Home - Rasfoiesc.com
Educatie Sanatate Inginerie Business Familie Hobby Legal
Doar rabdarea si perseverenta in invatare aduce rezultate bune. stiinta, numere naturale, teoreme, multimi, calcule, ecuatii, sisteme


Biologie Chimie Didactica Fizica Geografie Informatica
Istorie Literatura Matematica Psihologie

Didactica


Index » educatie » Didactica
EDUCATIE LA DISTANTA (e-LEARNING)


EDUCATIE LA DISTANTA (e-LEARNING)
EDUCATIE LA DISTANTA (e-LEARNING)

TIC-urile inglobeaza trei tehnologii: informatica, telecomunicatiile si audiovizualul materializate in calculatorul legat la reteaua internet. Acest nou mod de comunicare, prin cantitatea si calitatea informatiilor puse la dispozitie, influenteaza demersurile educative.

Formarea la distanta se diferentiaza de alte moduri de formare. Exista particularitati, avantaje si limite ale acestui mod de instruire.

Termeni ca formare la distanta, formare on-line, e-learning, teleinvatamant au o semnificatie aparent similara si reprezinta aspecte specifice ale noii tehnologii educative.
Formarea la distanta/invatamant la distanta

Invatamantul la distanta este un proces de invatare care se bazeaza pe resurse multimedia si care permite uneia sau mai multor persoane sa se formeze pornind de la calculatorul propriu. Suporturile multimedia pot combina text, grafica plana sau spatiala, sunet, imagine, animatie si chiar resurse video (videoclip).

Aceste suporturi revolutioneaza abordarea pedagogica si metodica prin interactivitatea produsului educational. Elevul isi poate insusi cunostintele prezentate in ritmul sau propriu.

Avantaje ale invatamantului la distanta

Totusi, aceasta nu constituie o solutie miraculoasa. Se poate folosi pe termen scurt si daca solutia este de calitate din punct de vedere pedagogic.

Dezavantaje:

1.Impiedica socializarea elevului, integrarea in colectivitate, adaptarea la realitatea vietii in societate, crearii de legaturi interumane, afective.

2. Problemele tehnice aferente functionarii sistemelor de formare (perturbarea retelei de comunicatie, defectarea echipamentelor de calcul, pirateria soft sau virusarea documentelor)

Particularitati ale educatiei la distanta

Educatia la distanta, cuprinde diferite modalitati de desfasurare si tehnologii (corespondenta/tiparituri, audio, video, computer) de furnizare a instructiei, ce presupune departarea fizica a actorilor educatiei (profesor-student) care resimt aceasta distanta si incearca sa o suplineasca prin diverse strategii de incurajare a interactiunii dintre profesor-student, student-student, student-continut de studiat, si care conduce, in mod paradoxal la o relatie mult mai personalizata decat in educatia traditionala (fata-in fata), prin schimbul de mesaje si documente spre studiu sau raspunsuri la sarcini solicitate.

Elementele definitorii ale educatiei la distanta ar fi:

1)     separarea dintre profesor si cel care invata pe majoritatea duratei procesului de instructie

2)     folosirea mass-media (in scopuri educationale) pentru a pune in legatura pe elev cu profesorul si ca suport de transmitere a continutului cursului.

Asigurarea unei comunicari in dublu sens intre profesor/tutore sau agentul educatiei si cel ce inPolitica de confidentialitate


Copyright © 2019 - Toate drepturile rezervate

Didactica


Gradinita
Poezii cantece


PROIECT DIDACTIC MATEMATICA Clasa: a X-a TIPURI DE FUNCTII
PROIECT DE LECTIE Clasa: a VIII-a Biologie - Relatii interspecifice la animale
PROIECT DE LECTIE Clasa:a IX a Educatie Plastica Compozitia figurativa deschisa
PROIECT DE DEZVOLTARE INSTITUTIONALA 2008-2012
Avantaje si dezavantaje ale evaluarii scolare prin calificative
PROIECTAREA DIDACTICA
PROIECT DE LECTIE LA DIRIGENTIE - Planificarea carierei
STRATEGII SI STILURI DE PREDARE - INVATARE
Formatorul in ipostaza de cercetator
PROCESUL DE INVATAMANT