Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune.stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme




Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Autocad


Index » educatie » » informatica » Autocad
» Comanda LINE


Comanda LINE


Comanda LINE

Cu ajutorul acestei comenzi desenam entitatea de baza din AutoCAD, segmentul de dreapta. Pentru furnizarea punctelor de capat ale segmentului se poate utiliza oricare dintre metodele disponibile pentru introducerea punctelor. Specificarea puctelor se poate face utilizand coordonate 2D sau 3D, ori o combinatie a lor. Daca se introduce un punct in 2D, AutoCAD utilizeaza elevatia curenta pentru componenta Z a punctului.

    - pictograma comenzii LINE

Un exemplu de utilizare a comenzii LINE este prezentat in continuare:

Comand: LINE

First point: 50,75(primul punct al segmentului de dreapta)

To point: 175,158(al doilea punct al segmentului de dreapta)

To point: 245,112(al treilea punct al segmentului de dreapta)

To point: enter


Fig.3.2 Exemplu de utilizare a comenzii LINE



Se observa din exemplul dat ca cererea "To point" se repeta. Daca se doreste trasarea unor segmente de dreapta inlantuite, la prompt-ul "To point" se raspunde in continuare cu coordonatele altor puncte. Anularea ultimului segment de dreapta desenat se face introducand u la prompt-ul "To point" . Daca am desenat cel putin doua segmente de dreapta, tastand c (close) la prompt-ul "To point" , se va inchide secventa de segmente de dreapta prin unirea cu o linie a sfarsitului ultimului segment definit cu punctul specificat la inceputul comenzii LINE. Daca se raspunde cu "Space" sau "Enter" procesul de trasare al segmentului este incheiat.

Daca la cererea "From point" se raspunde cu "Space" sau "Enter", atunci punctul de inceput al segmentului de dreapta se considera in punctul final al celei mai recente entitati de tip Arc sau Line trasate. In cazul in care cea mai recenta entitate este un arc, sfarsitul acestuia defineste punctul de plecare si directia noului segment, astfel incat. AutoCAD cere numai lungimea acestuia (Length of line: ), segmentul de dreapta fiind tangent la arc si in continuarea acestuia; dupa aceea comanda LINE continua in mod obisnuit cu cererea "To point:".

Daca se tasteaza ENTER ca raspuns la promptul Specify first point aceasta face ca punctul de start al noului segment sa fie identic cu punctul final al ultimului segment sau arc desenat.







Politica de confidentialitate





Copyright © 2024 - Toate drepturile rezervate