locul in care se editeaza datele;

6.      caseta de nume;

7.      anteturile de coloana litere sau combinatii de doua litere care identifica fiecare coloana;

8.      anteturile de linie numere care identifica fiecare linie;

9.      bara de stare contine diverse informatii legate de starea aplicatiei;

10.  etichetele foilor de calcul identifica fiecare foaie din registru (se executa clic pe o eticheta pentru a deschide registrul la pagina respectiva);

11.  autocalculate prezinta numarul de elemente, media, suma sau valorile minime / maxime pentru celulele selectate;

12.  butonul Select All executia unui clic pe acest buton va determina selectarea intregii foi de calcul;

13.  o celula celula este locul in care se introduc datele (numere, texte, date calendaristice, formule);

14.  celula activa;

15.  bara de derulare verticala;

16.  bara de derulare orizontala.

Se poate realiza o panoramare zoom - a ferestrei active cu butonul Zoom din bara de instrumente Standard sau cu optiunea Zoom din meniul View. In ambele situatii se alege din lista procentul de panoramare.

In mod implicit, la pornirea aplicatiei Microsoft Excel se afiseaza doua bare de instrumente: Standard si Formatting. Pentru a afisa sau ascunde bare de instrumente se alege optiunea Toolbars din meniul View si din lista cu bare de instrumente se selecteaza barele de instrumente ce urmeaza a fi afisate, respectiv se deselecteaza barele de instrumente ce trebuie ascunse.loading...
Copyright © 2018 - Toate drepturile rezervate

Excel


Access
Adobe photoshop
Autocad
Baze de date
C
Calculatoare
Corel draw
Excel
Foxpro
Html
Internet
Java
Linux
Mathcad
Matlab
Outlook
Pascal
Php
Powerpoint
Retele calculatoare
Sql
Windows
Word


loading...